A.Sireika matė daugiau klaidų nei gerų epizodų

2005-08-31 22:50
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ koresp.

[image=4621 left]Nors Lietuvos rinktinė sutriuškino latvius dvidešimties taškų skirtumu, vyriausiasis rinktinės treneris Antanas Sireika teigė, kad per rungtynes jam daug ilgiau „skaudėjo galvą", negu norėjosi paploti po gražiai surengtų lietuvių atakų.

„Per pirmąją mačo pusę darėme nemažai klaidų, įsivėlėme į latviams parankų greitą žaidimą, tačiau po pertraukos pagerinome gynybą ir rezultatas pasikeitė", – pergalės priežastį nurodė strategas.

A.Sireika taip pat priekaištavo žaidėjams, kad jie metė daug tolimų metimų (30 prieš latvių 21). „Lenktyniauti šioje kategorijoje su latviais, kurie dažnai atakuoja iš toli, neverta“, – auklėtinius mokė strategas.

Po traumos pirmose draugiškose rungtynėse žaidęs Mindaugas Žukauskas tvirtino, kad pirmoji mačo pusė netenkino nei žaidėjų, nei trenerių, o po didžiosios pertraukos lietuviai panaudojo taktiką varžovų, su kuriais žaidė Serbijoje ir Juodkalnijoje, bei laimėjo rungtynes.

[image=4618 right]Krepšininkas patikino, kad rungtynėms trauma atsiliepė: „Trūksta ištvermės, vienu metu net paprašiau, kad treneriai mane pakeistų, tačiau po truputėlį sveikstu ir jaučiuosi geriau".

Paklaustas apie Roberto Javtoko traumą, A.Sireika teigė, jog pirminiais duomenimis, ji nėra rimta. Krepšininkui buvo stipriai prakirstas smakras, tačiau veido kaulas neskilo.

Vyriausiasis Latvijos ekipos treneris Karlis Muižiniekas pažymėjo, jog Latvijos rinktinėje nėra daug patyrusių krepšininkų, todėl trečiajame ketvirtyje pakeitę gynybos sistemą lietuviai atitrūko. „Laimėti prieš namuose žaidžiančią Lietuvos rinktinę sunku, ypač kai praleidi daug lengvų taškų. Linkiu jai sėkmės Serbijoje ir Juodkalnijoje“.

Pagrindinis rinktinės ir „Lietuvos ryto“ ekipos įžaidėjas Robertas Štelmaheris sakė, jog rengiantis sunkioms Europos pirmenybių grupės varžyboms, kuriose Latvijai teks susidurti su Ispanija bei Serbija ir Juodkalnija, yra gerai pasitikrinti jėgas su tokiais stipriais varžovais kaip Lietuva.

Komentarai:
to dainiu>>>> Serbijoje gal ir nesviecia, bet jei toliau bus toks puikus progresas kokos yra siuo metu tai Ispanijoje 2007 metais tikrai gres nemaza vieta....
2005-09-01
+2
Atsakyti
Kaimynams niekas "nešviečia" Serbijoje.
2005-09-01
-2
Atsakyti
gaila javtoko
2005-09-01
+10
Atsakyti
Latviams bus sunku čempionate, gerai kad pirmas rungtynes žais su nežinomąją rinktinę, bus žymiai lengviau negu Švedijoje, kai teko susidurti pirmose rungtynėse su Lietuva. Bet kaimynų progresas aikivazdus manau, kad po kelių metų Latvijos rinktinė bus minima kaip viena iš EČ favoričių.
Sėkmės Latvijai!
2005-09-01
-2
Atsakyti
na gerai,kad bent neskilo...gal nebus jau taip blogai..
2005-08-31
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.