Jasikevičiaus pagirtas Šmits turėjo priekaištų sau

Lukas Malinauskas
BasketNews žurnalistas iš Barselonos (Ispanija)
2023-04-27 10:00

Rolands Šmits atkreipė dėmesį, jog jam asmeniškai nepavyko nuo pat pradžių įsilieti į fizinę kovą, kuria „Barcelona“ nustelbė „Žalgirį“. Šarūnas Jasikevičius pasidžiaugė, kad auklėtiniai gerai dirbo gynyboje prieš latvį. Treneris pagyrė buvusį bendražygį už puikų sezoną Kauno klube.

Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt
Nuotr.: Žalgiris.lt

Rolands Šmits „Palau Blaugranos“ koridoriuje laisva ispanų kalba kalbėjosi su pažįstamu ir vis sveikinosi su šalia praeinančiais vietiniais žmonėmis. Ketverius metus „Barcelonoje“ žaidęs Latvijos puolėjas sutinkamas šiltai, tačiau 27-erių aukštaūgiui šį kartą vizitas Katalonijoje vėl nebuvo pats maloniausias.

Jo atstovaujama Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygos atkrintamųjų starte 69:91 neturėjo vilčių prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“. Katalonai nuo pirmųjų minučių savo jėga nustelbė kauniečius, kas labiausiai krito į akis susirinkusiems ankštoje arenoje.

„Labai blogos rungtynės, nežaidėme savojo žaidimo, – tinklalapiui BasketNews sakė Šmits. – Atrodė, jog mes nesame pasiruošę. Kitose rungtynėse turime išeiti kiečiau ir fiziškiau.

„Barcelona“ – viena iš geriausių komandų, prieš kurią nepradėjome luptis nuo pirmos minutės. Būtent jie ėmė kamuolius puolime, kas leido įsibėgėti ir pasijausti gerai.“

Būtent „Žalgiris“ šį sezoną varžovus perlauždavo savo kovingumu, tačiau šį kartą Šaro auklėtiniai šiuo aspektu pakirto žaliai-baltus.

Prie viso to, savų žiūrovų akivaizdoje siautėję „Barcelonos“ žaidėjai sumetė 14 iš 26 tritaškių (54 proc.), kai Lietuvos atstovai pataikė vos 2 iš 13 (15 proc.).

„Toks yra jų stilius, taip jie žaidžia, – pažymėjo Šmits. – „Barcelonoje“ rungtyniauja geri žaidėjai, kurie gerai jaučiasi tokiame stiliuje. Kitoms rungtynėms reikia pasiruošti rimtoms peštynėms, kadangi negalime taip pradėti, kaip startavome šiame mače. Jie taip pat pasižymi dideliu fiziškumu. „Barcelona“ – talentinga komanda, prieš kurią, atrodo, nebuvome pasirengę žaisti 100 proc.“

Šmits taip pat atkreipė dėmesį į save, jog nepavyko įnešti savojo indėlio. Kovingasis „Žalgirio“ vedlys jautėsi išsimušęs, tačiau su sentimentais „Barcelonai“ nesiejo to.

„Man asmeniškai nepavyko gerai pradėti rungtynių. Nebuvau toks fiziškas, koks turėčiau būti. Visi suprantame, kur turime pasitempti, – kalbėjo Šmits. – Būna, kad taip jau nutinka. Nemanau, jog tai susiję su psichologija. Mums reikia žaisti išvien ir visiems kaip komanda. Prieš tokį varžovą itin svarbus vieningumas.“

27-erių latvis pirmuosius taškus į buvusios komandos krepšį įmetė vos 34-ąją minutę, kada realizavo abi baudas. Vienas „Žalgirio“ sezono lyderių per 20 minučių prametė tris metimus iš žaidimo, atkovojo 3 kamuolius, prasižengė 3 kartus ir surinko 0 naudingumo balų.

Prieš pataikant baudas naudingumas siekė -2 balus.

„Smagu sugrįžti į „Palau“, bet kiekvienos rungtynės man asmeniškai – vienodos, – tęsė jis. – Nesikliaunu emocijomis ir neišskiriu, jog kažkurios rungtynės man bus ypatingos. Bandau pasirodyti geriausiai kiekviename mače.“

Šarūnas Jasikevičius po laimėto mačo pasidžiaugė, jog auklėtiniai prisidėjo prie itin blankaus Šmito pasirodymo.

„Rolands tikrai prametė keletą savo metimų, – pabrėžė Jasikevičius. – Kai kurioje situacijoje buvo tikrai gerai dengiamas. Tai – vienas iš žaidėjų, kurie tikrai, ko gero, bandys rodyti reakciją. Rolands – puikaus charakterio, reikia būti pasiruošusiems.“

Šaras taip pat pagyrė buvusį bendražygį, kuris Kaune suspindo ryškiausiomis spalvomis. Latvis iki atkrintamųjų Eurolygoje fiksavo 10,3 taško (38,6 proc. trit. pataikymas), 4,8 atkovoto kamuolio ir 10 naudingumo balų rodiklius.

„Rolandui tai – nuostabus sezonas, jam tokio sezono reikėjo, – apie buvusį auklėtinį išsiplėtė Šaras. – Tikrai buvo Mirotičiaus šešėlyje. Manau, kad jis pas mus žaidė užtektinai minučių, bet jis norėjo dar daugiau. Buvo aišku, jog jis tikrai turės puikų sezoną, nes yra puikioje vietoje.“

Antrasis „Barcos“ ir „Žalgirio“ serijos mačas Barselonoje penktadienį startuos nuo 21 val. Lietuvos laiku.

Roko Jokubaičio komentaras:

Kazio Maksvyčio komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:

Dovydo Giedraičio komentaras:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.