Šarūno Jasikevičiaus akiratyje šiuo metu – ACB pirmenybių čempionų titulas, o ne naujas kontraktas su „Barcelona“.

Nuotr.: Rokas Snarskis
Nuotr. Rokas Snarskis

Šarūnas Jasikevičius nesikoncentruoja į „Barceloną“ apsupusį triukšmą ateities klausimais. Žiniasklaidoje plūsta pranešimai apie komandos narių kontraktų situacijas, įskaitant ir vyr. trenerio iš Lietuvos.

Rungtynių žaidėjas
Nikola  Mirotic
EFF
29
Nikola Mirotic
Taškai 27
Taiklumas 9-13
Atkovoti kamuoliai 2
Rezultatyvūs perdavimai 2

Katalonijos grandas ACB lygos ketvirtfinalio starte namuose 84:74 pranoko „Valencia“ ir serijoje iki dviejų pergalių išsiveržė į priekį 1-0. Jasikevičius patikino, jog galvoja tik apie titulo siekimą, o ne pasirodančias kalbas viešojoje erdvėje.

„Turime išlikti protingi ir profesionalūs, – pabrėžė Jasikevičius. – Kiekvienais metais pasirodys gandai apie kontraktus, bet tai neturi atimti noro iš mūsų. Man nerūpi kontraktas, turiu jį ar ne, noriu laimėti šitą lygą. Tai – vienintelis dalykas, kurį liko laimėti šiemet.“

Nuo 2020 m. „Barceloną“ treniruojantis Jasikevičius pirmąjį sezoną iškovojo ACB titulą. Pernai finale 1-3 nusileista Madrido „Real“.

Šiemet „Barcelona“ trečiąkart iš eilės pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, bet Kaune užėmė ketvirtąją vietą. Katalonai taip pat klupo Supertaurės ir Karaliaus taurės varžybose, pastarosiose – dar ketvirtfinalyje.

Jasikevičius tikino, jog komandos nariai privalo susitaikyti su supančiomis kalbomis ir išlikti ambicingi. 

„Galų gale, žaidžiame, jog laimėtume, tad niekas kitas man nesvarbu“, – pridūrė Šaras.

Nepaisant pergalingos ketvirtfinalio pradžios, „Barcelonos“ vyr. treneris išskyrė, kas komandai visgi nepavyko.

„Kai kuriose situacijose nesugebėjome jų užatakuoti, per daug driblingavome kamuolį vietoje to, kad toliau skirstytume jį ir judintume varžovų gynybą, – tęsė Jasikevičius. – Gynyboje „Valencia“ nukirto daug kamuolių. Reikia susikoncentruoti į geresnių sprendimų priėmimą, neprarasti kamuolių, suprasti, kaip užpulti varžovų zoninę gynybą ir būti šiek tiek kantresniems. Kai mes nesuteikiame šansų priešininkams, mus nugalėti yra labai sunku.“

Galingai ACB atkrintamąsias atidarė Nikola Mirotičius, per 21 minutę surinkęs 27 taškus (2/3 dvit., 7/9 trit., 2/2 baud.) ir 29 naudingumo balus.

„Mirotičiaus žaidimas nusipelno nuopelnų, – kalbėjo Šaras. – Kai mums nesisekė, jis išsprendė situacijas savo individualiu talentu.“

Antrosios ketvirtfinalio rungtynės penktadienį Valensijoje startuos 22 val. Lietuvos laiku.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Barselonos FC Barcelona
Valensijos Basket
57%
34/60
Metimai iš žaidimo
48%
26/54
28
Atkovoti kamuoliai
29
19
Rezultatyvūs perdavimai
16
12
Perimti kamuoliai
11
80%
4/5
Baudų metimai
72%
13/18
98
Naudingumas
78

Rungtynių žaidėjai

Nikola  Mirotic
27 PTS
9/13 FG
2/2 FT
Chris  Jones
18 PTS
8/13 FG
0/0 FT
Jan  Vesely
6 REB
5 DREB
1 OREB
Bojan  Dubljevic
8 REB
8 DREB
0 OREB
Tomas  Satoransky
7 AS
4 TO
29 MIN
Chris  Jones
8 AS
5 TO
28 MIN
Nikola  Mirotic
29 EFF
67% 2P%
70% 3P%
Chris  Jones
20 EFF
67% 2P%
50% 3P%