Komentaras: Jaunimas laimi, net kai komanda – ne

2008-11-28 01:11
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

[image=9422 left Kovos su geriausiais Europos gynėjais Šarūnui Vasiliauskui duos kur kas daugiau naudos negu žaidimas LKL čempionate]Jeigu paklaustumėte, kokia buvo maloniausia rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akimirka, ilgai neieškočiau atsakymo:  Šarūnas Vasiliauskas keičiantis Žygimantą Janavičių. Arba Žygimantas Janavičius keičiantis Šarūną Vasiliauską.

Situacija, kokios prieš sezoną, ko gero, neregėjo nė geriausias krepšinio orakulas. Devyniolikmečiai Vasiliauskas ir Janavičius Eurolygos rungtynėse keičia vienas kitą ir diriguoja „Žalgirio“ žaidimui. Ar jie jau tokie geri krepšininkai? Ne. Ar tai jiems padės tapti tikrai gerais krepšininkais? Tikėkimės, taip.

Vasiliauskas su Janavičiumi seniai yra vadinami geriausiais pastarojo meto Lietuvos jaunaisiais įžaidėjais. Stebėdamas jų žaidimą jau daugiau nei pusantrų metų, esu tikras, kad jie šių žodžių nusipelno.

Būtent Vasiliauskas ir Janavičius vedė į priekį tą „Žalgirio“ jaunimo komandą, kuri 2007 metais laimėjo Eurolygos jaunimo turnyrą Atėnuose. Abu jie buvo „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komandoje, kai pastaroji pavasarį laimėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybes. Vasiliauskas tada buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos krepšininku.

Ne kartą girdėtos kalbos, kad jaunimas turi žaisti, o ne sėdėti ant suolo, šį sezoną pildosi. Ir už tai pagyrimo nusipelno „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Mače su „Barcelona“ kauniečiai jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu, kai treneris nusprendė leisti Vasiliauską į aikštę. Niekas nebūtų supykęs, jei Vasiliauskas taip ir būtų prasedėjęs ant suoliuko visas rungtynes, bet Krapikas nė nemanė jo pamiršti.

„Joks pokalbis, jokie įrodinėjimai neatstos tokių Eurolygos rungtynių. Kiekviena minutė atstos daugiau nei įkalbinėjimai“, – apie Eurolygos rungtynėse gaunamą patirtį kalbėjo Krapikas.

Po dvikovos Vasiliauskas prisipažino, kad pirmosios akimirkos po Eurolygos dangumi tikrai nebuvo lengvos.

„Atrodo, kad pamiršau viską: komandos draugus, derinius, – atviras buvo Vasiliauskas. – Bet pabėgiojęs 15 sekundžių atsikvoši ir toliau žaidi“.

188 cm ūgio krepšininkas krikštą gavo greitai – jo metimas iš po krepšio buvo blokuotas. Gynyboje su Juanu Carlosu Navarro tvarkytis irgi sekėsi sunkiai.

Trečiajame kėlinyje būtent dėl Vasiliausko nesugebėjimo įžaisti kamuolį „Barcelona“ kelis kartus surezgė greitas atakas ir atliko lemiamą spurtą.

Jonas Mačiulis tada pribėgęs prie trenerio Krapiko jam akivaizdžiai pradėjo priekaištauti dėl aikštėje laikomo Vasiliausko. Tačiau treneris paliko savo jaunąjį įžaidėją ant parketo ir toliau.

Galbūt šis sprendimas lėmė pralaimėjimą. Tačiau kur kas svarbiau, kokią naudą toks trenerio sprendimas davė pačiam Vasiliauskui. Eurolygoje pirmasis blynas jam iškeptas. Prisvilęs, o gal net sudegęs, bet iškeptas. Antrąjį turėtų kepti lengviau.

Nebus didelės tragedijos, jei „Žalgiris“ pralaimės ir likusias penkerias Eurolygos rungtynes. Tol, kol Janavičių keis Vasiliauskas ir atvirkščiai. Jų ateitis svarbesnė už šį sezoną.

Komentarai:
Sabonis kaltas del situacijos
A.Sabonis buvo mldc zmogus, atvede zalgiri ir tt... buvo krutas, viskas puiku ir ilgai. Bet dabar sedi ispanijoj, jam visiskai nusisikt, gryzta isvaziuoja nieks nesuzino, babkes visos akcijos pas jy, babkes renkasi ir giliai px, SAVANAUDIS SABAS
2009-04-03
+3
Atsakyti
rytas
atsimenu, kaip kalnietis debiutavo pries keleta metu budamas irgi panasuas amziaus apie unicaja ir pelne 21 taska - ispanai apsale stebejo, kaip duoda garo vyrukas:)) sergu uz ryta, bet ten tikrai puikiai pasirode kalnietis.
2008-11-29
Atsakyti
fanas
STRAIPSNIS TAI BBD, LIEVESNIO NERA.

KAIP JUS NESUPRANTAT DEBILAI, KAD KAI TAS JANAVICIUS SU VASILIAUSKU BUS GERI, JU ZALGIRI TIKRAI NEBUS, NESVARBU KAD BUS GALIOJANTIS KONTRAKTAS, TIKRAI BUS - KAS JI ISPIRKS. KRC NAIVUOLIAI
2008-11-29
+2
Atsakyti
boo
tiems kurie cia "loja"

jei visi taip dirbtu kaip atidirbo jaunimelis rungtynese su barsa tai butu visai kitoks vaizdas...
2008-11-29
-8
Atsakyti
tomas
ziurekit ka radau :)) kalnietis savo tas krausto kazkokioj laidoj megejiskoj :)) http://sandbox.mtv.lt/play.php?vid=234
2008-11-29
+2
Atsakyti
negru*
2008-11-29
Atsakyti
Idomu, kad kai Ryte losia jaunimas tokie kaip Javtokas, Macas, Jaskos... kurie dabar sudaro rinktines branduoli, arba tokie kaip Gecevicius kurie ateityje sudarys branduoli, tai visiems taip giliai PX nes svarbiausia juk zalgiris. Zalgirio fanai jau taip desperatiskai bando is sudo isspausti aukso, net paraso tokius straipsnius - suranda kazka optimistosko, kad tik pateisintu zalgirio beviltiskus pralaimejimus ir Lietuvos gedinima. O kai buvo laikai kai Kestutis Marciulionis, Gustas, Ginevicius, Dilys, Kelys, Dipartas, Silinskis, Stimacas, Jurkunas ir daug kitu zaide Zalgiryje? ir kas gavosi?

Tokia situacija susidare, kad 19 vaikai losia Eurolygoje ir visi dziaugiasi, bet taip atsitiko tik todel, kad pritruko pinigu. jeigu Navikauskas su super IQ mastah Sabonis nebutu isvoge ir issvaste zalgirio pinigu - galiu garantuoti butu komandoje tiek daug negu, kad Kauno sporto haleje reiketu pirkti papildomus zibintus, kad issklaidyti tamsa
2008-11-29
+11
Atsakyti
Geras straipsnis !
2008-11-29
+6
Atsakyti
rimas
Krapikas leisdamas 3iam kelinyje,esant 2tasku skirtuimui Vasiliauska pralaimejo stipriai kelini,treneris dar karta irode,kad jis Bagatskio lietuviskas variantas,kada tai supras Zalgirio vadyba, bus velu!
2008-11-28
-6
Atsakyti
scirocco
tesingai reik apsildyt jaunima zalgirio, gera straipsnio mintis :)
2008-11-28
-3
Atsakyti
cc
JEGA FAINAS TAS MACIULIS KAD PRIEKAISTAVO DEL VASILIAUSKO!!! VISADA SAVO NUOMONE ISSAKO SAUNUOLIS!!!
2008-11-28
Atsakyti
xxx
na tikrai akivaizdziai uvo matyti,kad krapikas perlaiko aiskteleje vasiliauska ir cia viea is pralaimejimo priezasciu,nereikia taip spjauti i sezona,buvo galima pabandyt pokovti iki pergales,o krapikas buvo uzsispyres akip ozys...juk sirgaliai nori pamatyti komanda kovojancia su gradais iki paskutines sekundes,o ne trenerio eksperimentus,kurie gadina zaidima...straipsnis neblogas,taciau nereikia trenerio klaidos paversti kazkokiu tai stebuklu..
2008-11-28
-1
Atsakyti
$$$$$$$
taip sutinku kai vasiliauskas zaide triobet komandoje tai jis ten visai neblogai pavarydavo. Taciau leisti per tokias svarbias varzybas jam zaisti kai tsk skirtumas tik 2 o kelios klaidos per nepilna minute virsta - 14. Ir sis sezonas dar zalgiriui eurolygoje grupes etape gali juk ir nesibaigti o pergale namuose pries barsa butu papildomas taskas aisku dar jai laimesim preis pacesa ir prancuzus ir dar koki pao tai gal kaip nors. ai bet is tikruju tai ziurint i ateiti tai krapiko sprendimas gal ir neblogas si sezona apsaudom jaunima kita sezona isigyjam kokius 2 tris stabiliai zaidzianciu nebrangius bet gerus legionierius tai gal pavyks pakartoti 97m 98m 99 metu stebukla juk tada irgi niekas nesitikejo kad zalgiris laimes europos taureje o po metu ir eurolyga.
2008-11-28
+1
Atsakyti
Virmantas
Šis sezonas juk jau vistiek palaidotas, o kad pamaina auginti tai tikrai apsimoka nebereiks pirkti Brown'ų ir visokiu Dean'u. Bent šį seona tas Dean'as už janavičiu geriau neatrodo. Na jie jauni nenorėkit, kad varytų kaip jasikevičius. Svarbiausia ateitis
2008-11-28
+3
Atsakyti
saunus straipsnis,patinka man sita nuomone:)
2008-11-28
+1
Atsakyti
to Pushas_
tu nejuokink pagal ugi jam kaip tik tik atakuojanciu zaisti, juk 196 jo ugis, o navarro pvz tik 192
2008-11-28
+3
Atsakyti
kas tau kalnietis patiko, jus juokinat mane... jis net kamuolio varytis dar neismoko normaliai... apsilimas nk nereiskia slanina per apsilima kai zalgiri zaisdavo is 50/49 imesdavo... tokio ugio jam tik izaideju lost, bet su tokia kamuolio varymo tecnika, vadovavimu, ir metimu tai nk is jo nebus... nekyla jo zaidimo kreive, nors tikejos daug kas... janavicius perspektyvus, bet jei metimo nepagerins niekam nebus reikalingas jis, nebent triobetui... per aukstas jam dar eurolygos lygis... tegu pratina tegu tuos savo pacukus bet geda padarys ziauria, jau geriau lr tada butu loses el... p.s as nesergu uz zalgiri kaip tu manai...
2008-11-28
+13
Atsakyti
to D
wtf?? kiek milijonu biudzetas sio sezono?? ir visi tie pinigai, kad kazkokie du pacukai gautu patirties?? ar neperbrangu?? bet kavianski turbut geriau verks, kad gatves kiauros, namai griuna.. kaunas - aplamai valkataujanciu sunu miestas darosi... Kur ta zalioji mirtis?? - gal dar kokia akcija, gal dar surenkam po 100Lt, kad tik zalgiriui ir pacukams geriau butu :D

Pastebejau jau nekarta, kad jei kas ir verkia del kauno gatviu ir darzeliu tai tik savo juoda rasalo deme palaikyt pora kartu i metus atvykstantys portugalai tikrai ne kaunieciai.

O Motiejuno vietoj, tai susitikciau su Donato tevu nuvezciau bonka saldainiu ir ikalbeciau, kad jo sunus uz zalgiri likusia sezono dali sulostu, va tada tai butu super nauda visam Lietuvos kasiui, o dabar tam Atlete trinasi gaila ir sio Lietuvos talento, o ir Zalgiris daug praranda, juk uz toki zuki ar masiuli ar klimaviciu jis jau dabar zymiai geresnis butu...
2008-11-28
-2
Atsakyti
Anonimas
o Dean mes su draugais vadinam pastumdeliu nes gi jis tikras lopas ! :p von ta ducha is komandos :p
2008-11-28
-3
Atsakyti
Andrius
http://www.peticija.lt/visos/1904/signed...

uz nauja treneri kauno zalgiryje!
2008-11-28
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.