„Raptors“ dar sykį susidomėjo Šarūnu Jasikevičiumi. Kanados klubas ieško vyr. trenerio po išsiskyrimo su Nicku Nurse'u.

Nuotr.: Rokas Snarskis
Nuotr. Rokas Snarskis

Šarūnas Jasikevičius vėl siejamas su Nacionaline krepšinio asociacija (NBA). Ilgametis lygos žurnalistas Marcas Steinas praneša, jog vyr. trenerio ieškanti Toronto „Raptors“ dar sykį parodė dėmesį Barselonoje dirbančiam lietuviui.

„Raptors“ 47-erių specialistu prieš tai domėjosi 2018 metais, kada buvo užmezgusi pokalbį su tuomet Kauno „Žalgirį“ treniravusiu kauniečiu.

Visgi tada Kanados komanda pasirinko Nicką Nurse'ą. Su pastaruoju buvo atsisveikinta po šio sezono, o dabar „Raptors“ ėmėsi plačių naujo vedlio paieškų.

Toronto komandos vadovai Italijoje lankė buvusį klubo asistentą Sergio Scariolo, kuris buvo įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas į atsilaisvinusią vyr. trenerio kėdę. Tarp pretendentų – ir legenda Steve'as Nashas

Radare šmėžavo Monty Williamsas, tačiau pastarąjį rekordiniu kontraktu prisiviliojo Detroito „Pistons“.

Jasikevičius nuo 2020 metų vadovauja „Barcelonos“ ekipai, su kuria po šio sezono baigsis trejų metų kontraktas.

Jo vadovaujamas Katalonijos grandas triskart paeiliui pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, bet neiškovojo išsvajoto titulo. Ispanijoje buvo iškovotos dvi Karaliaus taurės ir sykį laimėtos ACB pirmenybės.

„Barcelona“ šiuo metu varžosi Ispanijos čempionato ketvirtfinalyje, kur serijoje iki dviejų pergalių 1-0 pirmauja prieš „Valencia“.

„Raptors“ pastarąjį sezoną Rytų konferencijoje per 82 turus laimėjo 41 sykį ir užėmė devintąją vietą. Įkrintamųjų serijoje dėl aštuntosios vietos komanda suklupo prieš Čikagos „Bulls“ ir baigė pasirodymą.

2019 metais Toronto ekipa su Nurse'u priešakyje iškovojo istorinį NBA čempionų titulą.

„BasketNews.lt podkastas“:

Komentarai:
kancios krepsinis NBA? Butu idomu pamatyti
2023-06-02
+9
Atsakyti
Reikėjo eiti pas Popovičių pagrindiniu asistentu vietoje Barcos ir dabar jau galimai būtų vyr treneris kažkurios komandos arba būtų pagrindinis kandidatas perimti Spurs su Wembiu priešakyje kai Popo saulė nusileis, o panašu, kad max vieni metai liko jam vyr treneriu dirbt ir eis i ofisą ramiai užimt garbės prezidento ar kokio vyriausiojo patarėjo pareigas kai pradės jau visi reikalaut rezultatų iš komandos su Wembiu po pirmo apsitrynimo sezono. Bet to nepadarė, nes galvojo čia su Barca kelis titulus pasiims ir išspirs NBA duris su koja ir iškart į vyr trenerius kas paims. Rezultatas gavosi toks, kad nusimušė vardą ir algą Europoje, NBA jau nebešviečia į vyr trenerius iškart eit ir norint patekt į NBA reikės vis tiek būt kažkieno asistentu bent kelis metus, tai tiesiog sugaišo 3 metus. Raptors nepatikės jam vyr trenerio kėdės, click baitinis straipsnis čia, vienas iš šimto kandidatų jis ten ir net arti nėra pagrindinių, ko gero Masai Ujiri tiesiog pasiskambino palaikyt bendravimą ir kaip sekasi paklaust.
2023-06-02
-7
Atsakyti
Galėtų eiti bent jau asistentu būti, kiek galima čia šitoje Eurolygoje. Nors pas Šarą charakteris ir ne asistento, bet tikrai yra šansas kelių metų bėgyje ir vyr. treneriu tapti.
2023-06-02
+9
Atsakyti
nu visai butu idomu pamatyt kaip zvaigzdem savo sistema bandytu pritaikyt.
2023-06-02
+18
Atsakyti
bukas, ten ne eurolyga, šaras prisitaikitu
2023-06-02
-7
Atsakyti
nelaimi eurolygos, bet nba taves nori. neblogai.
2023-06-02
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.