Kad patektų į Čempionų lygos atkrintamąsias, „Rytui“ reikia pergalės prieš Stambulo „Bahčešehir Koleji“, pergalės prieš Manresos BAXI bent 14 taškų pranašumu ir Manresos ekipos pralaimėjimo prieš „Telekom Baskets“.

Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA
Nuotr.: FIBA

Du kėlinius Bonoje kovojęs Vilniaus „Rytas“ visiškai subyrėjo po pertraukos. Antrąją mačo pusę sostinės ekipa pralaimėjo 35:58 ir labai stipriai susikomplikavo šansus FIBA Čempionų lygoje (72:99).

Fotogalerija

Šiame mače vilniečiams nepadėjo traumuotas Evaldas Kairys ir Jarvisas Williamsas, kuris po suspendavimo buvo grįžęs į klubą, tačiau galop dėl šeimyninių priežasčių su aukštaūgiu nuspręsta išsiskirti. Būtent jėgos po krepšiu trūkumą Žibėnas išskyrė po rungtynių, tačiau tuo pat metu ir negailėjo kritikos savo auklėtiniams už kovos nebuvimą.

„Sveikinimai Bonos komandai. Labai gera komanda, kuri demonstruoja gerą žaidimą tiek Vokietijos čempionate, tiek FIBA Čempionų lygoje. Mes bandėme su jais konkuruoti, du kėlinius laikėmės. Antroje pusėje jie geriau kovojo dėl kamuolių, geriau už mus bėgo. Mums labai trūko dydžio, neturėjome poros aukštaūgių.

Tai mus labai paveikė. Negalėjome kontroliuoti atšokusių kamuolių tiek puolime, tiek gynyboje. Tai padarė didžiulę įtaką rungtynėms, nes Bonos ekipa iš antrųjų šansų surinko 22 taškus ir tai didžiąja dalimi nusprendė rungtynes. 

Aš, kaip treneris, esu nusivylęs mūsų pasirodymu antroje pusėje, nes pasidavėme per anksti. Tai yra nepriimtina“, – dėstė Žibėnas.

Nuotr. FIBA

Kad patektų į atkrintamąsias, „Rytui“ reikia pergalės prieš Stambulo „Bahčešehir Koleji“, pergalės prieš Manresos BAXI bent 14 taškų pranašumu ir Ispanijos ekipos pralaimėjimo prieš „Telekom Baskets“. Šansai – teoriniai.

„Pirmajame kėlinyje išėjome be energijos, – sakė Martynas Echodas, – Buvome skysti tiek puolime, tiek gynyboje. Varžovai pelnė lengvų taškų iš greitų atakų. Antrajame kėlinyje sugrįžome, gynyboje žaidėme labai solidžiai ir tai konvertavosi į gerą puolimą. Visgi antroji mačo pusė buvo tragiška. Neturėjome energijos, jie greičiau bėgo, geriau rinkosi kamuolius. Negalėjome nieko susikurti puolime ir tai buvo tragiškos rungtynės mums.“

Kitas rungtynes FIBA Čempionų lygoje vilniečiai žais Stambule kovo 15 dieną prieš „Bahčešehir Koleji“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Bonos Telekom Baskets
Vilniaus Rytas
52%
37/71
Metimai iš žaidimo
41%
22/54
42
Atkovoti kamuoliai
26
17
Rezultatyvūs perdavimai
14
7
Perimti kamuoliai
4
7
Blokuoti metimai
3
97
Naudingumas
48

Rungtynių žaidėjai

TJ  Shorts II
22 PTS
8/16 FG
4/4 FT
Martynas  Echodas
14 PTS
5/8 FG
4/4 FT
Leon  Kratzer
12 REB
6 DREB
6 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
5 REB
TJ  Shorts II
7 AS
4 TO
26 MIN
Kendale  McCullum
3 AS
3 TO
14 MIN
Javontae  Hawkins
22 EFF
75% 2P%
67% 3P%
Martynas  Echodas
14 EFF
63% 2P%
- 3P%