Kurtinaitis: „Parodėme charakterį“ (4 video)

2009-01-24 22:23
Edmantas Kazbaras, „BasketNews.lt“ koresp.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę iškovojusios Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos strageta Rimas Kurtinaitis džiaugėsi savo auklėtinių parodytu charakteriu.

Pusketvirto kėlinio besivejančiųjų vaidmenyje buvę vilniečiai lemiamomis minutėmis sugebėjo perlaužti mačo eigą ir išplėšti pergalę.

Rimas Kurtinaitis („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Aš džiaugiuosi komandos žaidimu tik iš dalies. Parodėme charakterį labai sunkiu momentu. Tarėmės, nesvarbu pirmausime 10, ar atsiliksime 20 taškų, turėsime kautis iki galo. Pabaigoje pasirinkome sėkmingesnį variantą – metėme tritaškį. Toks variantas nepavyko žaidžiant su „Asvel“ klubu, bet šiandien tikimybių teorija pasiteisino.

Nenoriu teisintis, bet mes irgi žaidėme septyniese. Nežiūrėkite, kad ant suolelio sėdi 15 žmonių. Mes pasitikėjome savimi ir laimėjome. Šiandien mūsų strategija buvo geresnė ir ji davė vaisių. Bet tai nieko nereiškia, nes kitose rungtynėse su „Žalgiriu“ viskas bus iš naujo.

Rungtynėms 7-8 žaidėjų yra pakankamai. Manęs netenkina Gecevičiaus kaip kovotojo charakterio savybės, manęs netenkina jo gynyba, man nepatinka kaip gynyboje žaidžia Michailas Anisimovas, kaip žaidė Branko Milisavljevičius. Nepatiko kaip šiandien gynėsi Steponas Babrauskas ir Artūras Jomantas. Gecevičius labai puikus metikas, jeigu varžovai ginasi zona, jį turėti aikštėje – vienas malonumas. Mes jį dar paruošime žaidimui.

Chuckas Eidsonas komandoje turėtų likti. Jeigu ši sudėtis liktų, tai būtų pakankamai stipri komanda, kuri su kiekviena diena žaidžia vis geriau. Negirdėjau, kad komandoje vėluotų algos. Ką šiandien vyrai padarė – jau istorija. Pirmadienį išvykstame į Belgiją, dabar ruošimės Europos taurės varžyboms“.

Kurtinaičio komentaras:

Mindaugas Lukauskis („Lietuvos ryto“ žaidėjas): „Pergalę lėmė fizinės jėgos, mes esame fiziškai gerai pasiruošę. Mums nepavyko rungtynių pradžia, tačiau atsilaikėme, kovojome iki pabaigos ir pasiekėme siektą rezultatą. Jeigu paskutinė ataka pavyko gerai – vadinasi ji buvo suplanuota. Tačiau šios rungtynės jau yra praeitis. Laukia kitos varžybos, dirbsime toliau. „Žalgiriui“ psichologiškai buvo lengviau, nes jie buvo septyniese, neturėjo ko prarasti, todėl kovėsi iš paskutiniųjų“.

Lukauskio komentaras:

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Sveikinu priešinininkų komandą su iškovota pergale bei pirmuoju sezono titulu. Gaila, jog nepavyko gerai žaisti iki galo. Be abejo, nuovargis buvo viena iš pralaimėjimo priežasčių. Tokie varžovų žaidėjai, kurie nėra komandos snaiperiai, kaip Artūras Jomantas, pataikė du iš trijų tritaškių.

Kodėl nesužaidė Tadas Klimavičius? Finalinė rungtynių įtampa, tokia atmosfera jį truputį paveikė. Jis nesužaidė taip, kaip turėjo. To ir pritrūko. Savo komandos žaidimą įvertinčiau penketu – penkiabalėje sistemoje. Ketvirtajame kėlinyje mus iš vėžių išmušė priešininkų aikštės gynyba, tada mes sustojome“.

Krapiko komentaras:

Jonas Mačiulis („Žalgirio“ žaidėjas): „Varžybos buvo atkaklios kaip ir visada. Nieko kito tikėtis ir negalėjome, šiandien pralaimėjome – jie buvo geresni. Esame nusivylę, bet kai „Lietuvos rytas“ mums leis žaisti su visais žaidėjais – pažiūrėsime kaip bus.

Mes negalime ištempti 40 minučių tokiu tempu. Paulius Jankūnas ne laiku dar gavo penktą pražangą. Visi dar dėl nuovargio padarėme po klaidą, neatkovojome kamuolio, viskas susidėjo ir pralaimėjome. Tai nebuvo mano paskutinės rungtynės „Žalgiryje“.

Mačiulio komentaras:

Komentarai:
tuskas
paziurek kaip komanda zaidzia, o td spresk koks jis treneris.mano manymu tai jis 'nesuderina' komos. Pats buvo zaidejas ' kaip ant loterijos' - bek mesk ir paziuresim kas bus, tai ziuriu ir L.Rytas taip pat 'kol kas' zaidzia
2009-01-28
-1
Atsakyti
arvalas
is ko tu sprendi kad jis lewas treneris ,man atrodo kaip tik jis geresnis treneris nei zaidejas, prie sabonio visi geri atrode
2009-01-26
+5
Atsakyti
jonas narkomanas2apgailetinai teisinat komanda.
Kurtis aiskiai zinojo, kad pralaimejimo atveju jam ims skaudeti nugara :) o kadangi kapeiku Kurciui truksta ir, kita vertus, jis nori kiek imanoma ilgiau issilaikyt poste (Trifunoviciaus taktika), tai ir laiko pagrindinius zaidejus aikstej... paziuresim, kaip dugna desim (pavasari) ;)
2009-01-25
-5
Atsakyti
apgailetinai teisinat komanda.
ir teisingai padare Vainauskas,kad neleido zaist tiems 2:) juk jei butu atvirkstine situacija zk ta pati padarytu ir dar pasityciotu (kaip visad parodydami savo kaimiskas manieras) beto kodel gi neisnaudojus visu galimybiu?;]

sakot pats kaltas Kurtis kad neleido daugiau zaideju zaist? o jei butu leidas vel skustumetes kaip mazi vaikai,kad jum zaideju truko...bet kokiu atveju pakeistumet savo nuomone vien kad tik uzstumt...

tai vat cia tokie du kaip ir analogiski pavyzdziai:

1 Vainausko sprendimas

2 Kurcio principas irodyt kad ir mes su 7 zaist galim ir dar laimet
2009-01-25
-4
Atsakyti
jonas narkomanas
Kurciui ryskiai kapeiku truksta, kad i LR atejo - garantija, kad palyginus su Trifunoviciumi ar Sireika, uz grasius, bet kai babkiu truksta, tai su paciu velniu gali eiti obuoliauti :) sutinku, kaip zaidejas Kurtis buvo puikus, bet kaip treneris...
2009-01-25
+3
Atsakyti
2 fanas
jei jau prezidentu taures pradejai skaiciuot, tai zalgiris turi viena taure, kuri sitas dvi savo prestizu aplenkia, nes nugalejo maskvoje cska ir panathinaikos ir dar pinigu rimtu uz tai gavo
2009-01-25
+4
Atsakyti
sdf
oi oi oi statybai kaip pasiseke neverti tikrai jie
2009-01-25
-2
Atsakyti
fanas to zippux
Siaip tai jau antras Ryto titulas si zezona. Rugsejo pabaigoj laimeta SEB BBL Prezidentu taure.
2009-01-25
-2
Atsakyti
ctx: man atrodė keista, kodėl zona naudojama - bet nepamiršt reikėtų, kad Žalgiriui pusės ar net visos savaitės atostogos ir kitas mačas tikrai nebus labai sunkus, o Rytui jau antradienį reiks žaisti su belgais... taurė taure - ne futbolas, kur bent du Europos mačus užsidirbi
2009-01-25
-3
Atsakyti
:)
"Didvyriai"... Žaidė prieš 6 jaunus žaidėjus ir visas rungtynes pralaiminėjo, per stebuklą (kaip visada) laimėjo, ne ir "pasiekimas". APGAILĖTUINA
2009-01-25
-3
Atsakyti
Nekavenskas
Tai dar kaimai nesuprato kad kovno z.k. bus siemet daroma visuose frontuose?
2009-01-25
-1
Atsakyti
ctx
Grazios rungtynes, bet nuvyle Ryto zaidimas. Zalgiris vertesni buvo pergales ir labiau norejo jos :D Bet su 6 zaidejais laimet neimanoma. Nu o Kurtinaicio pasisakymai del strategijos, truputi juokingi :D Jei butu ju geresne startegija, butu tiesiog isnaudoje daugiau zaideju,spaude istysai zalgiri ir laimeje be vargo 10+ tasku.

Beto vien razultatyviu perdavimu skaicius atspindi kurtinaicio taktika, 1vs1 zaist, jokiu normaliu deriniu, aisq be izaidejo normalaus tai sunku ta padaryt.

Jei butu Rytas pralaimejes, tai apie kitas pergales, pries zalgirio pilna sudeti pasvoj butu galima.

Isvada: laimejo Rytas, bet grazesni, komandini ir geresni zaidima siuo metu demonstruoja Zalgiris.
2009-01-25
+1
Atsakyti
zal
beje mane kai kas komentaruose sujuokino, kad rytas teige kad jie taip pat zaidime remesi 7iais krepsininkais...tai siaip cia jau ju problema jei nesugebejo panaudoti savo visu krepsininku..
2009-01-25
+1
Atsakyti
maciulis
eidsonas privalo likti !!! be jo bus visiskas krachas
2009-01-25
+8
Atsakyti
Galit kalbėti ką tik norit, bet tai pirmas ir paskutinis LR laimėjimas šį sezoną, daugiau, nei BBLo, nei LKLo jūs nelaimėsit.....Kurti, po valiai ieškokis darbo vietos......
2009-01-25
+1
Atsakyti
asas
l.rytas

Pinigus mokekit zaidejams bus daugiau ju, ko cia skundziates kaip mergos, jei ir taip visa situacija aiski, gavot malku ir nereik cia teisintis...

MHM, MALKŲ 2 TAŠKAIS....
2009-01-25
Atsakyti
asas
LKF būtų leidusi, jei būtų leidęs Vainauskas, bet Vainauskas leidimo nedavė
2009-01-25
-6
Atsakyti
antanas
l.rytas tu tik nesiskusk po lkl finalu :D ir be to nugalejo uzisnieciai lietuviska kluba :D
2009-01-25
Atsakyti
Bichiukas
O tai kas kaltas, kad nieks tam janavičiui nedavė lošt? : D
2009-01-25
-4
Atsakyti
l.rytas
Pinigus mokekit zaidejams bus daugiau ju, ko cia skundziates kaip mergos, jei ir taip visa situacija aiski, gavot malku ir nereik cia teisintis...
2009-01-25
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.