Kazys Maksvytis per 40 sekundžių paprašė dviejų minutės pertraukėlių, kai jo auklėtiniai pradėjo barstyti turėtą 15 taškų persvarą.

Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL
Nuotr.: LKL

Kaziui Maksvyčiui nepatiko vaizdas aikštelėje, kai Kauno „Žalgirio“ krepšininkai staigiai iššvaistė beveik pusę turėtos įtikinamos persvaros prieš Alytaus „Wolves“.

Fotogalerija

Kauniečiai Garliavoje vykusių rungtynių antrajame ketvirtyje buvo atitrūkę per 15 taškų (40:25). Rashardas Kelly surinko keturis taškus be atsako ir Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės.

Jeffery Tayloras po jos įsmeigė tritaškį į „Žalgirio“ krepšį ir pratęsė „Wolves“ spurtą iki 7:0 (32:40). Iškart reagavęs dar sykį sukvietė auklėtinius į pasitarimą ir prislopino varžovus, bet pirmiausiai apeliavo į savo krepšininkų žaidimą.

„Turėjome gana neblogą penketą, kuris sukrovė nemažą pranašumą, – situaciją po pergalės 71:65 komentavo Maksvytis. – Berods, per tris atakas gavome septynis taškus. Norėjau komandai pranešti žinią, ypatingai nuo suolo įėję žaidėjai, o ne tie, kurie sukrovė pranašumą, jį labai lengvai iššvaistė.“

Skaičiuojant rezultatus Eurolygoje ir LKL, „Žalgiris“ pasiekė 10-ąją pergalę paeiliui. Antradienį kauniečiai išvyksta į Barseloną, kur trečiadienį pradės ketvirtfinalio iki trijų pergalių kovą su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

„Savo kalendoriuje pergales ir pralaimėjimus žymime skirtingomis spalvomis, tai žalios spalvos dabar yra nemažai, – šypsojosi Maksvytis. – Pergalė yra pergalė, bet kokybės norėjosi daugiau.“

„Mūsų skautų darbą kažkiek apsunkino „Wolves“ pasikeitimai, – pratęsė „Žalgirio“ vairininkas. – Atėjo naujas treneris, nauji deriniai, kažkiek pakeista ir gynybos sistema. Negalėjome kliautis senomis žiniomis, reikėjo sureaguoti.“

„Žalgiris“ su 25 pergalėmis per 29 turus trimis pergalėmis atitrūko nuo antroje vietoje žengiančio Vilniaus „Ryto“. Tiesa, vilniečiai yra sužaidę vienu maču mažiau ir turi tarpusavio pranašumą.

Komentarai po rungtynių:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Alytaus Wolves
53%
26/49
Metimai iš žaidimo
40%
24/60
32
Atkovoti kamuoliai
30
19
Rezultatyvūs perdavimai
10
6
Perimti kamuoliai
7
29%
5/17
Tritaškiai
38%
8/21
78%
14/18
Baudų metimai
56%
9/16

Rungtynių žaidėjai

Laurynas  Birutis
13 PTS
6/7 FG
1/2 FT
Ahmad  Caver
14 PTS
6/13 FG
1/2 FT
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
6 REB
Ahmad  Caver
5 REB
5 DREB
0 OREB
Arnas  Butkevičius
8 AS
0 TO
28 MIN
Ahmad  Caver
5 AS
3 TO
29 MIN
Laurynas  Birutis
21 EFF
86% 2P%
- 3P%
Ahmad  Caver
18 EFF
50% 2P%
33% 3P%