Konstantinos Mitoglou skirta 2,5 metų diskvalifikacija už metandienono vartojimą.

Nuotr.: BasketNews/D. Repečka
Nuotr. BasketNews/D. Repečka

FIBA oficialiai patvirtino ilgą diskvalifikaciją Konstantinos Mitoglou, kurio antidopingo kontrolės testas buvo teigiamas 2022 m. kovo 4 d.

Konstantinos Mitoglou

Konstantinos  Mitoglou
Pozicija: PF, C
Amžius: 26
Ūgis: 210 cm
Svoris: 111 kg
Gimimo vieta: Graikija

FIBA teigimu, Mitoglou organizme antidopingo kontrolė aptiko metandienono, todėl 26-erių graikui teks atlikti 32 mėnesių (2,5 metų) diskvalifikaciją.

Diskvalifikavimo terminas baigiasi 2024 m. lapkričio 25 d. Mitoglou jau atliko 12 mėnesių bausmės.

Buvęs Atėnų „Panathinaikos“ ir Milano „Emporio Armani“ žaidėjas turi teisę du kartus kreiptis į FIBA ir Sporto arbitražo teismą (CAS), kad sumažintų jam skirtą bausmę.

Tačiau medžiaga, kurią vartojo Mitoglou, visame WADA uždraustų medžiagų sąraše yra bene aukščiausiai. Nors Mitoglou bendradarbiavo atliekant tyrimą, jam buvo skirta griežta bausmė.

„Gydytoja patikino, kad tabletės yra „stebuklingas vaistas iš Rusijos“, – teismo dokumentuose pateikiama Mitoglou pozicija. – Jis man davė skaidrų serumą ir pasakė, kad jis serumas padės išvalyti mano kūną.“

Teigiama, kad Graikijoje gydytoja suleido dopingo daugeliui sportininkų, aktorių ir televizijos laidų vedėjų. Vietos policija ją sulaikė.

Teigiama, kad Mitoglou kreipėsi į dabar liūdnai pagarsėjusią gydytoją po to, kai 2021–2022 m. sezone patyrė pėdos lūžį.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

77%
11,8
Pataiko: 11,8
Taiklumas: 77,2%
Vieta lygoje: 18
Geriausias pasiekimas: 19
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Brandon Davies