Vilniaus „Kibirkšties“ komandą papildė Venessa Kaukėnas ir Sintija Aukštikalnytė.

Nuotr.: MKL
Nuotr. MKL

Mikrotraumoms įsisukus į Vilniaus „Kibirkšties“ komandą – šansas jaunosioms Lietuvos krepšininkėms. Prie sostinės ekipos prisijungė Venessa Kaukenas ir Sintija Aukštikalnytė.

Venessa Kaukenas

Venessa  Kaukenas
Venessa  Kaukenas
MIN: 20.72
PTS: 3 (40%)
REB: 1
AS: 1
ST: 0
BS: 0
TO: 2
GM: 1

Tiesa, iš Biržų kilusi Aukštikalnytė pagrindinėje „Kibirkšties“ komandoje žais tik „Betsafe Baltijos lygoje“.

Kaukenas yra legendinio Lietuvos krepšininko Rimanto Kaukėno dukra, kuri šį sezoną pradėjo Moterų krepšinio lygos B divizione, atstovaudama sostinės „VKM-Kibirkštis-MRU“ ekipai

Krepšininkė per 8 Moterų krepšinio lygos B diviziono rungtynes fiksavo 6 taškų, 5,9 atkovoto kamuolio bei 1 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Be to, Kaukenas šiuo metu rungtyniauja moksleivių krepšinio lygoje („LIDL–MKL“), kur demonstruoja itin gerus skaičius – 16,6 taško ir 11 atšokusių kamuolių.

Sekmadienį 14-metė debiutavo „Betsafe-Baltijos čempionate“ ir vilkėdama „Kibirkšties“ marškinėlius pelnė savo pirmuosius taškus.

„Venessa pasirinkau iškritus kelioms žaidėjoms su mikrotraumomis. Reikia proceso treniruotėse, pažįstu ją, dirbu su ja kiekvieną dieną. Ji – nepaprastas talentas, kuriam reikia būti ir treniruotis su geriausiomis, – Venessos prisijungimą pakomentavo vyr. treneris Gitautas Kievinas. – Puikiai suprantame, kad jai bus sunku, bet per kančias į žvaigždes, o mūsų tikslas – padėti greičiau adaptuotis prie visai kitų greičių profesionaliame krepšinyje.“

Antrąsias Kaukenas rungtynes galėsite stebėti Vilniuje, „Jeep“ arenoje, vasario 22 dieną, 18 valandą, kuomet „Kibirkštis“ kausis su Rygos BJBS ekipa. Primename, kad įėjimas į rungtynes yra nemokamas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Sintija Aukštikalnytė

Sintija  Aukštikalnytė
Komanda: Vilniaus Kibirkštis
Vilniaus VKM-Kibirkštis-MRU
Pozicija: PG, SG
Amžius: 16
Ūgis: 175 cm
Gimimo vieta: Biržai, Lietuva