Edgaras Ulanovas gavo maksimalų įvertinimą, o Jonavos klube geriausiai buvo įvertintas Glynnas Watsonas.

Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Šiauliuose nuostabiu finalu pasibaigė Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) varžybos, kuriame triumfavo Kauno „Žalgiris“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai sunkioje kovoje 81:77 palaužė pagirtinai kovojusią Jonavos „CBet“.

Fotogalerija

„Žalgirį“ į titulą vedė Edgaras Ulanovas. Kapitonas ir MVP lemiamoje kovoje surinko 22 taškus, 5 atkovotus kamuolius ir 27 naudingumo balus.

Jonavos komandoje rezultatyviausias buvo Edvinas Šeškus. Trenerio Virginijaus Šeškaus sūnus pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 14 naudingumo balų.

BasketNews žurnalistas Jonas Lekšas įvertino tiek „CBet“, tiek „Žalgirio“ žaidėjų pasirodymus Šiauliuose.


„CBet“

Glynnas Watsonas – 8,5 balo
26 min., 15 tšk. (1/5 dvit., 3/5 trit., 4/4 baud.), 5 rez. perd., 3 kld., 4 praž., 4 išpr. praž., 14 naud. balų.

Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Žmogus – karys. Amerikietis žengė ant parketo nuo suolo, kai Jonavos komandos puolimas stagnavo, bet su Watsonu aikštėje vaizdas iškart pasikeitė. Iš pradžių jam net nereikėjo kažkuo pasižymėti statistikos protokole, kad klubo žaidimas pagerėtų, o vėliau jis ėmėsi darbų. Trečiajame kėlinyje Glynnas buvo tikras vedlys ir sukiojo čiurnas Tomui Dimšai, tačiau vėliau patyrė nelemtą traumą ir rungtynes baigė praktiškai žaisdamas su viena koja. Kas ten žino, galbūt su sveiku Watsonu „CBet“ būtų pateikę mega sensaciją. Pagarba tiek gynėjui, tiek Jonavos vadovybei už ištrauktą tokį perlą sezono metu.


Edvinas Šeškus – 8 balai
37 min., 17 tšk. (4/7 dvit., 3/9 trit.), 6 atk. kam., 3 rez. perd., 2 kld., 14 naud. balų.

Nuotr. LKL

Nuostabus Edvio savaitgalis. Su šiais dviem susitikimais Šeškus įrodė, kad galima jį priskirti prie elitinių savo pozicijos žaidėjų LKL. Galbūt talentu puolėjas gali nusileisti daugeliui, tačiau dažnai visa tai kompensuoja savo pasitikėjimu ir kovotojo charakteriu. Prieniškis tempė komandą svarbiais momentais, o taip pat sugebėjo gerai vertinti situacijas ir nusimetinėti kamuolius.


Jeffas Garrettas – 7 balai
29 min., 13 tšk. (5/8 dvit., 1/1 trit.), 7 atk. kam., 4 praž., 13 naud. balų.

Nuotr. LKL

Rungtynių žaidėjas
Edgaras  Ulanovas
EFF
27
Edgaras Ulanovas
Taškai 22
Taiklumas 7-9
Atkovoti kamuoliai 5
Rezultatyvūs perdavimai 1

Garrettas aktyviai pradėjo mačą, tačiau jį labai pristabdė jau antrajame kėlinyje gauta trečioji asmeninė pražanga. Jonavos klubas nemažai kentėjo gynyboje dėl Jeffo saugojimo aikštėje, tačiau amerikietis vis tiek sugebėjo būti naudingas. Keli sudėtingi jo metimai prisidėjo prie to, kad intriga rungtynėse laikytųsi iki pabaigos.


Dovis Bičkauskis – 6,5 balo
30 min., 11 tšk. (2/4 dvit., 1/3 trit., 4/6 baud.), 2 rez. perd., 3 rez. perd., 1 kld., 6 išpr. praž., 13 naud. balų.

Nuotr. LKL

Rungtynės Doviui prasidėjo sunkiai, o dalyvavimas tritaškių konkurse nepridėjo ir energijos. Bičkauskis greitai pavargdavo, bet vėliau pramušė ir žaidimas šalia Watsono jam buvo žymiai lengvesnis. Antrąjį ketvirtį įžaidėjas užbaigė kvaila pražanga bonuse, bet trečiajame reabilitavosi, kurį pradėjo penkiais taškais. Vėliau šiaulietis turėjo gerų epizodų gynyboje, o taip pat pademonstravo ir įspūdingą reidą, kai gražiai išsirangė ore ir pelnė taškus. Šiaip, gražu stebėti, kokį pasitikėjimą užsiaugino Bičkauskis ir dabar komandos prie jo perimetre rizikuoti tikrai negali.


Evanas Maxwellas – 6 balai
15 min., 7 tšk. (2/2 dvit., 1/3 trit.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 1 kld., 7 naud. balai.

Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Atrodo, kad Jonava iš kepurės bus išsitraukusi dar vieną smagų triušį. Daug treniruočių su komanda neturėjęs aukštaūgis savaitgalį buvo labai naudingas, žinant komandos problemas su rotacija. Maxwellas bus vienas iš tų aukštaūgių LKL, kuriam pagalbos atsilaikyti ant ūso prieš Lauryną Birutį nereikia. Labai tvirtas žaidėjas, kuris finale pademonstravo, jog gali ir pataikyti iš toli bei nusimetinėti kamuolius į perimetrą.


Lukas Kreišmontas – 5,5 balo
6 min., 0 tšk. (0/1 trit.), 3 atk. kam., 1 blk., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Jaunuolis taškų nepelnė, bet jam to ir neprireikė padaryti, kad taptų X faktoriumi. Šeškui nuo suolo verkiant reikėjo rasti žmonių, kas galėtų duoti nuoširdžių minučių, o nuoširdesnių už Kreišmonto šį vakarą niekas nedavė. Per 6 minutes puolėjas puolime atkovojo 3 kamuolius ir dar blokavo metimą. Jei būtų įmetęs laisvas iš aikštės kampo, Lukas būtų tas tylusis vakaro MVP.


Martins Laksa – 5 balai
33 min., 5 tšk. (1/3 dvit., 1/1 trit.), 3 atk. kam., 5 praž., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Latvis ambicingai pradėjo rungtynes ir atrodė, kad gali turėti dar vieną tokį solo pasirodymą, kaip buvo prieš Vilniaus „Rytą“. Visgi vėliau Laksą „Žalgirio“ gynyba išgaudė ir kažką susikurti jam buvo sunku. Progų praktiškai puolime po pirmojo ketvirčio nebeturėjęs Martins turėjo neblogų epizodų gynyboje, nors tai ir nėra jo stiprioji pusė. Galbūt veteranui ir trūko jėgų žaisti tiek minučių dvi dienas iš eilės.


Goranas Huskičius – 4 balai
19 min., 9 tšk. (3/4 dvit., 0/2 trit., 3/3 baud.), 1 atk. kam., 1 rez. perd., 2 kld., 5 praž., 4 naud. balai.

Nuotr. LKL

Huskičius pelnė 9 taškus, bet kas stebi jo žaidimą šį sezoną, supranta, kad šiandien jis buvo labai toli nuo bent jau optimalios savo versijos. Pirmiausia, serbas buvo labai gerai „Žalgirio“ atakuojamas ir gynyboje aukštaūgis tapo skyle. Jam ir labai trūko fiziškumo kaunantis dėl kamuolių, o puolime visai nematėme jo kūrybos iš penktos pozicijos, kuo jis išsiskiria visame LKL.


Artūro Valeikos 4 minutės taip pat buvo nuoširdžios ir svarbiausia, kad per Jonava nė kiek nenukentėjo. Anaiptol, net ir pelnė 4 taškais daugiau už kauniečius.

„Žalgiris“

Edgaras Ulanovas – 10 balų
29 min., 22 tšk. (6/8 dvit., 1/1 trit., 7/8 baud.), 5 atk. kam., 6 išpr. praž., 27 naud. balai.

Nuotr. Erikas Ovčarenko/BNS

Natalija Bunkė savo hite dainuoja: „Panelė iš Kauno rajono, verta milijono.“ Drąsiai galima perdainuoti šią dainą Edgarui – vyrukas iš Aleksoto, absoliučiai vertas milijono. Tai buvo dar viena Ulanovo surengta krepšinio klinika lemiamose rungtynėse, o matant visą jo sezoną, tai tikrai yra žaidėjas, kurio vertė rinkoje galėtų būti arti milijono. Kapitonas eilinį kartą ant savo pečių išsitraukė „Žalgirį“ ir tai darė įspūdingu stiliumi. Kauniečiui baigus karjerą, LKL turėtų pasvarstyti pervadinti taurės varžybas į EUT – Edgaro Ulanovo taurė.


Arnas Butkevičius – 9 balai
28 min., 17 tšk. (6/8 dvit., 0/4 trit., 5/6 baud.), 7 atk. kam., 2 rez. perd., 20 naud. balų.

Nuotr. LKL

Nuo suolo pakilęs Butkevičius atrodė rimtai nusiteikęs net pakonkuruoti su Ulanovu dėl MVP statulėlės. Puolėjas per pirmas 7 minutes pelnė 11 taškų, o savo sėkmingą pasirodymą pratęsė kritiniu „Žalgiriui“ metu. Arnas LKL kovose stipriai išsiskiria savo fiziškumu ir gebėjimu juo naudotis. Būtent jis ir Ulanovas išgelbėjo „Žalgirį“ nuo galimos sensacijos.


Rolands Šmits – 7,5 balo
26 min., 10 tšk. (3/3 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud.), 4 atk. kam., 13 naud. balų.

Nuotr. LKL

Tai buvo vienas tų vakarų, kai Rolands kažko įspūdingo nedarė, bet tyliai atlikinėjo savo darbelius. Latvis buvo tikra gynybos ola, neskaitant tos vienos klaidos ketvirtajame kėlinyje, kai nesusikalbėjo prie išsikeitimo. Šmito fiziškumą buvo sunku atlaikyti varžovams ir jis net neatkovodamas daug kamuolių stipriai prisidėjo prie antrųjų šansų.


Kevarriusas Hayesas – 6,5 balo
14 min., 4 tšk. (1/1 dvit., 2/2 baud.), 3 atk. kam., 2 blk., 10 naud. balų.

Nuotr. LKL

Daug žaidimo laiko Kevarriusas šįkart negavo, bet tie 4 taškai per ataką, kai Jonava perlaužinėjo mačą, buvo aukso vertės. Maksvytis nusprendė daugiau žaisti su Biručiu dėl jo sukuriamų pranašumų puolime, bet Hayesas vėl buvo solidus gynybos antrame aukšte.


Lukas Lekavičius – 6 balai
23 min., 10 tšk. (2/8 dvit., 1/3 trit., 3/4 baud.), 2 rez. perd., 2 per. kam., 1 kld., 5 naud. balai.

Nuotr. LKL

Lekavičius užfiksavo labai prastą pataikymą, bet didžiąja dalimi tai buvo geri metimai ir jis žaidė teisingai. Jau dabar matome geresnį Luko veidą, kuris nuteikia pozityviai Eurolygos lemiamoms kovoms. Taip, efektyvumo ir stabilumo dar trūksta, bet daromi teisingi žingsniai, sugrįžtant į praėjusį sezoną demonstruotą lygį.


Laurynas Birutis – 5,5 balo
21 min., 4 tšk. (2/3 dvit.), 7 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 8 naud. balai.

Nuotr. LKL

Birutis sulaukė didelių žaidimo minučių, bet jo problemą gynyboje Jonavos komanda sprendė neblogai. Porą sykių prie dvigubinimo Laurynas gerai nusimetė kamuolius, bet dukart ir suklydo, tad gauname viduriuką. Stepoutuose pats centras porąkart nespėjo, tad sunku jo pasirodymą vertinti labai gerai, nors jo dydis ir buvo svarbus faktorius finale.


Tomas Dimša – 5 balai
20 min., 6 tšk. (2/3 dvit., 0/1 trit., 2/4 baud.), 1 rez. perd., 1 kld., 4 išpr. praž., 5 naud. balai.

Nuotr. LKL

Irgi vidutiniškas pasirodymas, bet faktas, kad Dimša dabar labai stipriai gelbėja „Žalgirį“, gebėdamas normaliame lygyje pasislinkti į įžaidėjo vietą. Tomas pademonstravo, kad šuolis po visų traumų nėra dingęs ir įgrūdo vieną tokių dėjimų, dėl kurių MKL laikais jam buvo klijuojama lietuviškojo Rudy Fernandezo pravardė.


Ignas Brazdeikis – 4,5 balo
16 min., 6 tšk. (2/4 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 1 rez. perd., 5 naud. balai.

Nuotr. LKL

Brazdeikis buvo sunkiai pastebimas aikštėje ir nesikūrė sau jokio pranašumo. Jonavos gynyba Iggy neleido eiti į stiprią ranką, o ir pats lietuvis didelio noro nerodė. Kad jam trūko koncentracijos parodė keli epizodai gynyboje, kai per jį buvo kartojami kamuoliai.


Achille Polonara – 4 balai
13 min., 2 tšk. (1/1 dvit., 0/2 trit., 0/1 baud.), 1 atk. kam., 2 per. kam., 3 naud. balai.

Nuotr. LKL

Nieko naujo – toliau pilkas dangus aplink Polonaros pasirodymus. Visi žinome, koks nuotaikos žaidėjas yra italas ir kai jis prameta laisvus tritaškius, kažko labai gero tikėtis neverta. Gerai, kad Achille veiksmuose toliau matosi komandiškumas ir jis tikrai nekelia nereikalingų bangų.


Dovydas Giedraitis – 2 balai
11 min., 0 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit.), 1 rez. perd., -2 naud. balai.

Nuotr. Dainius Lukšta

Kažkuo labai pasigirti Dovis negali. Gynyba prieš Watsoną nebuvo geriausia, o mestas laisvas tritaškis net nelietė lanko. Bet gale dienos... Giedraitis – taurės čempionas.

Komentarai:
Ulanovas vertas milijono?:))) Ką rūkot? kiek jis vertas parodė legionieriaus sezone. Net ir tie 500k yra su klaustuku
2023-02-20
-23
Atsakyti
Pritariu visu 100% nevertas bet uz pastangas ir nora laimeti galima moketi nes tiesiog naujos kartos krepsininkam truksta pykcio noro ir vyriskumo gal dar kiausiu delto LTU krepsinis yra gylioje duobeje.
2023-02-20
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Jonavos CBet
Kauno Žalgiris
48%
28/58
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
26
Atkovoti kamuoliai
34
17
Rezultatyvūs perdavimai
12
4
Perimti kamuoliai
7
1
Blokuoti metimai
2
55%
18/33
Dvitaškiai
63%
25/40

Rungtynių žaidėjai

Edvinas  Šeškus
17 PTS
7/16 FG
0/0 FT
Edgaras  Ulanovas
22 PTS
7/9 FG
7/8 FT
Jeff  Garrett
7 REB
6 DREB
1 OREB
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
7 REB
Glynn  Watson
5 AS
3 TO
26 MIN
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
2 AS
Glynn  Watson
14 EFF
20% 2P%
60% 3P%
Edgaras  Ulanovas
27 EFF
75% 2P%
100% 3P%