Isaiah Tayloras po atsinaujinusios šlaunies traumos sportavo treniruotėje be kontakto. Gynėjas tikino, jog dabartinė situacija – gerokai geresnė nei tuomet, kai buvo nustatytas šlaunies raumens įplyšimas. Žaidėjo padėtis stebima kasdien ir jis turėtų būti pasiruošęs kitos savaitės Eurolygos rungtynėms.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: Dainius Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta

Atsinaujinę šlaunies skausmai vėl pasiuntė Isaiah Taylorą į Kauno „Žalgirio“ suolo galą. Gynėjas stebėjo rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ kartu su traumuotais Keenanu Evansu ir Tyleriu Cavanaugh bei komandos legendomis Mantu Kalniečiu ir Pauliumi Jankūnu.

Fotogalerija

Tayloras skausmus pajuto sekmadienio LKL mače su Vilniaus „Rytu“ ir antroje rungtynių pusėje nebepasirodė ant parketo. Po jų krepšininkas pasimėgino galimybes pasitreniruodamas be kontakto, bet sveikatos problemos stabdė žaidėją.

Eurolygos savaitėje sportinę aprangą teko iškeisti į sportinį kostiumą.

„Pamažu gerėja, – bendraudamas su tinklalapiu BasketNews atsiduso Tayloras. – Atsargiai vertiname situaciją, kadangi mūsų laukia itin svarbios rungtynės. Esame tarp 6-10 vietų komandų Eurolygoje, kurios kaunasi dėl atkrintamųjų. Dabar reikalingas poilsis, jog būčiau pasiruošęs lemiamoms dvikovoms.“

Sausio viduryje Taylorui įplyšo šlaunies raumuo, o po mačo su „Rytu“ buvo nustatytas patempimas. Žalgirietis tikino, jog dabartinė padėtis – toli gražu šviesesnė nei pirminė.

„Nesu tikras, kad sugrįžimui yra tikslus laikotarpis, – sakė jis. – Norisi sugrįžti, kaip įmanoma greičiau. Tiesą sakant, pasidarbuoju aikštelėje, pabėgioju. Tai nėra lygiai tokia pat situacija, kaip praėjusį kartą. Net nėra arti to. Atrodo, jog esu pakankamai arti sugrįžimo.“

Sugrįžęs po pirminės traumos, Tayloras pamažu įsiliejo į komandą ir praėjusią Eurolygos dvigubą savaitę buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Akistatoje su Berlyno ALBA įmetė 14 taškų, o mače su Vilerbano ASVEL pelnė 15 taškų.

Abu rezultatai – geriausi Eurolygoje debiutuojančiam amerikiečiui.

Rungtynių žaidėjas
Aleksandr  Vezenkov
EFF
32
Aleksandr Vezenkov
Taškai 25
Taiklumas 11-16
Atkovoti kamuoliai 8
Rezultatyvūs perdavimai 2

„Žmogau, yra taip sunku. Man asmeniškai tai vienas sunkiausių sezonų karjeroje, – kalbėjo nuo sausio pradžios „Žalgiryje“ 13 rungtynių sužaidęs Tayloras. – Nedaug rungtyniavau „Anadolu Efes“ komandoje, tada persikėlimas į Kauną, kur pradėjau žaisti ir pajutau žaidimo ritmą, bet tada iškritau mėnesiui. Sugrįžau, sužaidžiau kelis mačus ir vėl iškritau rungtynėms. Sunku, bet tuo pačiu jaučiu, jog jau atradau save šioje komandoje ir parodžiau, kaip galiu žaisti. Manau, kad toliau viskas turėtų būti gerai.“

Tayloras Eurolygos turnyre su „Žalgirio“ marškinėliais sužaidė 7 rungtynes, per kurias aikštėje praleido po 17 minučių, rinko po 7,9 taško, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 1,1 atkovoto kamuolio.

LKL pirmenybėse keturių mačų statistika siekė 7,5 taško, 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir 2 atkovotus kamuolius per 18 žaidimo minučių.

Vėl be įžaidėjo likęs „Žalgiris“ ketvirtadienį klimpo rungtynėse su „Olympiakos“, kai prarado 20 kamuolių. Vien per antrąjį ketvirtį buvo suklysta 8 kartus.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai išsikapstė iš dviženklio deficito ir išliko kovoje iki paskutinių sekundžių. Kauniečius sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje nutildė pergalingas Saša Vezenkovo metimas (74:72).

„Mums reikia labiau branginti kamuolį, – išskyrė rungtynes nuo suolo stebėjęs Tayloras. – Šitose rungtynėse tai buvo didžiulis veiksnys, per pirmąją pusę suklydome 13 kartų. Žinome, kad „Olympiakos“ šiai dienai yra geriausia Eurolygos komanda, todėl negalima jai suteikti tiek papildomų atakų. Manau, jog gerai sukovojome rungtynių pabaigoje, bet pritrūko.“

Iš šlaunies problemų besivaduojantis Tayloras kasdien gyvena laukimu. Sekmadienį „Žalgirio“ laukia rungtynės Klaipėdoje su vietos „Neptūnu“, bet gynėjas veikiausiai dar bus tausojamas.

„Gydytojas tiksliau pasakytų, bet patempimas turbūt yra gydomas apie savaitę, – po mačo su „Olympiakos“ sakė Kazys Maksvytis. – Nežinau, ar su juo rizikuosime rungtynėse su „Neptūnu“. Manau, kad kitą savaitę bus 100 proc. pasiruošęs. Tikiuosi, kad duos mums šviežios energijos.“

Likus penkiems turams iki reguliariojo sezono pabaigos, „Žalgiris“ su 15 pergalių per 29 turus rikiuojasi devintoje pozicijoje ir išlieka kovoje dėl atkrintamųjų. 

Žalgiriečių kitą savaitę Stambule laukia rungtynės su vietos „Fenerbahče“, po to dviguba Eurolygos savaitė namuose su „Monaco“ (kovo 29 d.) ir „Valencia“ (kovo 31 d.). Balandžio 6-ąją – namų mačas su Tel Avivo „Maccabi“, balandžio 14-ąją – akistata išvykoje su Miuncheno „Bayern“.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Pirėjo Olympiakos
48%
25/52
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
32
Atkovoti kamuoliai
25
19
Rezultatyvūs perdavimai
23
3
Perimti kamuoliai
14
4
Blokuoti metimai
2
17
Pražangos
15

Rungtynių žaidėjai

Rolands  Smits
18 PTS
7/12 FG
0/0 FT
Aleksandr  Vezenkov
25 PTS
11/16 FG
1/1 FT
Achille  Polonara
8 REB
5 DREB
3 OREB
Aleksandr  Vezenkov
8 REB
6 DREB
2 OREB
Edgaras  Ulanovas
6 AS
3 TO
35 MIN
Pirėjo Olympiakos
Keli žaidėjai
7 AS
Rolands  Smits
14 EFF
50% 2P%
67% 3P%
Aleksandr  Vezenkov
32 EFF
100% 2P%
29% 3P%