Giedrius Žibėnas teigia, kad silpniausia Bonos „Telekom Baskets“ vieta yra pozicinis žaidimas. 

Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį pradeda FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapo antrąjį ratą. Sostinės klubas jį pradės išvykos rungtynėmis su Bonos „Telekom Baskets“. 

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
9,4
Pataiko: 9,4
Taiklumas: 37,3%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Marcus Foster

Visgi vilniečių kovo mėnesį laukia kur kas daugiau iššūkių. Sostinės klubas sužais lemiamus tris ČL susitikimus, taip pat vilniečiai LKL susitiks su Kauno „Žalgiriu“, Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ ir dukart su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Giedrius Žibėnas teigia, kad sudėtingas mėnesio tvarkaraštis atskleis vilniečių ambicijas. 

„Tai parodys mūsų charakterį ir svarbiausia, parodys ambicijas“, – sakė strategas.

Kalbėdamas apie trečiadienį laukiančias rungtynes su „Telekom Baskets“, Žibėnas pabrėžė, kad rungtynių favoritas yra Vokietijos klubas. 

„Nesame favoritai, tai yra akivaizdu. Būtent prieš tokio lygio komandas yra labai gera galimybė kažkiek patobulinti savo žaidimą. Matematiškai žinome situaciją, laimėjus šias rungtynes išliekame kovoje dėl pirmosios vietos grupėje, pralaimėjus mums lieka tik kova dėl antrosios. Mūsų darbas nėra matematika, mūsų darbas yra žaisti, paruošti komanda ir rytoj kautis visas 40 minučių“, – dėstė 38-erių strategas 

Pasak Žibėno, Bonos ekipos lygis priklauso nuo to, kaip leisi jai žaisti. Vilniečių treneris kaip pavyzdį pateikė prastą pirmąją rungtynių pusę mače Vilniuje. 

„Turime suprasti, kad žaidžiant prieš Bonos komandą, rungtyniaujame prieš dvi skirtingo lygio ekipas. Viena yra ta, kuriai leidžiame bėgti, ką ir darėme pirmoje mačo pusėje Vilniuje. Kito lygio komanda yra ta, kuri yra priversta žaisti penki prieš penkis pozicinį žaidimą. Pagrindinis rungtynių uždavinys ir bus įklampinti juos į pozicinį žaidimą. Turėsime žymiai geriau kalbėti, perlipti per save ir padėti vienas kitam“, – aiškino specialistas. 

Nors „Telekom Baskets“ šiuo metu fiksuoja 10 pergalių iš eilės seriją, „Ryto“ vairininkas įsitikinęs – atakuojamų vietų Vokietijos klubo žaidime yra. 

„Jie turi savo silpnąsias vietas, yra atakuojamų žaidėjų. Mes idėjų turime, bet žaidėjai rungtynių metu turi būti atidesni ir žinoti, ką atakuoti, kaip atakuoti, nes mes neturime 25 minutės pertraukėlių, – kalbėjo Žibėnas. – Aišku, jų gynyba yra tokia, kad teisingai puolant, laiku atsikratant kamuolio, gali atsirasti daug spragų. Tai yra komanda, kuri žaidžia labai greitą krepšinį, jei mes jį sustabdysime ir įtrauksime į lėtą, penki prieš penkis žaidimą, mums bus palanku. Tos komandos pagrindinis minusas yra žaidimas penki prieš penkis.“ 

Sekmadienį su „Ryto“ marškinėliais vietinėse pirmenybėse debiutavęs Kendale'as McCullumas pirmą kartą žengs ant Čempionų lygos parketo. Visgi amerikiečiui Bonos ekipa nėra nepažįstama. Hamburgo „Towers“ komandoje sezoną pradėjęs gynėjas šį sezoną prieš „Telekom Baskets“ kartą jau rungtyniavo. 

Visgi Žibėnas čia pranašumo neįžvelgia, pasak jo, „Rytas“ varžovus pažįsta taip pat gerai, kaip ir McCullumas. 

„Gal jam aplinka bus kažkiek pažįstama, bet jis prieš Bonos komandą žaidė vieną kartą, tiek pat, kiek ir mes. Kažkokio labai didelio pranašumo nebus, aišku, jis mums gali duoti porą patarimų, bet ir mes prieš juos kartą jau rungtyniavome“, – tikino kaunietis. 

Vilniaus ir Bonos klubų akistata Vokietijoje įvyks trečiadienį, mačo pradžia – 21 val. Lietuvos laiku.

„Basketnews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Bonos Telekom Baskets
Vilniaus Rytas
48%
8 vieta
Metimai iš žaidimo
46%
12 vieta
37,89
6 vieta
Atkovoti kamuoliai
39,67
3 vieta
18,56
12 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
16,33
28 vieta
6,67
19 vieta
Perimti kamuoliai
4,50
32 vieta

Komandų lyderiai

TJ  Shorts II
19,4 PTS
51% 2P%
39% 3P%
Marcus  Foster
21,7 PTS
56% 2P%
41% 3P%
Leon  Kratzer
6,6 REB
3,8 DREB
2,8 OREB
Martynas  Echodas
7,0 REB
4,7 DREB
2,3 OREB
TJ  Shorts II
7,0 AS
2,7 TO
31 MIN
Elvar Mar Fridriksson
4,2 AS
2,8 TO
21 MIN