Iškart po pralaimėto mačo Berlyno ALBA, televizijos interviu metu „Anadolu Efes“ vyr. treneris Atamanas pripažino, jog jo komanda nežais Eurolygos atkrintamosiose. Visgi spaudos konferencijoje strategas toną sušvelnino ir suteikė savo komandai minimalią viltį.

Nuotr.: IMAGO/Andreas Gora - Scanpix
Nuotr. IMAGO/Andreas Gora - Scanpix

Stambulo „Anadolu Efes“ sezonas Eurolygoje atsidūrė kritinėje padėtyje. Dukart paeiliui čempionai nusileido Berlyno ALBA ekipai po Luke'o Sikmos dėjimo (93:95) ir darosi vis labiau panašu, jog Turkijos ekipa gali nepasiekti atkrintamųjų. Nors vilčių dar yra, Erginas Atamanas jau kelia baltą vėliavą.

Rungtynių žaidėjas
Jaleen  Smith
EFF
23
Jaleen Smith
Taškai 25
Taiklumas 7-14
Atkovoti kamuoliai 1
Rezultatyvūs perdavimai 4

„Šis pralaimėjimas apibūdina mūsų sezoną. Šį sezoną nepateksime į atkrintamąsias. Sėkmės kitoms komandoms“, – duodamas interviu televizijai pripažino strategas.

Po šio pralaimėjimo „Anadolu Efes“ nukrito į 11-ąją turnyrinės lentelės vietą ir nuo aštuntoje vietoje esančio Kauno „Žalgirio“ (15-14) atsilieka viena pergale. Tačiau kauniečiai turi vieną mačą atsargoje bei pergalės prieš Stambulo „Fenerbahče“ atveju nutoltų nuo čempionų per du laimėjimus.

Visgi emocijoms kiek atvėsus, spaudos konferencijoje Atamanas nebuvo toks kategoriškas ir turėjo šiek tiek daugiau vilties.

„Kad nežaisime atkrintamosiose, tikimybė yra 99 procentai“, – sakė Atamanas.

„Anadolu Efes“ liko 4 mačai Eurolygos reguliariajame sezone. Čempionai žais prieš Milano „Emporio Armani“ (namuose), Bolonijos „Virtus“ (namuose), „Fenerbahče“ (išvykoje) ir „Monaco“ (namuose).

Trečiojo kėlinio pradžioje prieš ALBA čempionai atsiliko 19 taškų (42:61), tačiau sugebėjo sugrįžti į rungtynes. Visgi pabaigoje Tamiro Blatto tritaškis ir Sikmos dėjimas nuskandino „Anadolu Efes“ laivą.

„Turėjome šansą pakeisti rungtynes, kuomet sugrįžome iš 19 taškų deficito ir perėmėme rungtynių kontrolę, bet paskutinėmis minutėmis, kaip ir visą sezoną, viską prametėme, o varžovai viską pataikė, – sakė Atamanas. – Tai yra mūsų sezono apibendrinimas.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Berlyno ALBA
Stambulo Anadolu Efes
57%
35/61
Metimai iš žaidimo
50%
34/68
28
Atkovoti kamuoliai
33
26
Rezultatyvūs perdavimai
13
6
Perimti kamuoliai
7
112
Naudingumas
104
20
Pražangos
16

Rungtynių žaidėjai

Jaleen  Smith
25 PTS
7/14 FG
4/4 FT
Vasilije  Micic
30 PTS
12/20 FG
2/2 FT
Louis  Olinde
7 REB
5 DREB
2 OREB
Stambulo Anadolu Efes
Keli žaidėjai
6 REB
Luke  Sikma
8 AS
2 TO
25 MIN
Shane  Larkin
5 AS
4 TO
32 MIN
Jaleen  Smith
23 EFF
0% 2P%
70% 3P%
Vasilije  Micic
26 EFF
62% 2P%
57% 3P%