Vilniaus „Sakalų“ komandos trenerio asistentas Arūnas Kačenauskas po pergale, 112:74 pasibaugusių Baltijos iššūkio taurės rungtynių prieš Talino „Kalev“ ekipa, buvo nepatenkintas auklėtinių gynyba, tačiau tikino, kad kiekvienose rungtynėse vyrai daro vis mažiau klaidų ir rungtyniauja vis geriau.

„Rungtynės buvo kovingos. Nors susitikimas turnyro lentelėje nieko nekeitė, vyrus nuteikėme kovai. Norėjome, kad jie žaistų, kovotų ir iškovotų pergalę, - po rungtynių su estu ekipa teigė Kačenauskas. - Šis susitikimas buvo puikus pasiruošimas ateinančioms varžyboms, žiūrime į priekį analizuojame savo klaidas. Manau, žaidėme banguotai, tačiau gynyboje dirbome neblogai, agresyviai. Pasisekė perimti kamuolių, užspausdavome jų žaidėjus. Žaidėme greitą krepšinį, bet žaisdami greitai pridarėme skubotų klaidų. Jei būtume žaidę lėčiau rezultatas būtų mažesnis ir klaidų skaičius būtų mažesnis. Taip pat žaidimo kokybė būtų kitokia. Rungtynės buvo neblogos. Gerai žaidėme puolime, įmetėme daug taškų“.

Treneris teigia, kad komandai dar reikia daug dirbti, kad rezultatai tik gerėtų.

„Tobulinti reikia dar daug ką. Trūksta susikalbėjimo, tiek puolime, tiek gynyboje. Daug skubotų, netikslių sprendimų, - priežastis vardino asistentas. - Krepšininkai per greit nori užbaigti atakas. Per daug pavienio žaidimo, norėtus daugiau komandinio žaidimo. Gynyboje vyrai kartais per dažnai prašoka savo ginamuosius. Tačiau treniruojamės, dirbame ir bandome viską taisyti. Klaidų skaičių mažiname kiekvienose rungtynėse“.

Buvęs Vilniaus „Sakalų“ gynėjas Jevgenijus Belousovas nepamiršo „Ekinstos“ lankų ir pelnė 27 taškus (4/9 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 4/4 baudų), tačiau pasak trenerio 14 gynėjo padarytų klaidų, atspindi kokio tipo žaidėjas jis yra.

„Galima buvo laukti, jog daug taškų įmes Belousovas. Jis yra toks žaidėjas, kuris žaidžia sau, o ne komandai. Dažnai imasi iniciatyvos, tačiau nemato komandos draugų, neatmeta perdavimų. Padarė net keturiolika klaidų, tai viską pasako. Jis gerai pataikė, todėl ir primetė taškų. Tačiau mūsų tikslas nebuvo jo aklinai uždengti. Belousovas primetė taškų, tačiau mes uždengėme kitus žaidėjus, neleidome jiems įmesti“, - pasakojo Kačenauskas.

Trenerio asistentas paneigė stereotipą, kad „Sakalų“ komanda yra tik ekipa puikiai žaidžianti namuose.  

„Nemanau, kad „Sakalai“ yra namų komanda. Gal tai daugiau buvo sezono pradžioje. Manau, kuo toliau, tuo labiau įsivažiuojame. Skirtumas ar žaisti namuose, ar žaisti išvykoje jau atlieka daug mažesnę reikšmę. Nėra didelio skirtumo“, - teigė Kačenauskas.  

Komentarai:
v
Saunuoliai sakalai, taip ir toliau
2009-01-18
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.