Tomas Dimša akcentavo padarytas 20 klaidų prieš Eurolygos lyderius ir liejo apmaudo dėl paleisto šanso pasiekti pergalę. Gynėjas lemiamoje atakoje stovėjo prieš Vezenkovą, kuris metimu atšokęs išplėšė pergalę „Olympiakos“. Žalgirietis išliko arti varžovo, bet uždengti metimo nepavyko.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Tomas Dimša paskutinėje gynybinėje atakoje susikeitė su Arnu Butkevičiumi ginamaisiais ir liko prieš Pirėjo „Olympiakos“ žvėrį. Shaquille’as McKissicas signalizavo Thomasui Walkupui, kuris iškart įmetė Saša Vezenkovui kamuolį prieš Dimšą aikštės krašte.

Fotogalerija

Žalgirietis neleido varžovui veržtis ir išliko šalia Eurolygoje dominuojančio bulgaro. Pastarasis griūdamas atgal išsimetė metimą, kuris užtildė sausakimšą „Žalgirio“ areną ir suteikė graikams pergalingą persvarą (74:72). 

Visą kėlinį be keitimų arusiam Dimšai beliko pripažinti „Olympiakos“ žvaigždės meistriškumą.

„Dabar atrodo, kad galėjau geriau, bet ne tame esmė, – paklaustas tinklalapio BasketNews, sakė Dimša. – Esmė, kad jis prieš tai buvo įmetęs 23 taškus ir jis buvo karštas. Tada įmes ir sunkų metimą, ir atsilošęs. Praktiškai davėme jam įmesti viską iš prakirtimų pagal galinę liniją, iš po krepšio. Kai žaidėjas pasijaučia gerai, jam nėra sunku įmesti tokį metimą.“

„Olympiakos“ herojumi tapęs Vezenkovas per 30 minučių surinko 25 taškus (9/9 dvit., 2/7 trit., 1/1 baud.), 8 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 32 naudingumo balus.

Iš viso 23 minutes rungtyniavęs Dimša ketvirtajame kėlinyje buvo vienas „Žalgirio“ ramsčių. Gynėjas per ketvirtį sumetė 11 iš 17 savo taškų. 

Jie kartu su Rolandu Šmitu sumetė 20 iš 23 komandos taškų.

Taikliu tritaškiu ketvirtajame kėlinyje priartinęs „Žalgirį“ iš 14 taškų deficito iki 2 taškų (65:67), Dimša susilenkęs gaudė kvapą ir „Olympiakos“ pertraukėlė tapo proga atsikvėpti.

Kova su Eurolygos lyderiais – iki paskutinės atakos, bet apmaudžiausia dėl paleisto auksinio šanso kovojant dėl atkrintamųjų.

Rungtynių žaidėjas
Aleksandr  Vezenkov
EFF
32
Aleksandr Vezenkov
Taškai 25
Taiklumas 11-16
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 2

„Žaidžiame prieš pirmaujančią komandą ir, atrodo, geriau būtume pralaimėję didesniu deficitu, tada žinotume, kad nebuvome verti, – komentavo Dimša. – Dabar su paskutine pražanga prieš Shaquille'ą McKissicą, paskutinį Vezenkovo metimą atsilošus. Labai gaila, kad taip pralaimėjome. Gerai kovėmės. Aišku, kokybė toli gražu (netenkina), bet bendrai pažiūrėjus, jeigu mes galime kautis prieš tokią komandą kaip „Olympiakos“ taškas į tašką, ypač namuose galime kovoti su visais ir važiuoti toliau.“

– Dėl ko yra didžiausia graužatis po tokių rungtynių?
– Kiekvienas iš savęs. Išėjau su kvailomis klaidomis: viena klaida – kamuolys į užribį, kita – atbėgo Thomas Walkupas, sukausi ir nesupratau, ar tai buvo mano pražanga. Iš esmės – kamuolio nebranginimas. Prieš rungtynes pats sakiau branginti kamuolį ir įėjome su tokiomis klaidomis. Kaip ir bet kuris kitas, įėjome su tikrai vaikiškomis klaidomis. 20 klaidų prieš pirmos vietos komandą Eurolygoje. Nėra net ką toliau kalbėti.

– Iš kur daugiausiai buvo klaidų?
– Visi perskubame, neįeiname į derinį, neatsidengiame ten, kur turime atsidengti. Kažkur atmuša mus, kažkur patys per lengvai bandome prisiimti kamuolį. Ta prasme, turiu būti teisingas, aš nesu įžaidėjas, man nėra lengva, ypač Walkupas mane dengė. Bet vis tiek turiu branginti kamuolį, kiti turi padėti man. Tačiau kiekvienas padarė kažką tokio, ką negalime daryti tokiose rungtynėse.

– Matėsi ir paties apeliavimas po teisėjų švilpukų. Ar jautėsi pagarbos trūkumas žaidžiant su Eurolygos lyderiais?
– Ne man čia komentuoti. Iš savo pusės atrodė, kad gavau vieną pražangą puolime, galbūt tokią truputį įdomią. Dėl kitų žmonių negaliu sakyti, nebuvau tose situacijose. 

– Kokie buvo pagrindiniai akcentai žaidžiant prieš McKissicą ir Vezenkovą ir ko nepavyko išpildyti?
– Pirmoje pusėje prieš McKissicą nepavyko nieko padaryti. Turėjome laikyti atstumą, ką laikėme antroje pusėje, nes jis nėra metimas. Pirmoje pusėje jis mus visus užatakavo: mane, Ulią ir Iggy. Su du plius vienas, du plius vienas. Niekas neveikė. Antroje pusėje susitvarkėme, davėme mesti. Paskutinis McKissico tritaškis, nežinau, kas ten buvo, bet... O Vezenkovas, žinome, kaip jis susirenka taškus. Atrodo, komanda nieko nežaidžia ant jo, bet jis visur būna laisvas, visur prakerta, gauna gerus perdavimus iš Moustapha Fallo. Tiesiog nesustabdėme. Eurolygos MVP įmetė 25 taškus, tai sunku laimėti.

– Sužaidėte iki paskutinės atakos su Eurolygos lyderiais, dabar liko penkerios rungtynės iki reguliariojo sezono pabaigos, iš kurių trejos – namuose. Kaip atrodo likusi atkarpa siekiant atkrintamųjų?
– Galime nemeluoti, turbūt kiekvienas pažiūrime į turnyro lentelę, bet einame į rungtynes. Šiandien buvo vienos, ruošiamės kitoms sekmadienį. Negali galvoti ir žiūrėti trejas rungtynes į priekį. Bus rungtynės, ruošimės, žaisime namuose, laukia dviguba savaitė. Nežiūrime, kad liko penkerios rungtynės ir kad būtina kažkiek laimėti. Reikia laimėti bet kurias.

Arno Butkevičiaus komentaras:

Kazio Maksvyčio komentaras:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
48%
25/52
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
32
Atkovoti kamuoliai
25
19
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
14
46%
13/28
Tritaškiai
28%
7/25
60%
9/15
Baudų metimai
76%
13/17

Rungtynių žaidėjai

Rolands  Smits
18 PTS
7/12 FG
0/0 FT
Aleksandr  Vezenkov
25 PTS
11/16 FG
1/1 FT
Achille  Polonara
8 REB
5 DREB
3 OREB
Aleksandr  Vezenkov
8 REB
6 DREB
2 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 AS
3 TO
35 MIN
Pirėjo Olympiakos
Keli žaidėjai
7 AS
Rolands  Smits
14 EFF
50% 2P%
67% 3P%
Aleksandr  Vezenkov
32 EFF
100% 2P%
29% 3P%