Bostono „Celtics“ bando bristi iš nesėkmių ruožo. Sekmadienį Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionų titulą ginantys Bostono krepšininkai išvykoje 94:88 (32:20, 22:21, 21:14, 19:33) nugalėjo Toronto „Raptors“ ir nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų seriją.

„Celtics“ paskui save traukė Ray Allenas, Jis pelnė 36 taškus, pataikydamas 8 tritaškius iš 10.

„Kai Ray įsimėto, visą dėmesį puolime skiriame jam. Visada sakome, kad reikia maitinti kiaulę. Šįvakar Ray taikliai mėtė, todėl mes jį maitinome“, – vaizdžiai situaciją aiškino „Celtics“ treneris Docas Riversas.

„Nenorime, kad kiaulė taptų pernelyg stora, nes vieną dieną ją reikės paskersti“, – juokdamasis iš trenerio palyginimo, po mačo kalbėjo „Celtics“ snaiperis Allenas.

Jam trūko dviejų tritaškių, kad pakartotų savo pataikytų tolimų metimų rekordą. Mače su „Raptors“ snaiperis sumetė pirmus 6 tritaškius, prieš pramesdamas septintą.

Po trijų kelinių „Celtics“ pirmavo 75:55, tačiau leido varžovams priartėti ketvirtajame. Po Andrea Bargnani tritaškio likus žaisti pusantros minutės skirtumas tebuvo 5 taškai (88:83), o Jamario Moonas galėjo dar labiau priartinti savo komandą, bet nepataikė iš toli. Tada Paulas Pierce‘as dvitaškiu įtvirtino pergalę.

Tai buvo pirmas „Celtics“ laimėjimas po keturių nesėkmių iš eilės ir vos trečias per pastarąsias 10 rungtynių. Turėdami 30 pergalių ir 9 pralaimėjimus, Rytų konferencijoje Bostono krepšininkai yra treti.

„Celtics“: Ray Allenas 36, Rajonas Rondo 14, Paulas Pierce’as 11 (6 rez. perd., 6 atk. kam.), Kevinas Garnettas 10 (11 atk. kam.).

„Raptors“: Andrea Bargnani 17 (9 atk. kam.), Chrisas Boshas (11 atk. kam.) ir Jamario Moonas po 15, Jasonas Kapono ir Joey Grahamas po 12.
Komentarai:
Garnett
Cia ir yra Esme kad per rungtynes vienas iš BIG 3 visada sublizga.cia ir yra ta big 3 paslaptis.o jei sublizga visi trys-kaip buwo pernai metu nba finale prieš lakers,tai kaip kobe sake:tos komandos nebūtų galėjes sustabdyti Niekas:D wo cia taj big3!:D

Go Big 3!:D
2009-01-12
Atsakyti
jo KG tai pagrindine persona po trenerio . siaip is BIG3 bet kas gali patempt komanda sunkiu metu

GO BIG3
2009-01-12
+6
Atsakyti
Nu senis dar parode ka gali :D:D:D O KG ir kazkas panaseja i senatve :D juokauju... nu jie rytu konfer finale su Cavs pesis del finalo...
2009-01-12
+4
Atsakyti
Garnett
Pritariu KG.kaip ir Doc.Rivers sake:ginybą reguliuoja Garnettas.jis tarsi antras treneris.Ne bereikalo KG yra brangiausias nba zaidėjas. Kad ir neimeta jis daug tašku,bet jo darbas ginyboje statistikoje neatsispindi,kadangi 1prieš 1 garnettas neapeinamas.jej matėte bent vienas nba rungtynes su celtics,tikriausiai pastebejote,kad net gi ir kobe gaves kamuolį ir likęs prieš Kevina 1 prieš 1,visada atmeta kamuolį atgal.o jei bando per jį įmesti,gauna bloka arba meta aukšta traektorija ir dažnai nepataiko.todel kas bando kritikuoti KG del jo imestu 10 ar maziau tašku-gerai pagalwokit,arba paziurėkite bent vienas rungtynes.
2009-01-12
-3
Atsakyti
KG
Gintarazas: Taip, pataikymas Garnetto is tiesu buvo prastas, taciau kaip Garnett jau ir minejo, jo darbas gynyboje - kalba pats uz save. Juk Celtics gynyba pirmoj eilej ir prasideda nuo Garnetto, tad Bosho 15 sunkiai surinktu tasku, kai pastoviai permetama 23, kalba patys uz save. O Ray-Ray tikrai siandien sekesi, gal atranda vel savo metima, o tai gali buti atsigavimo zenklai. Reikia siandien savo aiksteje Toronta iveikti ir Bosha uzdengti.
2009-01-12
-2
Atsakyti
Garnett
To gintarazas-tu bent isivaizduoji koki darba ginyboje Garnettas atliko? Pazjurek ir chriso Bosho statistika ir suprasi.Savo darbą jis atliko su kaupu.paprasciausiai garnettas nuwargo nuo tos gynybos.maciau sias rungtynes.celtics tiesiog dominavo visas rungtynes,o boshas mėtė tuos metimus tiesiog bėgdamas nuo GARNETO.o gale celtics tik atsipalaidavo.galiu drąsiai sakyti-celtics ginyba atsigavo.
2009-01-12
-1
Atsakyti
Bet Garnetas pataike tik 3 metimus is 16. Kaip aukstaugiui, tai tikrai labai prastas rezultatas.
2009-01-12
-1
Atsakyti
Ostikas
Allenas užsiautė. 8/10 tritaškių šį sezoną turbūt nieks nebepataikys
2009-01-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.