„Rytas“ panaikino 22 taškų deficitą ir išlygino rezultatą, bet per pusę minutės praleido 7 taškus ir patyrė antrą nesėkmę Čempionų lygos „Top 16“ etape.

Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Vilniaus „Rytas“ (1-2) sugrįžo į kovą iš 22 taškų deficito, bet neatsilaikė paskutinėmis sekundėmis ir skaudžiai pralaimėjo sausakimšoje „Jeep“ arenoje.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai 79:86 (16:28, 23:26, 20:12, 20:20) nusileido J grupės lyderei Bonos „Telekom Baskets“ (3-0), kuri „Top 16“ etape lieka nesuklupusi.

Likus žaisti 53 sekundes Evaldas Kairys išprovokavo pražangą ir turėjo progą išvesti vilniečius į priekį, bet pataikė tik vieną baudą iš dviejų ir rezultatas tapo lygus 79:79.

T.J. Shortsas netiksliai atakavo iš vidutinio nuotolio, bet kamuolį puolime atkovojo Karstenas Tadda, prieš kurį prasižengė Martynas Echodas. 

Tadda realizavo baudas, Marcusas Fosteris netiksliai metė iš tritaškio zonos, o į priekį pabėgęs Leonas Kratzeris įkrovė iš viršaus – 83:79.

Elvaro Fridrikssono metimas iš po krepšio buvo blokuotas Leono Kratzerio. Galiausiai aidint sirenai tritaškį įsmeigė Tadda – 86:79.

Vokietijos klubas nuo pat pradžių įsismarkavo rungtynėse ir per pirmąją mačo pusę sumetė 20 taškų greitajame puolime, o 15-ą minutę jų persvara buvo rekordinė 43:21.

„Rytas“ vertėsi be nugaros skausmų kamuojamo Jarviso Williamso, čiurnos traumą besigydančio Luko Ulecko ir Tomo Lekūno. LKL čempionai žaidė aštuoniese. 

„Telekom Baskets“ lyderis T.J. Shortsas per 34 minutes pelnė 13 taškų (5/16 dvit., 0/4 trit., 3/4 baud.) ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

„Tokiose rungtynėse svarbiausias klausimas yra, kas ką apstumdys, – konferencijoje kalbėjo Žibėnas. – Žaidėjai paprasčiausiai nusprendė neduoti nieko pigaus, ypač savo aikštelėje. Neduoti jokių pigių taškų, laisvų metimų ir tiesiog pradėjo dirbti.

Aišku, kažkiek padėjo gynyba, kai visi keitėmės, bet esmė, kad išėjome į aikštelę žymiai kietesnė. Tai yra daugmaž mūsų žaidimas, bet niekaip nepavyksta įrodyti, kad tai reikia daryti 40 minučių, norint patekti toliau. Galiu sakyti drąsiai: su tokiu žaidimu mes tikrai verti eiti į „Top 8“. Sieksime to ir nebrėžiame jokio brūkšnio. 

Tvarkaraštis nebus iš lengviausių: dvejos rungtynės išvykoje, vienos – namuose. Bet su tokiu žaidimu mes tikrai galime nueiti į kitą etapą.“

Po mačo Gytis Radzevičius bedė pirštu į pradžią.

„Prastos rungtynės mums. Pradėjome jas labai blogai, ypač gynyboje. Per pirmąją pusę jie pelnė 54 taškus. Antroje mačo pusėje žaidėme geriau, pradėjome nuo gynybos, sugrįžome į rungtynes, bet to neužteko pergalei prieš gerą komandą“, – sakė Radzevičius.

„Rytas“: Margiris Normantas 17 (4/6 trit.), Martynas Echodas 15 (8 atk. kam.), Marcusas Fosteris 14, Gytis Radzevičius 13, Elvaras Fridrikssonas 12.

„Telekom Baskets“: Tysonas Wardas 17 (3/6 trit.), Karstenas Tadda 14 (4/7 trit.), T.J. Shortsas 13 (12 rez. perd.).

Žibėno komentaras:

Radzevičiaus komentaras:

Komentarai:
business as usual :)
2023-02-08
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.