Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius tikisi, kad trečiadienį Europos taurės aštuntfinalio mače Panevėžyje su Paryžiaus „Paris Basketball“ sulauks gausaus sirgalių palaikymo.

Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS
Nuotr.: Erikas Ovčarenko/BNS

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ praėjusiame sezone pasiekė istorines aukštumas – teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą Europos taurėje. 9 pergales per 16 reguliariojo sezono rungtynių iškovoję panevėžiečiai A grupėje tarp dešimties komandų liko penkti. 

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Komanda: Panevėžio 7bet-Lietkabelis
Pozicija: SG
Amžius: 20
Ūgis: 198 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

Visgi jau pirmajame atkrintamųjų etape buvo sutiktas Bolonijos „Virtus“ žvaigždynas ir kelionė Europoje – baigta. Nepaisant to, sezonas tarptautiniame turnyre buvo vertinamas teigiamai.

Tarpsezoniu komanda išsibarstė, liko trys krepšininkai – Gabrielius Maldūnas, Grantas Vasiliauskas ir komandos kapitonas Vytenis Lipkevičius. Tačiau išsaugotas bene esminis žmogus – vyr. treneris Nenadas Čanakas

Praktiškai iš naujo komandą subūręs serbas pasiryžo vėl vesti Panevėžio klubą į priekį. Pradžia nebuvo lengva – per pirmąsias 11 Europos taurės rungtynių iškovotos tik 4 pergalės ir balansuojama ties nepatekimo į atkrintamąsias riba. 

Sausio viduryje panevėžiečiai susigrąžino praeito sezono lyderį Gediminą Oreliką ir pasikvietė Čanako tėvynainį Nikola Popovičių bei pradėjo skinti pergales. 

Reguliarųjį sezoną „7bet-Lietkabelis“ baigė šešiomis pergalėmis per septynerias rungtynes. Iš viso sąskaitoje – 10 laimėjimų per 18 turų ir ketvirtoji vieta A grupėje.

Visa tai lėmė, jog pirmą kartą istorijoje Panevėžyje bus žaidžiamos Europos taurės atkrintamųjų rungtynės.

Istorinės miestui ir klubui rungtynės jau sulaukė nemažo ažiotažo ir bilietams sparčiai tirpstant atidarytas trečio „Kalnapilio“ arenos aukšto sektoriai.

„Nuotaikos komandoje yra nuostabios, pirmą kartą istorijoje į Panevėžį atvažiuoja Europos taurės atkrintamosios, tai yra didžiulis pasiekimas, – tinklalapiui BasketNews pasakojo „7bet-Lietkabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius. – Ruošiamės trečiadieniui, visi supranta, kokios svarbos rungtynės tai bus. Komandoje visi labai laukia šio susitikimo. Panašu, kad ir žiūrovų bus daug. Norime sirgaliams sukurti šventę.“ 

Mantas Rubštavičius

Mantas  Rubštavičius
Mantas  Rubštavičius
MIN: 14.74
PTS: 4.53 (52.69%)
REB: 1.59
AS: 1.59
ST: 0.47
BS: 0.06
TO: 0.65
GM: 17

Tokiu klubo pasiekimu itin džiaugiasi ir dar tik pirmuosius žingsnius tokiame lygyje dedantis panevėžietis Mantas Rubštavičius

„Nuostabus jausmas, Europos taurės atkrintamosios Panevėžyje – didžiulis dalykas. Didelis ažiotažas, aukštas lygis, daug žiūrovų, televizijos transliacijos ir visa kita. Džiaugiuosi už miestą, aikštėje dėl jo norisi kovoti dar labiau“, – bendraudamas su BasketNews tikino 20-metis. 

Nuotr. euroleaguebasketball.net

Varžovas aštuntfinalyje – Paryžiaus „Paris Basketball“. 2018-aisiais įkurtas ir dideles ambicijas puoselėjantis Prancūzijos klubas B grupėje pasiekė 10 pergalių bei suklupo 8 sykius ir finišavo penktoje vietoje. 

Panevėžio ir Paryžiaus ekipų mačas trečiadienį „Kalnapilio“ arenoje startuos 19 val.

Kokį įspūdį varžovų komanda palieka Mantui Rubštavičiui?

„Šiandien buvo pirma treniruotė, kai stebėjome jų žaidimą. Tai yra labai fiziška komanda, gavus šansą visada bėganti į greitą puolimą, daug žaidžia vienas prieš vieną, mėgsta atakuoti penktą-šeštą atakos sekundę, – būsimų varžovų žaidimą analizavo Rubštavičius. – Amerikietiško stiliaus ekipa, jos visada yra nenuspėjamos ir gali labai greitai užsikurti. Turėsime būti atsargūs.“

Visgi panevėžiečių varžovai aštuntfinalyje galėjo būti visai ne Paryžiaus klubas. Prieš paskutines reguliariojo sezono rungtynes buvo daugybė skirtingų potencialių varžovų. Egzistavo ir galimybė, kad atkrintamųjų Panevėžyje dar bent metus gali tekti palaukti.

Tačiau panevėžiečiai į kitas arenas nesidairė ir dirbo savo darbą.

„Nelabai žiūrėjome, kas dedasi kitoje grupėje, – tikino Lipkevičius. – Natūraliai norėjosi išvengti Las Palmo „Gran Canaria“ ekipos, nes žinojome, kad lauktų labai sunki ir varginanti kelionė. Kai pamatėme, kad jie gana tvarkingai laikosi pirmoje vietoje, nebebuvo didelio skirtumo, kas bus, tas bus. Svarbiausia buvo išsikovoti namų aikštės pranašumą, džiugu, kad pavyko tai padaryti. „Budučnost“, „Promitheas“, ar „Paris Basketball“, nebuvo svarbu, visos komandos turi savų pliusų ir minusų, prieš visus reikėtų žaisti.“

Didžiulio sirgalių dėmesio Panevėžyje praeitais metais Europos taurė nesulaukė, tačiau panašu, kad šiemet panevėžiečių susidomėjimas kaip reikiant išaugo. Vidutinis lankomumas nuo 1351 sirgaliaus per rungtynes šoktelėjo iki 2256 žiūrovų „Kalnapilio“ arenoje.

Nuotr. P. Židonis

Lipkevičius džiaugiasi suaktyvėjusiais fanais bei yra įsitikinęs, kad jie trečiadienį bus tarsi papildomas žaidėjas. 

„Šį sezoną nuo pat pradžių fanai renkasi daug gausiau. Tame pačiame LKL sekioja paskui mus į visas išvykas, tą užnugarį tikrai jaučiame ir tai yra labai smagu. Jų kuriama atmosfera prideda papildomų jėgų, kai atrodo, jog jų nebėra. Neabejoju, kad trečiadienį jie bus mūsų šeštasis žaidėjas“, – kalbėjo puolėjas.

Nors po KMT turnyro Šiauliuose „7bet-Lietkabelis“ įgavo pagreitį ir pasiekė šešias pergales iš eilės, pastaruoju metu Čanako auklėtiniai vėl stabtelėjo – per pastarąsias ketverias rungtynes patirti trys pralaimėjimai. 

Jei Vilniaus „Rytui“ (91:92) ir Alytaus „Wolves“ (65:70) pralaimėta po atkaklių mūšių, tai paskutiniame Europos taurės susitikime Ispanijoje prieš Badalonos „Joventut“ minčių apie pergalę nekilo (60:81). 

Tačiau Rubštavičius tikina, jog visi šie pralaimėjimai jau yra praeitis. 

„Po kiekvienų rungtynių stengiamės užmiršti viską, kas buvo, nesvarbu laimėjome, ar pralaimėjome. Judame toliau, žiūrime tik į priekį, tvarkaraštis yra įtemptas. Komandos nuotaikos prieš Europos taurės atkrintamąsias yra tikrai puikios ir kovingos, esame pasiruošę“, – ryžtingai šnekėjo debiutinį sezoną Europos taurėje žaidžiantis gynėjas. 

20-mečiui tai yra pirmasis sezonas „7bet-Lietkabelyje“ turint svarbų vaidmenį. Nors sezonas dar tik įpusėjo, panevėžietis jau dabar supranta, kuo išskirtinis yra penktą sezoną Panevėžyje dirbantis Čanakas.

„Labai žmogiškas treneris, tai jaučiasi tiek treniruotėse, tiek ir už jų ribų, – apie Čanaką kalbėjo Rubštavičius. – Jis labai gerai moka prieiti prie žmogaus, su visais palaiko puikų ryšį. Visi komandoje jaučiasi labai jaukiai, o tai rūbinėje kuria puikią atmosferą. Žinoma, taip pat yra ir nuostabus strategas, puikiai išmanantis krepšinį, bet sakyčiau, jog jis išsiskiria savo žmogiškumu ir paprastumu.“

Tuo metu Lipkevičius į Panevėžį atvyko kartu su Čanaku 2018-2019 m., tačiau pirmąjį sezoną buvo skolinimas ir praleido Prienuose. 

Dabar jau ketvirtus metus paeiliui koja kojon su specialistu iš Serbijos žengiantis 33-ejų atletas paklaustas, kuo šių metų komanda yra išskirtinė lyginant su kitais sezonais, išskyrė pokyčius tarpsezoniu.

„Kiekvienais metais komanda būna kažkuo išskirtinė. Šiemet atėjo labai daug naujų žaidėjų, gal šiek tiek ilgiau užtruko, kol vieni kitus supratome, išsiryškinome vaidmenis, – aiškino 198 cm ūgio krepšininkas. – Iš pradžių strigome, o vėliau pradėjome laiminėti. Dauguma žaidėjų tik neseniai suprato, kad tikrai galime laimėti ir kažką pasiekti. Tas visas procesas pareikalavo laiko, paskutinė sezono stadija, visi žinome savo galimybes. Jei galime kažką pasiekti, tai tik kaip komanda.“

Nuotr. LKL

„7bet-Lietkabelį“ nuo Europos taurės trofėjaus skiria 4 pergalės. Visos atkrintamosios varžybos yra žaidžiamos iš vienerių rungtynių.

Komandos kapitonas tikina, kad nors tokia mintis į galvą kartas nuo karto ir užsuka, bet ilgai tikrai neužsilieka.

„Nesame ta komanda, kuri galėtų leisti sau žiūrėti į priekį, mūsų galvoje yra tik artimiausios rungtynės. Galime žaisti su bet kuo, turime norėti nugalėti visus ir nieko nebijoti, bet tuo pačiu visus ir gerbti. Aišku, toks formatas tokioms mažoms komandoms kaip mes tikrai duoda vilties ir daugiau galimybių kažką pasiekti, o didesnėms komandoms prideda atsakomybės ir įtampos. Šiek tiek tyliai pasvajojame, bet apie tai tikrai nemąstome ir žiūrime tik į artimiausią mačą“, – aiškino Lipkevičius.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Panevėžio 7bet-Lietkabelis
Paris Basketball
46%
11 vieta
Metimai iš žaidimo
45%
14 vieta
35,28
8 vieta
Atkovoti kamuoliai
39,78
2 vieta
16,83
13 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
16,44
15 vieta
6,94
14 vieta
Perimti kamuoliai
7,33
10 vieta

Komandų lyderiai

Jamel  Morris
14,6 PTS
42% 2P%
38% 3P%
Kyle  Allman
18,7 PTS
46% 2P%
34% 3P%
Nikola  Popovic
5,0 REB
2,9 DREB
2,1 OREB
Ismael  Kamagate
8,6 REB
5,8 DREB
2,8 OREB
Kristian  Kullamae
3,4 AS
2,2 TO
25 MIN
Tyrone  Wallace
4,6 AS
2,2 TO
28 MIN