LKL teisėjų departamentas paskelbė, jog teisėjai teisingai įvertino lemiamą ataką rungtynėse tarp „Gargždų“ ir „Labas GAS“, kai Jylanas Washingtonas blokavo Kyano Andersono metimą iš toli.

Nuotr.:

Pasibaigus penkioliktajam „Betsafe-LKL“ čempionato turui ir kilus diskusijoms dėl teisėjų sprendimų, Lietuvos krepšinio lyga kartu su LKL teisėjų departamentu pateikia LKL teisėjų departamento komentarus bei paaiškinimus.

Pirmasis epizodas

Likus žaisti 1,5 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, Prienų „Labas GAS“ komandos žaidėjas Kyanas Andersonas meta į krepšį iš trijų taškų zonos.

Iš rankų išleistą kamuolį ore blokuoja (numuša) „Gargždų“ ekipos žaidėjas Jylanas Washingtonas, prašokantis šalia metiko cilindro. „Gargždų“ komandos legionierius nedaro nieko nelegalaus: jo ranka – vertikali, kūnu jis neatsitrenkia į varžovo liemenį.

Po blokuoto kamuolio „Labas GAS“ gynėjas į priekį tiesia dešinę ranką ir kojas, jau už savo cilindro ribų, taip dirbtinai sukurdamas kontaktą.

Šis kontaktas, už kurį atsakingas Prienų komandos legionierius, niekaip nepadarė įtakos besiginančio žaidėjo judėjimui bei tolesnei žaidimo eigai: blokuotas kamuolys išlėkė į užribį ir baigėsi rungtynių laikas.

Teisėjų sprendimas yra teisingas – fiksuotinų pražangų nėra.

Trenerių komentarai po „Gargždų“ ir „Labas GAS“ rungtynių:

Antrasis epizodas

Kuriozinė situacija fiksuota Vilniaus „Ryto“ ir Alytaus „Wolves“ rungtynių metu.

Antrajame kėlinyje sekretoriatas ir teisėjai nepastebėjo, kad po vilniečių komandos žaidėjų keitimo, aikštelėje liko žaisti šeši „Ryto“ komandos krepšininkai.

Taisyklės numato, kad teisėjams pastebėjus, jog aikštelėje žaidžia daugiau negu penki vienos komandos krepšininkai, žaidimas turi būti sustabdytas nė vienai komandai nepadarant žalos/nesuteikiant pranašumo.

Viskas, kas įvyko iki pastebint pažeidimą (pelnyti taškai, pražangos ir kt.), lieka galioti, o taisykles pažeidusios komandos treneriui skiriama techninė pražanga.

Vyr. treneris yra atsakingas, kad žaidėjų keitimai būtų atlikti teisingai.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
o tai jai teisejai nepastebetu kazkaip netycia visa paskutine minute butu normalu? Cia neatsakimas kad nepastebejo teisejai. Manau netycia , bet kartais gali atsitikti ir tycia. cia kazkaip reiketu apibrestumo. arba taskai turi buti anuliuoti toje atakoje kur buvo sesi zaidejai ir ziureti tada rezultata kad ir po rungtyniu.
2023-01-10
+5
Atsakyti
nesuprantu tai viena karta kalba apie cilindra ...dabar aisiai kliuko ir palenda po žmogum ir ph .interpretuoja kiekvieną karta kaip jiems patogu ...
2023-01-10
+10
Atsakyti
Ir ką? Tai pagal LKL teisėjų departamento komentarus bei paaiškinimus - jei teisėjai nepastebėjo, tai viskas OK?
2023-01-10
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.