Po trečiųjų finalo rungtynių Magicas Johnsonas, Charlesas Barkley ir Shaquille'as O'Nealas kritikavo Bostono „Celtics“, kuri, anot jų, neturi psichologinio tvirtumo ir per lengvai pasidavė.

Nuotr.: Johnny Nunez/Getty Images for Turner Sports; AP Photo/Lynne Sladky
Nuotr. Johnny Nunez/Getty Images for Turner Sports; AP Photo/Lynne Sladky

Ant prarajos krašto atsidūrusi Bostono „Celtics“ pralaimėjo trečiąsias Rytų konferencijos finalo serijos rungtynes, o į tai kritiškai sureagavo keletas buvusių Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininkų.

Rungtynių žaidėjas
Gabe  Vincent
EFF
29
Gabe Vincent
Taškai 29
Taiklumas 11-14
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 3

„Tai buvo žeminantis pasirodymas“, – pažymėjo „Šlovės muziejaus“ narys Charlesas Barkley.

Barkley spėjo, kad Bostono komanda gali laimėti trečiąjį susitikimą, tačiau pastaroji 102:128 nusileido Majamio „Heat“ ir dabar serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-3.

„Man gėda dėl „Celtics“, – ilgosios pertraukos metu kalbėjo Barkley. – Toks krepšinis... Jokio psichologinio tvirtumo, skundžiasi dėl kiekvieno teisėjo sprendimo. Jie supykdė teisėjus, nes skundžiasi dėl kiekvieno švilpuko.“

„Psichologinio tvirtumo trūkumas – gėdingas, – tęsė jis. – Man pasisekė, kad turėjau progą žaisti prieš „Lakers“ ir „Celtics“ – dvi geriausias organizacijas NBA istorijoje. Paulas Pierce'as, Kevinas Garnettas, Larry Birdas, M.L. Carras, Kevinas McHale'as – geriausi žaidėjai, prieš kuriuos man teko žaisti. Tai buvo gėdinga prieš „Celtics“ sirgalius.“

Legendinis Magicas Johnsonas pritarė Barkley išsakytoms mintims.

„Atėjo metas „Celtics“ imtis didelių pokyčių. 44 metus esu susijęs su NBA ir niekada nemaniau, kad Bostono komanda, turinti 17 čempionų žiedų, pasiduos, – tviteryje rašė Johnsonas. – Žinau, kad „Celtics“ fanai visame pasaulyje turėtų būti pasibaisėję ir sužlugdyti.“

Nors po nesėkmės treneris Joe Mazzulla prisiėmė kaltę, tačiau Barkley ir Shaquille'o O'Nealo manymu, žaidėjai taip pat turėtų jausti atsakomybę.

Trečiajame susitikime „Celtics“ lyderiai Jaylenas Brownas (6 iš 17) ir Jaysonas Tatumas (6 iš 18) fiksavo itin prastą pataikymą.

„Visų pirma, treneri, nustok sakyti „aš“. Žinau, kad jis bando daryti teisingą dalyką – ginti komandą, – Barkley užstojo Mazzullą. – Jis negali sakyti tik „aš“. Tai buvo gėda „Celtics“, vienai didžiausių franšizių istorijoje. Bet jis atrėmė visas kulkas. Jis negali prisiimti visos kaltės dėl to, ką daro „Celtics“.

„Gerbiu jį užtai, kad prisiėmė kaltę, – pridūrė O'Nealas. – Bet nenoriu to girdėti. Superžvaigždė negali pataikyti tik 6 iš 17 metimų. „Celtics“ žaidė be užsidegimo. „Heat“ žino, ką jie daro, ir pasiryžę tai tęsti. Jie tai darė visus metus.“

Komentarai:
sia
jie ten kartais sneka bele sneket
2023-05-22
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Miami Heat
Boston Celtics
57%
46/81
Metimai iš žaidimo
40%
39/98
43
Atkovoti kamuoliai
59
25
Rezultatyvūs perdavimai
25
7
Perimti kamuoliai
3
54%
19/35
Tritaškiai
26%
11/42
10
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Gabe  Vincent
29 PTS
11/14 FG
1/1 FT
Jayson  Tatum
14 PTS
6/18 FG
1/1 FT
Jimmy  Butler
8 REB
8 DREB
0 OREB
Jayson  Tatum
10 REB
8 DREB
2 OREB
Jimmy  Butler
6 AS
2 TO
31 MIN
Marcus  Smart
8 AS
2 TO
30 MIN
Gabe  Vincent
29 EFF
100% 2P%
67% 3P%
Luke   Kornet
13 EFF
75% 2P%
100% 3P%