Jaime Echenique antrajame finalo mače surinko 18 taškų ir 17 naudingumo balų. Paklaustas apie atmosferą Vilniuje, jis prisiminė palaikymą savo universitete.

Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS
Nuotr.: Žygimantas Gedvila/BNS

Balandžio 14 dieną Vilniaus „Rytą“ papildęs Jaime Echenique išskyrė pergalės LKL finale priežastis bei papasakojo apie savo ne pirmą akistatą su Laurynu Biručiu.

Fotogalerija

Šeštadienį LKL čempionų titulą ginantis sostinės klubas namuose 94:71 sutriuškino Kauno „Žalgirį“ ir serijoje atstatė lygybę – 1-1.

Echenique per 21 minutę surinko 18 taškų (8/11 dvit., 2/3 baudų), 3 atkovotus kamuolius, 1 rezultatyvų perdavimą ir 17 naudingumo balų.

„Visiems buvo sunkios rungtynės, – sakė Echenique. – Visi šiandien atėjo pasiruošę žaisti. Didžiausia pagarba suoleliui ir tiems, kurie pradėjo rungtynes. Visi buvome energingi.

Manau, kad skirtumas nuo pirmųjų rungtynių, jog nesubyrėjome kaip domino. Visi padėjome vieni kitiems, negalvojome apie klaidas, o stengėmės žiūrėti į priekį ir išlaikyti energiją. Radome atsakymą. Toks „Ryto“ krepšinis, tokį visi buvome įpratę matyti šį sezoną. Džiaugiuosi, kad esu čia ir galiu prisidėti.“

2020-21 m. Echenique žaidė Ispanijos ACB lygos komandoje San Sebastiano „Gipuzkoa“. Būtent tuo metu jis sutiko Birutį, kuris šeštadienį liko su 4 taškais ir 6 naudingumo balais.

„(Su Biručiu) turime praeitį, sutikome vienas kitą mano pirmais metais Ispanijos ACB lygoje, – sakė Echenique. – Jis žaidė „Monbus Obradoiro“, o aš – „Gipuzkoa“. Žinome vienas kitą pakankamai gerai. Aukštame lygyje visada įdomu žaisti prieš vyrukus, kurie sukelia tau problemų. Tada viską lemia tai, kas parodo didesnį norą.“

– Žaidėte efektyviai abiejose aikštės pusėse. Kaip manote, ar tai geriausios jūsų rungtynės nuo atvykimo į Vilnių?
– Manau, kad turėjome gerų rungtynių, bet šiandien parodėme stabilumą, agresyvumą, nepasidavimą. Visi buvo itin susikaupę ir buvo pasiruošę rungtynėms. Tai vienas pagrindinių dalykų, kuris leido susikurti pranašumą. Lengva paslysti ant savo klaidų, kurias padarėme praeitose rungtynėse. Šiandien mums tai nerūpėjome, žinome savo identitetą.

Rungtynių žaidėjas
Marcus  Foster
EFF
21
Marcus Foster
Taškai 22
Taiklumas 8-16
Atkovoti kamuoliai 4
Rezultatyvūs perdavimai 1

– Atlikote vieną įspūdingiausių rungtynių epizodų, kai įdėjote per „Žalgirio“ kapitoną Edgarą Ulanovą. Ką galite pasakyti apie šį momentą?
– Tiesiog sureagavau. Kamuolys atkeliavo iki manęs, bandžiau jį išsaugoti. Tada jau stengiausi išnaudoti pranašumą, gavau laisvės. Jis ėjo į pagalbą, tai nusprendžiau dėti per jį. Toks buvo mano mentalitetas – nenusileisti niekam. Aš šokau, jis bandė gintis, bet manau, kad aš laimėjau.

– Ar tai buvo geriausia atmosfera, kurioje esate buvęs?
– Manau, kad tikrai viena geriausių. Turėjau privilegiją atstovauti Vičitos universiteto komandai, pirmyn „Shockers“ (šypsosi). Kai buvau ten dvejus metus, mes kiekvienose rungtynėse turėdavome po 10 tūkst. fanų arenoje. Ten yra krepšinio miestas, visi labai palaiko.

– „Žalgiris“ antroje pusėje įmetė 30 taškų. Ką pakeitėte gynyboje nuo pirmų rungtynių?
– Buvome kietesni po krepšiu. Manau, kad neblogai padėjau kitiems. Kaip aukštaūgis, visada turi vadovauti gynybai, o tai dariau gan gerai. Taip pat visi klausėsi. Šiandien radome ryšį gynyboje ir taip sukūrėme skirtumą. Ypač kovoje dėl atšokusių kamuolių, kur reikėjo papildomų pastangų.

– Po vieno iš taiklių metimų parodėte gestą, kad varžovas per mažas. Ar jis jūsų mėgstamiausias?
– Tai tiesiog instinktas (šypsosi). Žinau, koks esu. Pagarba visiems varžovams, bet esu konkurencingas vyrukas. Tiesiog stengiuosi iš visų jėgų, nebandau įžeisti kitų.

– Ar tikite, jog galite apginti titulą?
– Eisime iš rungtynių į rungtynes. Daug negalvoju apie ateitį, o mąstau, kad reikės pailsėti, grįžti į treniruotes. Dievas žino, kad serija susiklostys taip, kaip turi. Kuri komanda labiau norės, ta ir laimės. „Žalgiris“ yra gera komanda, grįžtame į jų areną, kur taip pat gera atmosfera.

– Esate naujausias „Ryto“ papildymas. Kaip jaučiatės klube?
– Jaučiuosi puikiai, komanda priėmė mane išskėstomis rankomis. Tikrai sunku naujai atvykusiam žaidėjui gerai įsilieti, ypač į naują sistemą. Esu tikrai laimingas, kad papildžiau tokią legendinę komandą, į kurią ne visi turi galimybę patekti. Tai yra didelė privilegija, jog grįžau į Europą.

– Ar norėtumėte likti „Ryte“ kitą sezoną?
– Tai yra toks dalykas, kurio negali žinoti. Aišku, man patinka talento lygis, man patinka komanda. Tačiau esame krepšininkai ir niekada nežinome, kas nutiks. Taip, talentas patinka, bet apie vasarą kol kas negalvoju.

Giedriaus Žibėno komentaras: 

Marcuso Fosterio komentaras: 

Kazio Maksvyčio komentaras: 

Isaiah Tayloro komentaras: 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kauno Žalgiris
52%
33/63
Metimai iš žaidimo
39%
22/56
33
Atkovoti kamuoliai
35
21
Rezultatyvūs perdavimai
15
9
Perimti kamuoliai
5
65%
24/37
Dvitaškiai
50%
15/30
35%
9/26
Tritaškiai
27%
7/26

Rungtynių žaidėjai

Marcus  Foster
22 PTS
8/16 FG
3/6 FT
Isaiah  Taylor
20 PTS
7/12 FG
5/7 FT
Gytis  Radzevičius
6 REB
5 DREB
1 OREB
Tyler  Cavanaugh
6 REB
4 DREB
2 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
5 AS
Kauno Žalgiris
Keli žaidėjai
3 AS
Marcus  Foster
21 EFF
56% 2P%
43% 3P%
Isaiah  Taylor
20 EFF
60% 2P%
50% 3P%