Thomasas Heurtelis nesupranta Prancūzijos krepšinio federacijos nebekviesti jo į nacionalinę rinktinę dėl žaidimo Rusijos klube. 

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Thomasui Heurteliui pasirinkus atstovauti Rusijoje rungtyniaujančiam Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui Prancūzijos krepšinio federacija paskelbė, kad gynėjui durys į nacionalinę krepšinio rinktinę yra užvertos

„Nors mūsų krepšinio federacija buvo informuota, kad Thomasas palaikė ryšius su užsienio komandomis, tarp kurių buvo ir Rusijos klubai, mes niekada negavome jokių žinių apie žaidėjo susitarimą su „Zenit“ komanda. EČ pasiruošimo stovyklos pradžioje žaidėjas buvo pasirašęs susitarimą, kuriame krepšininkas žadėjo nepasirašyti sutarties su Rusijos ar Baltarusijos klubais.

Jei žaidėjas debiutuos su Rusijos klubo marškinėliais, jis pažeis susitarimą. Tokiu atveju gynėjas nebeatitiktų kriterijų, pagal kuriuos renkame žaidėjus į tarptautinius turnyrus, įskaitant ir 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes“, – rugsėjo pabaigoje rašė Prancūzijos krepšinio federacija.

Heurtelis po to laiko sėkmingai debiutavo ir rungtyniauja Rusijoje. Visgi 33-ejų gynėjas nesupranta tokio federacijos sprendimo ir tikisi dar sužaisti su Prancūzijos rinktinės marškinėliais. 

„Visiškai nesuprantu tokio sprendimo, – tinklalalpiui „Ouest France“ pasakojo Heurtelis. – Esame žmonės ir tiesiog profesionaliai žaidžiame. Kaip ir visi kiti, nekenčiame karo.

Jaučiu didžiulį pasididžiavimą vilkėdamas Prancūzijos marškinėlius. Manau, kad yra neteisinga mane nubausti tik dėlto, nes žaidžiu Rusijoje. Jei federacija nuspręs, kad aš rinktinei esu reikalingas, visada būsiu pasiruošęs.“

Heurtelis praeitų metų rudenį Europos čempionate su Prancūzijos rinktine iškovojo sidabro medalius. Prancūzas vidutiniškai pelnydavo po 10,4 taško ir atlikdavo po 7,1 rezultatyvaus perdavimo bei buvo vienu iš svarbiausių komandos žaidėjų.

„Basketnews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.