Gediminas Petrauskas teigė, kad prastą žaidimą pratęsime lėmė ne nuovargis, o emocinis palūžimas. 

Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Arti istorinės pergalės buvęs Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ baigė pasirodymą Citadele KMT turnyre. Kėdainiškiai per pratęsimą 78:98 nusileido Vilniaus „Rytui“ ir bendrame rezultate ketvirtfinalio seriją pralaimėjo 12 taškų deficitu. Po pralaimėjimo „Nevėžio“ vyr. treneris Gediminas Petrauskas, kad pralaimėjimą lėmė netaiklūs tritaškiai ir prasta kova dėl atšokusių kamuolių.

Fotogalerija

„Iš vienos pusės gerai, kad žaidi pratęsimą, iš kitos – blogai, nes labai daug prastų statistinių grafų, – aiškino strategas. – 25 „Ryto“ atkovoti kamuoliai puolime, pramestos baudos, vien antrame kėlinyje jie puolime nusiėmė 9 kamuolius puolime ir grįžo į rungtynes bei persvėrė rezultatą.

Tas grįžimas mums kainavo labai daug jėgų. Labai nekrito ir tritaškiai, 4 tolimi metimai per 45 minutes, mūsų metikai: Žagars, Davisonas, Valinskas 1/17 metimai, liūdna. Turime pasveikinti ir „Rytą“, sužaidė labai gerą pratęsimą ir ketvirto kėlinio 5 minutes, surakino mus. Nepasinaudojome tai, ką mums davė, jie surizikavo ir pelnytai laimėjo.“

Kėdainių ekipa šiame mače pataikė vos 4 tritaškius iš 25 bandymų (16 proc.), o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 39:59. 

– Pratęsime atrodė, kad ir jėgų šiek tiek pritrūko?
– Ne, manau, kad emocija nulėmė. Pratęsimą pradėjome prasta atkarpa, automatiškai mums kirto, tada pradėjo jaustis ir nuovargis. Kai ketvirtajame kėlinyje taip fantastiškai išsigelbėji, perimi kamuolį, įmeti taškus, prameti baudą, vėl atkovoji kamuolį, turiu omenyje, kad taip išsigelbėjus atsiranda adrenalinas, kuris tau neleidžia jausti nuovargio. Pratęsimo pradžioje leidome „Rytui“ pabėgti, užsikūrė arena, komanda užsikūrė. Man labai smagu, kai matau, kad „Rytas“ pratęsimo metu įmetęs taškus džiaugiasi, daužo per krūtinę. Šiemet su Kėdainiais padarėme taip, kad džiaugiasi taip, lyg įveikęs stiprų varžovą. Mums yra pagarba dėlto. 

Rungtynių žaidėjas
Martynas  Echodas
EFF
35
Martynas Echodas
Taškai 18
Taiklumas 6-13
Atkovoti kamuoliai 14
Rezultatyvūs perdavimai 6

Bandėte įvairius penketus, vienu metu Freemanas žaidė centru, galbūt taip pavyko išmušti varžovus?
– Freemanas pas mus visada yra centras. Mes jį ėmėme, kaip centrą, jo ūgis atrodo, kad nėra labai didelis, galima jį sulyginti su „Ryto“ Jarvisu Williamsu. Jei ne pražangos pradžioje, būtų išvis puikus žaidimas, jis susirinko dvigubą dublį, 14 atkovotų kamuolių, 20 taškų, neturiu jam priekaištų apart pražangų. Faktas, jam dar reikia situacijų skaitymo, kai esi naujas komandoje dar nėra to automatizmo, ypač gynyboje. 

Jei „Rytui“ netikėtumu tapo Freemanas, tai jums – Kairys. Kas nepavyko aikštelėje su juo?
– Nepasakyčiau, kad tai buvo netikėtumas. Jie prieš mus ir anksčiau naudojo Echodo ir Kairio tandemą, bet mes susitvarkėme su atkovotais kamuoliais, ko nepavyko padaryti šiandien. Norėsiu pažiūrėti įrašą, man atrodė, kad jei baudos aikštelėje per ilgai kepė šašlykus, nes kai žaisdavo viršuje pikenrolą, kitas didelis būdavo apačioje. Reikės pažiūrėti įrašą ir įvertinti. 

Matėme Davisono emocijas nuaidėjus finalinei sirenai. Kiek jums smagu dėl to, kiek nuveikėte su šia jauna komanda?
– Dar tik įpusėjame sezoną, LKL dar nesužaidėme nė pusės rungtynių. KMT taip, grupėje užėmėme pirmą vietą, gavome „Rytą“, davėme kovą, tas yra gerai. Bet kai žaidi pratęsimą, tai reiškia, kad kelios atakos, keli metimai gali lemti pergalę. Kai būni taip arti, daug džiaugsmo nėra. Kitas dalykas, manau, kad ši komanda tokias pergales turi priaugti, tie pramesti metimai ne dėl nuovargio, o dėl jaudulio. Mums smagu žaisti tokioje atmosferoje, paprastose LKL rungtynėse tokių nebūna, šiandien pamatėme atkrintamųjų atmosferą.  

Doualla gavo smūgį, matėme, kad buvo prakirstas antakis. Kas tiksliai jam nutiko?
– Aš pats asmeniškai daugiau pergyvenau. Žaidėjas sakė, kad gali žaisti, bet jam prakirstas ir antakis, ir nosis. Žinote, didelė rizika jį leisti į aikštelę, vienas dalykas, jis yra pats išsimušęs, kitas, man niekas nepasakė, ar jam yra sumušimas. Jaunas žaidėjas, dabar važiuoja į ligoninę, normaliai susius. 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kėdainių Nevėžis-Optibet
47%
36/76
Metimai iš žaidimo
36%
28/78
59
Atkovoti kamuoliai
39
21
Rezultatyvūs perdavimai
12
6
Perimti kamuoliai
11
58%
30/52
Dvitaškiai
45%
24/53
25%
6/24
Tritaškiai
16%
4/25

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Foster
22 PTS
8/18 FG
5/5 FT
Brad  Davison
22 PTS
8/20 FG
5/7 FT
Martynas  Echodas
14 REB
8 DREB
6 OREB
Deswhawn  Freeman
14 REB
6 DREB
8 OREB
Martynas  Echodas
6 AS
2 TO
37 MIN
Kėdainių Nevėžis-Optibet
Keli žaidėjai
3 AS
Martynas  Echodas
35 EFF
46% 2P%
- 3P%
Deswhawn  Freeman
26 EFF
57% 2P%
- 3P%