Lietuviai per keturis mačus pasaulio čempionato C grupėje pasiekė dvi pergales, kas sukomplikavo šansus pasiekti atkrintamąsias.

Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Abu mačus ketvirtadienį pralaimėjusi Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė turės sulaukti pagalbos kitame mače, jog pasiektų atkrintamąsias.

Ignas Vaitkus

Ignas  Vaitkus
Komanda: Pasvalio Pieno žvaigždės
Pozicija: SF, SG
Amžius: 30
Ūgis: 196 cm
Svoris: 97 kg
Gimimo vieta: Šiauliai, Lietuva

Dariaus Tarvydo, Evaldo Džiaugio, Gintauto Matulio ir Igno Vaitkaus atstovaujama komanda 14:15 nusileido Izraelui.

Lietuviai per ketverias rungtynes pasiekė 2 pergales ir savo sąskaitoje turi 78 taškus. Tai reiškia, jog lietuviai neužims pirmos vietos C grupėje, kuri garantuoja kelialapį tiesiai į ketvirtfinalį.

Lietuva pralaimėjo Lenkijai ir Izraeliui, kas pakelia šias komandas aukščiau lietuvių, nes jos turi tiek pat pergalių. Tai reiškia, jog lietuviams kelią į aštuntfinalį atvertų tik Belgijos pergalė prieš Puerto Riką.

Jei belgai laimės, visos grupės komandos surinktų po 2 pergales, o lietuviai į kitą etapą patektų su antru geriausiu taškų skaičiumi – 78.

Prabėgus pusei rungtynių laiko Lietuva nežymiai pirmavo – 7:5. Likus 3 minutėms varžovai po tolimo metimo dar labiau priartėjo – 10:11.

Vaitkaus ir Tarvydo metimai timptelėjo mūsiškius į priekį (14:11). Prasidėjus paskutinei minutei varžovai pataikė iš toli, o vėliau išprovokavo pražangą. Taip Izraelis sugebėjo išlyginti rezultatą (14:14).

Lietuvių atakos vis strigo, o paskutinį metimą varžovą pataikė likus 10 sekundžių. Vaitkaus prasiveržimas buvo nesėkmingas ir mūsiškiai patyrė nesėkmę.

Pralaimėjusių gretose rezultatyviausiai sužaidė Matulis, pelnęs 5 taškus. Tarvydas ir Džiaugys įmetė po 4, Vaitkus – 1.

Pirmajame dienos mače lietuviai per pratęsimą 21:22 nusileido Lenkijos ekipai ir įsirašė pirmąjį pralaimėjimą.

Likus minutei tautiečiai atsiliko 16:18, bet tada Vaitkus ir Matulis pelnė po tašką, Tarvydas pridėjo dvitaškį ir išsiveržė į priekį 20:18.

Tuomet lietuviai praleido dvitaškį ir rezultatas tapo lygus 20:20. Tarvydo ir Džiaugio sudėtingi metimai tikslo nepasiekė ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Tarvydo taškas išvedė ekipą į priekį 21:20, bet galiausiai rungtynes uždarė 215 cm ūgio centras Adrianas Boguckis.

Lenkų bokštas surinko 9 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

Tarvydas įmetė 9 taškus, Matulis – 7, Vaitkus – 3, o Džiaugys – 2.

Mūsiškiai antradienį 22:18 laimėjo prieš Belgiją ir 21:15 nugalėjo Puerto Riką.

Turnyro transliacija:

Komentarai:
Klubo direktoriu matyt kviecia I darba jau 🤔😅
2023-06-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Ignas Vaitkus

Ignas  Vaitkus
Ignas  Vaitkus
MIN: 27.21
PTS: 13.2 (54.93%)
REB: 3.8
AS: 2.8
ST: 1.4
BS: 0.4
TO: 2.4
GM: 5