Panevėžiečiai kovoja dėl namų aikštės pranašumo Europos taurės atkrintamosiose. Nenado Čanako auklėtiniai turnyre yra pasiekę penkias pergales paeiliui.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ krepšininkai stoja į itin svarbią kovą Europos taurės turnyre, kur trečiadienį Panevėžyje paskutinėse reguliariojo sezono namų rungtynėse priims Bursos „Frutti Extra“ klubą iš Turkijos.

Praėjusiose rungtynėse sekmadienį panevėžiečiai iškovojo pergalę Kėdainiuose ir taip pratęsė bendrą pergalių seriją visuose turnyruose iki šešių. Europos taurėje Nenado Čanako auklėtiniai taip pat žaidžia puikią atkarpą – laimėti penki mačai iš eilės.

„Jau praėjo nemažai laiko nuo sezono pradžios, – apie gerą seriją kalbėjo Maldūnas, – komanda dabar yra geriau susižaidusi. Tas daug lemia, nes sezono pradžioje buvo daug naujų žaidėjų, sunku buvo kol susižaidėme, kol pajautėme vienas kitą. Dabar viskas eina vis geryn ir tikimės pratęsti tą pergalingą seriją.“

„Kai laimi viskas labai gerai. Per daug nesureikšminame tos serijos, aišku, džiaugiamės, bet vis tiek norime laimėti kiekvienas rungtynes. Sausio mėnesį buvo tokia duobelė, bet, kaip sakau, tie visi charakteriai išryškėja, kai viskas neina pagal planą. Dabar esame ant bangelės ir norime ant jos likti“, – pridėjo Lipkevičius.

Pirmasis komandų susitikimas Bursoje baigėsi vietos komandos pergale 75:69, kalbėdamas apie tas rungtynes Lipkevičius prisiminė nesustabdytą lyderį ir kitas kertines varžovų figūras.

„Bursa yra stipri komanda individualiai, išskirčiau tris žaidėjus: Needhamas, Clemsonas ir Bitimas, – kalbėjo panevėžiečių kapitonas. – Ypač turkas Bitimas, apie kurį labai daug sukasi žaidimas, jis gauna daug laisvės. Pirmose rungtynėse neblogai su juo tvarkėmės, tik truputį gale iš tų mūsų klaidų jis surinko daug taškų. Manau, šių žaidėjų pristabdymas galėtų būti vienas iš raktų į pergalę.“

Lipkevičiui pritarė ir ilgametis bendražygis Maldūnas, įvardijęs Turkijos komandos išskirtinumą.

„Bursoje pralaimėjome atkaklias rungtynes, – sakė jis. – Jie išsiskiria tuo, kad turi kelis išreikštus lyderius, pagrinde žaidžia su 6-7 žaidėjais ir neturi to vadinamo ilgo suolo. Reikės juos bandyti pagauti ant energijos ir ištvermės.“

Panevėžio klubas šiose rungtynėse laukia didesnio žiūrovų susidomėjimo nei įprastai, tam net buvo atidaryti trys papildomi arenos sektoriai.

„Visada namie žaisti gerai. Manau tikrai sirgalių ateis ir ateis nemažai. Žaisime šešiese prieš penkis, tai persvarą tikrai jausime. Reikės tik ekstra stengtis, kad tų žiūrovų nenuvilti“, – apie fanų užnugario svarbą užsiminė Lipkevičius, kuriam antrino ir Maldūnas.

„Labai svarbu, sirgaliai mums labai padeda, – pridėjo jis. – Kai „Kalnapilio“ arena pilna, žaisti su tokiu palaikymu daug lengviau. Tikimės, kad ir trečiadienį atvyks daug žmonių, daug fanų mus palaikyti, nes kuo žmonių daugiau, tuo mūsų rezultatai geresni.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.