Vytenis Lipkevičius ir Gediminas Orelikas pažymėjo džiaugsmą laimėti principinį mūšį su „Rytu“. „7bet-Lietkabelio“ vedliai džiaugėsi Panevėžiui iškovota dar viena KMT bronza. Kelias laisvas dienas turėsianti komanda ruošiasi tinkamai atšvęsti pasiektą rezultatą.

Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko
Nuotr.: BNS/Erikas Ovčarenko

Vytenis Lipkevičius iškėlęs abi rankas į viršų triumfavo, kai užpildytoje Šiaulių arenoje aidėjo Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ vardas. Panevėžiečiai kovoje dėl KMT bronzos 91:88 pranoko Vilniaus „Rytą“ ir savo kolekciją papildė dar vienu trofėjumi.

Fotogalerija

„Kaip buvusiam Kauno „Žalgirio“ mokyklos auklėtiniui, rungtynės su „Rytu“ visada yra kitokios. Visą laiką smagu nugalėti juos, – tinklalapiui BasketNews kalbėjo Lipkevičius. – KMT turnyre trečioji vieta šį sezoną yra labai neblogas pasiekimas. Džiugu, kad nepalūžome po šeštadienio pusfinalio ir šiandien komandiškumas buvo tokio lygio, kokio ir norime.“

Lipkevičiui nuo 2019 metų tai – ketvirtas taurės apdovanojimas su šia komanda: du sidabrai ir dvi bronzos.

„Manau, kad kiekvienas žaidėjas pasakytų, jog mes ir žaidžiame dėl tokių emocijų, – sakė Lipkevičius. – Krepšinis be emocijų yra niekas. Ir chebrai sakiau, kad „džiaukitės ir įvertinkite tokią galimybę, jog galite žaisti finaliniuose ketvertuose“. Sakiau, jog pasidžiaugtume, pašvęstume, nes niekada negali žinoti, gal tai buvo paskutinis tavo trofėjus. Pabandysime pašvęsti nuo širdelės. Kelias dienas mėgausimės bronza.“

„Kaip ir standartiniai lietuviai, mokame švęsti, – šypsodamasis pridėjo Lipkevičius. – Yra laisvų dienų. Sunkiai dirbame, tai dabar pašvęsime nuo dūšios.“

„7bet-Lietkabelio“ kapitonas mažajame finale demonstravo įprastinį universalumą: per 27 minutes – 11 taškų, 5 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai bei 18 naudingumo balų.

Panevėžiečiai besibaigiant trečiajam kėliniui pirmavo daugiau nei užtikrintai – 70:53, bet paskui pralaimėjo atkarpą 24:6 ir trumpai atsiliko (76:77). Galiausiai „7bet-Lietkabelis“ atitrūko spurtu 11:0 ir laikė iniciatyvą savo rankose.

Rungtynių žaidėjas
Vytenis  Lipkevičius
EFF
18
Vytenis Lipkevičius
Taškai 11
Taiklumas 4-6
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 0

Klampiose rungtynėse abi komandos metė net 76 baudas: panevėžiečiai – 41 (pataikė 27), vilniečiai – 35 (pataikė 24).

Vilniaus ir Panevėžio komandos praėjusį sezoną kovojo LKL finale, po kurio tarpusavio akistatos tapo dar labiau principinės.

„Turbūt gaunasi ketveri metai, kad mes kapojamės labai gerai, – pasakojo Lipkevičius. – Manau, kad tai ir puošia LKL krepšinį, jog atsiranda daugiau principinių dvikovų.“

Gediminas Orelikas mūšiuose su „Rytu“ prisiminė praėjusio sezono aktualiją.

„Kažkaip labai daug kas nemėgsta „Ryto“, bet mums tai tapo principinės rungtynės gal nuo praėjusių metų KMT, kai pusfinalyje laimėjome prieš juos, LKL finalas buvo su jais, – Žinote, išėjo iš „Siemens“ arenos, nuėjo žaisti į savo gardą. Mums buvo toks jausmas, kad bijo žaisti didelėje salėje. Kiek ten ateina žiūrovų? 2 tūkstančiai, kai galėtų ateiti finalą pažiūrėti 10 tūkstančių.

Visa tai dėjosi, dėjosi ir gaunasi, kad tapome tokiais priešais. Laukiame rungtynių, norime laimėti vieni prieš kitus.“

„7bet-Lietkabelis“ trofėjų lentyną taurės varžybų laimėjimais be perstojo pildo nuo 2017 metų. Komanda per septynerius metus susižėrė tris antrąsias vietas ir keturis sykius laimėjo bronzą.

Didžiosiose krepšinio rinkose neegzistuoja rungtynės dėl bronzos.

Ar jos reikalingos Lietuvoje?

„Manau, kad reikalingos, – atsakė Lipkevičius. – Medalis yra medalis. Išvažiuoti iš finalo ketverto nugalėjus yra geras jausmas. Vis tiek išsiaiškini, kas yra trečias, kas yra ketvirtas. Logiška yra žaisti dėl trečios vietos. Šiais metais trečioji vieta atrodo logiškas pasiekimas. Visada norisi įkąsti „Žalgiriui“, bet reikia būti realistais – „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. Šio sezono tikslas yra taip susidėlioti, kad gal kitą sezoną pavyks išvengti „Žalgirio“. 

Jeigu būtų atvirkščiai ir būtume pusfinalyje žaidę su Jonava, ir būtume pralaimėję, tada gal ta bronza nebūtų tokia saldi.“

„Iš vienos pusės gali atrodyti vienaip, iš kitos – kitaip. Negaliu pasakyti, kad nei gerai, kad nei blogai, – svarstė Orelikas. – Gal ir gerai, nes mažesnėms komandoms yra smagu laimėti trečią vietą. Gal „Žalgiriui“ ir „Rytui“ yra neįdomūs tokie dalykai.

„Rytas“ pralaimėjo pusfinalyje ir ką dabar nežaisti dėl trečios? Kaip tik eik keliais ir įrodyk, kad gali būti trečias. Jeigu galvoje tau dzin, nepagarba sau. Iš vienos pusės manau, kad rungtynės dėl trečios vietos yra gerai, iš kitos – gal ir nereikėtų.“

Giedriaus Žibėno komentaras po rungtynių:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Panevėžio 7bet-Lietkabelis
49%
27/55
Metimai iš žaidimo
47%
27/57
30
Atkovoti kamuoliai
37
17
Rezultatyvūs perdavimai
16
7
Perimti kamuoliai
10
43%
10/23
Tritaškiai
37%
10/27
3
Blokuoti metimai
0

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Foster
35 PTS
11/17 FG
7/9 FT
Gediminas  Orelikas
14 PTS
3/9 FG
5/6 FT
Gytis  Radzevičius
9 REB
7 DREB
2 OREB
Panevėžio 7bet-Lietkabelis
Keli žaidėjai
5 REB
Elvar Mar Fridriksson
6 AS
4 TO
23 MIN
Gediminas  Orelikas
5 AS
3 TO
26 MIN
Marcus  Foster
37 EFF
56% 2P%
75% 3P%
Vytenis  Lipkevičius
18 EFF
100% 2P%
33% 3P%