Rokas Jokubaitis mano, kad Motiejus Krivas, Liutauras Lelevičius ir Kajus Kublickas netolimoje ateityje turėtų įsitvirtinti pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje.

Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Prieš laukiančią Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Kauno „ŽalgiriuRokas Jokubaitis sekė ir įvykius Lietuvoje – šeštadienį įvyko Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalas, kuriame žaidė abi artimos jam komandos – Mažeikių „M Basket“ ir „Žalgirio“ dubleriai.

Šį sezoną metami dvitaškiai

52%
18,9
Pataiko: 18,9
Taiklumas: 51,7%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ dubleriuose Jokubaitis žaidė pats, o Mažeikiai – jo krašto komanda, kurią palaiko nuo vaikystės.

Jokubaitis pripažino, jog sužinojęs, kas žais NKL finale, nusiramino ir džiaugėsi dėl abiejų komandų.

„Stebėjau Mažeikius žaidžiančius prieš Marijampolę, „Žalgirio“ dublerių pusfinalio nemačiau, bet kai sužinojau, kad ir jie pateko į finalą, man nebereikėjo nieko palaikyti, – Lietuvos žiniasklaidai atviravo Jokubaitis. – Dubleriai jau pakartojo, ką mes buvome padarę, kai nugalėjome pusfinalyje Šakių „Vytį“ ir tuomet jau jautėmės kaip nugalėtojai. O Mažeikiai gavo galimybę eiti į LKL. Nežinau, kaip ten bus, bet tikrai smagu.

Smagu dėl „Žalgirio“, didžiausi nuopelnai treneriui Vytautui Pliaugai už tokį sezoną. Taip pat esu laimingas dėl Mažeikių, pamenu, buvau pats jų fanas, kai į finalo ketvertus patekdavo. Sentimentai užplūdo, tikiuosi įsitvirtins LKL ir gal pagaliau ta arena išaugs.“

Jokubaitis yra vienas iš nedaugelio pastarųjų metų „Žalgirio“ sistemoje užaugintų narių, kuris greitai prasimušė į pagrindinę komandą.

Paklaustas, ką mato iš šių metų dublerių komandos įsitvirtinant pagrindinėje „Žalgirio“ ekipoje, Jokubaitis išskyrė tris žaidėjus.

„Faktas, kad matau (Motiejų) Krivą. Manau, kad visi jį matome, – nedvejojo Jokubaitis. – Jis jaunas žaidėjas, bet tokiame lygyje nepasimestų. NKL jis dominavo, LKL nepasimestų, o Eurolygoje būtų didesnis žingsnis, bet sulaukęs daugiau pasitikėjimo ateityje iš trenerio, galėtų tikrai įsitvirtinti ir būti naudingas. Be jokios abejonės, jį matau pagrindinėje komandoje po metų ar dvejų, čia sunku pasakyti. Ir ne kaip atsarginį, bet gerai atrodantį Eurolygoje.

Liutauras Lelevičius taip pat. Aukšto lygio taškų rinkėjas, NKL dominavo irgi. Manau, kad jam nebūtų sunku įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje, nes abu šie žaidėjai pasitiki savimi. Dėl Lelevičiaus ir Krivo abejonių nekyla, manau, kad ir „Žalgirio“ organizacijai dėl šio dueto dvejonių nėra.

Ir trečią žaidėją išskirčiau, kuris man iš dublerių patinka, yra Kajus Kublickas. Aš jį stebiu nuo jaunesnio amžiaus. Jis man tikrai patinka – šaltų nervų įžaidėjas, ramiai valdantis komandą. Norėčiau, kad jis gautų šansą. Kajų irgi matyčiau pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje.“

Jokubaitis taip pat pakomentavo kito tautiečio, Kasparo Jakučionio, potencialą, kuris praėjusią savaitę debiutavo pagrindinėje „Barcelonos“ komandoje.

„Su Kasparu dar nedaug teko kartu pasitreniruoti ir pažaisti, nes prieš sezoną, kai jis čia sportavo, aš dar nebuvau atvykęs, – BasketNews apie tautietį kalbėjo Jokubaitis. – Kai debiutavo su „Barcelona“ apranga, pasimatė, kad pasitikėjimo per treniruotes pridėjo. Pas mus aktyviai visi jaunimą palaiko – nesvarbu, kas ateitų – ar Kasparas, ar kitas iš dublerių žaidėjas. Man pačiam tai įstrigo – daug patarimų, raginimų, matosi, kad tai labai padeda Kasparui.

Nežinau, su kuo jį būtų galima palyginti, bet, manau, jei viskas dėliosis kaip dabar, išliks toks paprastas... Patinka, kad su juo lengva bendrauti – ir kritiką priima, ir ją supranta. Žingsnis po žingsnio jis tokiam klube kaip „Barcelona“ įsitvirtinti tikrai gali. Kada? Sunku pasakyti, bet aš tikiu juo.“

Jakučionio debiuto fone ryškus šalia buvo „Barcelonos“ lyderis Nikola Mirotičius. Jokubaitis pripažino, kad Eurolygos žvaigždei patinka lietuviai bei akcentavo Jakučionio drąsą.

„Taip, Mirotičius anksčiau sakė man, kad lietuviai geri ir nesugadinti žmonės. Tą patį pasakė ir apie Kasparą. Kai išėjome po minutės pertraukėlės ir padarėmė derinį ant Kasparo, po to Jasikevičius pasakė, kad jis pats norėjo to derinio. Tai pasako, koks drąsus jis yra, bet čia ir Mirotičius galėjo jį paskatinti, kad tik išeitų ir mestų. Taip ir reikia užsitarnauti pasitikėjimą iš trenerio ir komandos draugų“, – pasakojo Jokubaitis.

Visa Jokubaičio interviu galite rasti paspaudę čia

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Kajus Kublickas

Kajus  Kublickas
Kajus  Kublickas
MIN: 0.17
PTS: 0 (NAN%)
REB: 0
AS: 0
ST: 0
BS: 0
TO: 0
GM: 1