Gediminas Petrauskas teigė, kad tai buvo jo geriausias sezonas karjeroje. Treneris taip pat minėjo, kad vasarą turbūt nepavyks išsaugoti komandos branduolio bei dėkojo „Nevėžio“ klubo atstovams.

Nuotr.: LKL
Nuotr. LKL

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ užbaigė „Betsafe-LKL“ sezoną ketvirtfinalyje, kuriame garbingai priešinosi Kauno „Žalgiriui“.

Abejose serijos rungtynėse kėdainiečiai ketvirtajame kėlinyje turėjo progą perlaužti susitikimą, tačiau galiausiai pralaimėjo seriją 0-2.

Po paskutinio mačo vyr. treneris Gediminas Petrauskas apibendrino geriausią karjeros sezoną, laukiančius tarpsezonio darbus ir seriją su kauniečiais.

„Sveikiname „Žalgirį“ pelnytai laimėjus, – spaudos konferencijoje sveikino Petrauskas. – Linkime gerų rungtynių likusioje sezono dalyje.“

– Deswhawnas Freemanas prametė 13 baudos metimų. Gal jau teko kalbėti su žaidėju?
Prametė tai prametė, jeigu ne jo žaidimas, tai nieko tos baudos ir nebūtų lėmusios. Aš tikrai manau, kad tai – vienkartinė situacija. Nuo prametimų atsirado ta įtampa. Jeigu aš dabar šnekėsiu, tai sukelsiu tik papildomą stresą visą vasarą, iki kitų rungtynių.

Du kėlinius zoninė gynyba sunkiai veikė. Kas pasikeitė po ilgosios pertraukos?
– Komanda pasikeitė, nes pirmus du kėlinius išėjome sėdėdami ant lagaminų ir laukdami kol baigsis sezonas. Pirmiausia, parodėme labai didelę nepagarbą sau ir mūsų miesto žiūrovams, kurie šį sezoną pakankamai gausiai rinkosi. Šiemet mūsų komanda turėjo kovotojų veidą. Būtent pirmieji du kėliniai atrodė be kovos. Šį sezoną be jos negalėjome
laimėti nė vienų rungtynių. Neturėjome nė vienos lengvos pergalės. Rūbinėje buvo šiek tiek apeliuota į žaidėjų pagarbą sau. Aš suprantu, kad mes negalime išeiti ir dominuoti prieš „Žalgirį“, bet pirmoje pusėje netenkino pats žaidimas. Antrąją pusę sužaidėme taip, kaip žaidėme visą sezoną – kovingai.

Bradas Davisonas galingai sužaidė ketvirtajame kėlinyje. Iš kur tai atsirado?
– Bradui nedavė laisvų metimų pirmoje pusėje. Turiu pripažinti, kad ant jo ir nedaug derinių žaidėme, nes mums veikė kiti dalykai. Kadangi jis stovi kampe, tai nuo jo žmonės nepadeda. Dėl to
Deswhawnui lengviau leistis po krepšiu, mažiau pagalbų. Kai ketvirtajame kėlinyje matėme, kad trūksta resursų ir Deswhawnas tikrai pavargo, Lavrinovičius išsibaudavo, nuo suolo nesinorėjo jau mesti Verbinskio ar Cooko. Jam buvo skiriama daugiau derinių ir padrąsinome per minutės pertraukėlę.

Sezonas baigėsi, o daugelis jūsų žaidėjų pasikėlė savo vertę. Ką norėtumėte išsaugoti kitam sezonui iš komandos branduolio?
– Žinote, dėliojame jau nuo vasario lango. Šiek tiek padiskutuojame, pagalvojame apie galimybes, ką galime išlaikyti. Esame jau išsiuntę pasiūlymus ir kalbėję su kai kurių žaidėjų agentais. Bet tendencija mums nėra labai naudinga, nes susidomėjimas iš kitų komandų yra didžiulis. Tikrai iš stipresnių komandų ir lygų. Vienas iš aspektų – finansai. Mes žinome, kad biudžetas negali tiek išsitempti. Žinau, kad labai mėgsta sakyti, kad komanda komplektuoja nuo nulio. Bet ką mums daryti. Tada reikia ruošti silpnesnius žaidėjus, kad jų niekas nenorėtų.

Iš tų resursų, kuriuos turime, bandome surinkti mums įmanomai geriausius žaidėjus. Jie atsiskleidžia, o rašytis dvejiems metams niekas nenori. Vėlgi prisiimi rizikas, niekada nesi apdraustas, kad pasirašęs sutartį su žaidėju dvejiems metams būsi juo patenkintas ir tau nereiks po dviejų mėnesių jo atleidinėti.

Tau kerta finansiškai, nes turi minimum vos ne metus į priekį išmokėti žaidėjui. Ta rizika yra ir klubui. Labai džiaugiuosi, kad šiemet Kėdainiai neatleido nė vieno žaidėjo. Išvyko tik Petrilevičius, bet dėl suprantamos priežasties. Kitos rokiruotės buvo tik dėl žaidėjų traumų, todėl labai džiaugiuosi dėl to. Kaip treneriui tai yra malonu. Faktas, kad traumos privertė keisti žaidėjus ir vėl iš naujo mokyti. Bet iš dalies tai malonesnis keitimas negu atleisti nepasiteisinusį žaidėją. Imi naują ir jeigu vėl nepasiteisina, atsiranda toks dirgiklis.

Turbūt ta sėkmės vizija buvo atrasta ir ji nesikeis ir kitą vasarą?
– Nesame TOP6, TOP8 ar gal net TOP10 komanda LKL pagal biudžetą, mes negalime sau leisti pirkti subrendusių ir susiformavusių žaidėjų. Tiesiog mes jų neįperkame. Faktas, kad turime kažkur rizikuoti. Faktas, kad skiriame tam daug dėmesio ir laiko analizuodami žaidėjus. Darysime ir toliau tą patį. Negalime imti žaidėjų iš tam tikros lentynos. Faktas, kad turėsime ieškoti naujokų, pirmamečių Europoje ir jaunų lietuvių. Dauguma šių jaunų lietuvių, kurie buvo pas mus, pasikėlė per daug vertę.

Kaip pats atsiminsite šį sezoną?
– Turbūt vienas geriausių sezonų mano karjeroje. Šį sezoną buvo vienas malonumas dirbti klube. Pirmiausia noriu padėkoti „Nevėžio-Optibet“ vadovybei, personalui, mano asistentams. Buvo tokia darna, geras darbas. Jokių kažkokių vidinių intrigų, jokių problemų, jokių vėlavimų ar dar kažko. Organizacija dirbo kaip laikrodis. Problemos buvo sprendžiamos tą pačią sekundę. Faktas, tas traumos mums nepridėjo, bet labai geras sezonas. Tarp tų mano 10-11 metų LKL beveik visada patekdavau į atkrintamąsias. Bet patekdavau su komandomis, kurios ir turėjo patekti. Šiemet mes buvome tie nurašyti. Patys matėte mūsų emocijas su Jonu po patekimo į atkrintamąsias. Kai mes, organizacija, tikime ta komanda, o visi aplinkui žiūri skeptiškai – kaip į naują komandą... Kai tu pasieki tai, tuomet labai saldu.

Rungtynių apžvalga: 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.