Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Kauno „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis ir jo auklėtiniai išgyveno sunkią dvigubą Eurolygos savaitę, kurioje laimėjo dukart paeiliui. Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai 85:67 sutriuškino Vilerbano ASVEL, o po rungtynių treneris išskyrė naujokus, tačiau turėjo priekaištų puolimui.

Po šio triumfo žalgiriečiai su 15 pergalių ir 13 pralaimėjimų bent kol kas rikiuojasi 8-oje turnyrinės lentelės vietoje.

„Įprastos dvigubos savaitės rungtynės su šiek tiek mažesne kokybe. Energija gynyboje padėjo mums laimėti šią dvikovą. Tai – svarbus taškas mums. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi savo komanda bei „Žalgirio“ fanais“, – po rungtynių kalbėjo Maksvytis.

Kaip vertinate dvigubą Eurolygos savaitę ir naujokų įsiliejimą į komandą?
– Be abejo, kad esame patenkinti rezultatais. Dvejos rungtynės – dvi svarbios pergalės. Kaip ir minėjau anksčiau, norėtųsi kažkiek daugiau kokybės. O naujokams nėra taip lengva. Pagrindiniai lyderiai kažkiek pasėdo, bet prisidėjo kiti naujokai, kurie davė tokią energiją. Tai mums padėjo šiandien laimėti rungtynes.

Karolis Lukošiūnas gavo nemažai minučių. Kaip vertinate jo žaidimą?
– Labai sunkus tvarkaraštis. Pastarąsias rungtynes žaidėme su ribotu žaidėjų skaičiumi. Norėjosi ir įtraukti naujus žaidėjus, ir nerizikuoti rezultatu. Bandėme rotacijoje panaudoti tiek Karolį, tiek Dovį. Dovį gal kažkiek mažiau. Taip atsitiko, kad varžovai iš karto įmetė Nando De Colo. Bandėme paduoti jį Karoliui, nes jis buvo šviežias, turėjo jėgų. Karolis su juo susitvarkė. Jis lyderiams davė poilsio ir padalino rotacijos minutes.

Kiek esate patenkintas Isaiah Tayloro įsiliejimu ir ko jam dar trūksta?
– Jis daro tai, ką moka geriausiai – pagreitina ir paaštrina mūsų žaidimą. Jis visada įsiveržia į baudos aikštelę, bet jam dar trūksta laiko, kad būtų idealus tiek gynyboje, tiek puolime. Kartais kamuolys nueina ne į tą pusę. Jis davė teigiamą postūmį, bet dar yra kur tobulėti.

Tayloras pelnė visus 15 taškų iki ilgosios pertraukos. Kas nutiko po to?
– Į trečiąjį kėlinį bandėme mesti kovinį penketą. Bandėme gynybinį penketą, kad varžovai negautų pasitikėjimo puolime. Juos kažkiek nuvarginome, bet ir patys besigindami pavargome. Kadangi rezultatas stovėjo, naudojome tokį penketą. Galbūt ir jis pats dar nėra įpratęs tokiu lygiu žaisti visų rungtynių. Bet jis šiandien atidirbo. Geriau trumpiau, bet 100 proc.

– Iškovotos dvi pergalės po sunkių išvykų į Ispaniją. Kas neramina iš kokybės pusės, kai priešakyje trys stiprios komandos?
– Neramina labiau puolimas, kaip išnaudojame savo derinius, stipriąsias puses ir dalinamės kamuoliu. Jau keletą rungtynių iš eilės surinkome mažokai rezultatyvių perdavimų. Tai – rezervas, kurį dar galime panaudoti prieš top komandas. Didelių pastangų ir geros gynybos neužteks, reikės ir kokybiškesnio puolimo.

Kas nesiseka puolime?
– Visų pirma, derinių išnaudojimas, šlifavimas, žinojimas, į kurią ranką metikui ar besiveržiančiam žaidėjui perduoti kamuolį. Dar yra daug taisytinų dalykų.

Kalbėjote apie intensyvią savaitę, bet likus porai minučių nuo suolo pakėlėte Igną Brazdeikį. Koks buvo planas?
– Jis turėjo geras rungtynes, gerai pataikė, todėl nesinorėjo numušti to ūpo. Įėjęs į aikštę jis irgi davė energijos. Per paskutinę minutę gal ir norėjosi jį išimti, bet žaidė ir kiti žaidėjai, kurie galbūt bus reikalingi rungtynėse su „Rytu“. Brazdeikį palikome aikštėje, nes gerai žaidė.

– Achille Polonara taip pat sužaidė geras rungtynes. Kiek tai koreliuoja su gerėjančiu Tayloro žaidimu?
– Nežinau, ar galima jo kylančią žaidimo kreivę prilyginti su Isaiah. Matėme gražių atkarpų greitajame puolime, kai dalyvauja Polonara ir Tayloras. Taip pat matėme, kai kartais kamuolys neprieidavo iki Polonaros. Jis gerai skaito žaidimą ir turi patirties. Galbūt ir koreliuoja, bet nesuriši to labai.

Ar Tomą Dimšą ateityje dar galėsime pamatyti įžaidėjo pozicijoje?
– Galime, bet jis sėkmingai, negaliu sakyti, kad visada sėkmingai, bet visavertiškai bandė užkimšti tą skylę. Gerai atstovėjo ir mums padėjo. Jis buvo išmuštas iš savo komforto zonos, bet esame nusprendę, kad Tomas mums yra labiau naudingas antroje pozicijoje ir tik laikinai gali pažaisti įžaidėju.

Iki reguliariojo sezono pabaigos liko šeši mačai. Ar žvalgotės į turnyrinę lentelę ir rezultatus kitose arenose?
– Kažkiek žvalgomės, bet reikia išlaikyti tą patį mentalitetą – ruoštis artimiausioms rungtynėms. Jeigu tu galvosi apie tolimus tikslus, tai nepasieksi tikslų, kurie laukia rytoj. Dabar žiūrime į artimiausias rungtynes. Eisime rungtynės po rungtynių, nes jeigu nelaimėsi, tai žvalgymasis nepadės. Reikia patiems laimėti.

Sekmadienį susitiksite su „Rytu“. Ar nėra keista, kad antrą kartą su vilniečiais žaisite po dvigubos Eurolygos savaitės?
– Tai – kažkoks sutapimas. Tik šį kartą turime dvi dienas, o prieš tai turėjome tik vieną dieną. Tikiuosi, kad žaidėjai atsistatys ir parodys ambicijas po pirmųjų rungtynių, kurias pralaimėjome.

Suolo gale sėdi Cavanaugh, Evansas, Kalnietis ir Jankūnas. Kiek smagu matyti juos šalia komandos?
– Smagu matyti. Jie – geri žaidėjai ir žmonės. Pats Evansas nekantrauja grįžti, bet reikia būti kantriam. Smagu, kad jie palaiko komandą, nors jų nėra aikštelėje.

Kaip sekasi Evansui atsistatymas?
– Dar anksti vertinti, gal gydytojas geriau atsakytų, bet, mano žiniomis, neatsilieka, gal net kažkiek lenkia planą. Veržiasi ir intensyviai dirba taip paįvairindamas savo rutiną.

Brazdeikio komentaras:

Tayloro komentaras:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.