LKL tęsiasi kova dėl pirmosios, trečiosios, penktosios ir aštuntosios vietų.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Lietuvos krepšinio lygos reguliariajame sezone lieka trys dienos, o komandos per likusį laiką daugiausiai sužais iki dvejų rungtynių. Prieš jas turnyrinės lentelės vietų pasiskirstyme liko ne vienas neatsakytas klausimas, o juos pristato tinklalapis BasketNews.

1-2 vietos

Šį sezoną metamos baudos

80%
13,9
Pataiko: 13,9
Taiklumas: 79,5%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 26
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Edgaras Ulanovas

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ kovoja dėl pirmosios vietos turnyrinėje lentelėje ir nė viena iš jų nenukris žemiau antrosios pozicijos.

Po 31-erių rungtynių kauniečiai turi 27 pergales ir yra itin palankioje situacijoje išlikti pirmoje vietoje. Tai Kazio Maksvyčio auklėtiniai padarys, jeigu laimės bent vienerias iš likusių dvejų rungtynių.

„Rytas“ per 33 mačus pasiekė 27 laimėjimus ir baigė reguliarųjį sezoną. Tam, kad „Rytas“ aplenktų „Žalgirį“, vilniečiams reikia pergalių skaičiumi susilyginti su „Žalgiriu“, nes sostinės krepšininkai turi tarpusavio susitikimų pranašumą.

„Žalgirio“ laukia akistatos svečiuose su Jonavos „CBet“ (sekmadienį) bei Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ (antradienį).

3-4 vietos

Dėl trečiosios pozicijos kaunasi Alytaus „Wolves“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“. Abi ekipos per 32 mačus laimėjo po 22 sykius.

„Wolves“ krepšininkai yra savo likimo kalviais, nes turi tarpusavio pranašumą prieš panevėžiečius. Alytiškiai išliks trečioje vietoje, jeigu iškovos tiek pat pergalių arba daugiau lyginant su „7bet-Lietkabeliu“.

„Wolves“ dar žais svečiuose su Klaipėdos „Neptūnu“, kuris tikrai liks septintoje vietoje. Panevėžiečiams liko mačas namuose su Kauno „Žalgiriu“.

Nenado Čanako auklėtiniai „Wolves“ aplenks tik vienu atveju – jeigu laimės prieš „Žalgirį“, o alytiškiai pralaimės Klaipėdoje.

5-6 vietos

Dėl penktos vietos varžosi Utenos „Juventus“ ir Jonavos „CBet“. Uteniškiai jau baigė reguliarųjį sezoną – per 33 rungtynes laimėjo 18 sykių.

Jonaviečiai per 32 mačus laimėjo taip pat 18 kartų, o Virginijaus Šeškaus auklėtiniams dar liko vienas susitikimas.

Jonavos ekipa uteniškius aplenks tik vienu atveju, jeigu laimės namuose prieš Kauno „Žalgirį“. Tada „CBet“ turėtų 19 pergalių, o „Juventus“ – 18.

Jeigu komandos turės po 18 laimėjimų, tai penktoji pozicija atiteks „Juventus“, šeštoji – „CBet“.

Septintoje vietoje liks Klaipėdos „Neptūnas“, kuriam liko sužaisti su „Wolves“.

Paskutinė laisva vieta ketvirtfinalyje

Dėl 8 vietos varžosi du klubai – Kėdainių „Nevėžis ir „Šiauliai“. Šios komandos yra identiškoje situacijoje – per 32 rungtynes laimėjo po 13 pergalių, o tarpusavio mačuose pasidalijo po pergalę.

Gegužės 8 dieną abi šios komandos susitiks tarpusavyje Kėdainiuose ir šio mačo nugalėtojas liks aštuntoje vietoje.

Dešimtoje vietoje tikrai liks Pasvalio „Pieno žvaigždės“, vienuoliktoje – debiutantai „Gargždai“, dvyliktoje – Prienų „Labas GAS“.

LKL tvarkaraštį rasite paspaudę čia.

LKL turnyrinė lentelė:

Pos
Komanda
GM
W
L
1 31 27 4
2 33 27 6
3 32 22 10
4 32 22 10
5 32 18 14
6 33 18 15
7 32 16 16
8 32 13 19
9 32 13 19
10 33 8 25
11 33 6 27
12 33 4 29
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.