Ąžuolyne liejasi žalgiriečių prakaitas (video, foto)

2009-08-11 15:06
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.
Martynas Pocius kol kas yra vienintelis naujokas komandoje
Martynas Pocius kol kas yra vienintelis naujokas komandoje
Nuotr. BasketNews.lt
„Neskubėk, Povilai. Gerai, Šarai. Žygi, dubenį aukščiau. Šaunuolis, Dainiau“, – kasdien tokios ir panašios frazės skamba Kauno Ąžuolyne.

Kauno „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas taip vadovauja krepšininkams, pradėjusiems pasirengimą naujam sezonui.
Kol kas iš 11 komandoje sportuojančių žaidėjų nemažą dalį sudaro jaunimas. Treneris Gintaras Krapikas prie pagrindinės sudėties žaidėjų pakvietė Adą Juškevičių, Vytenį Lipkevičių, Vaidą Čepukaitį. Šie žaidėjai bus treniruočių stovyklose, tačiau greičiausiai rungtyniaus kitose komandose.

Kartu su jais pluša pernykštės sudėties žaidėjai: Dainius Šalenga, Tadas Klimavičius, Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, Vytenis Čižauskas, Povilas Butkevičius, Artūras Milaknis. Iš naujokų kol kas sportuoja tik Martynas Pocius. Savaitės pabaigoje laukiama ir Traviso Watsono.

Tuo tarpu vyriausias komandos žaidėjas Marcusas Brownas prie komandos prisijungs tik rugsėjį.

„Nieko čia naujo, amerikiečiams lauke treniruotės nėra įprastos, todėl jie priešinasi, pasirašo sutartis kuo vėliau, ar stengiasi atvykti kuo vėliau, – Browno ir panašių žaidėjų situaciją komentavo kauniečių treneris Gintaras Krapikas. – Mes jiems bandome įrodyti, kad treniruotės lauke yra būtinos, bet ne visi tai supranta“.

Krapikas sako kol kas laukiantis ir naujų žaidėjų, bet „išlaukus tiek laiko, galima ir dar palaukti“.

Artėjantį sezoną Krapikui talkins ne tik Darius Maskoliūnas, bet ir Gvidonas Markevičius. Prieš trejus metus krepšininko karjerą pabaigęs 1995 metų Europos čempionato prizininkas sako kol kas nežinantis, kokias pareigas užims klube, bet nekantriai laukiantis naujo sezono pradžios.

„Kol kas nebuvo laiko apie pareigas kalbėti, nes dar tik dvi dienas treniruojamės. Bet viršininkas Gintaras Krapikas viską paskirstys“ – šyptelėjo Markevičius.

Jis, kaip ir kitas komandos naujokas Pocius, po truputį įsikuria Kaune. Pocius savaitgalį išsirinko butą ir pratinasi prie naujo gyvenimo.

„Dar reikia šį tą įsigyti, kad būtų jaukiau, bet jokių problemų nėra“, – pirmąsias dienas Kaune įvertino Pocius.

Kaune žalgiriečiai sportuos iki rugpjūčio 23 dienos. Tada jie persikels į pajūrį, kur jau pradės draugiškų rungtynių maratoną. Kauniečių varžovėmis bus Kijevo „Budivelnyk“, Mariupolio „Azovmaš“, Gdynės „Prokom“ ir Dneprotrovsko komandos. Rugsėjį žalgiriečiai išvyks į tarptautinį turnyrą Stambule.

Žalgiriečiai šiuo metu nėra vieninteliai plušantys Ąžuolyne. Su fizinio parengimo treneriu Gintaru Kosausku individualiai treniruojasi Vidas Ginevičius, Vytenis Jasikevičius, Darius Šilinskis.

Treniruotės vaizdo reportažas:


Komentarai:
brightside
Pirmoji diena

Viešpatie, ateiname Tavo akivaizdon, trokšdami padėkoti už Motiną, kurią mums davei - Motiną, kuri visados yra su mumis.

Meldžiame Tave, išmokyk mus mylėti Ją taip, kaip Tu myli.

Sveika, Marija…

Atsimink, maloningoji mergele Marija…

Antroji diena

O Marija, Gražiosios Meilės Motina, Pažaislio prieglobstyje Tu lauki mūsų, trokšdama apkabinti ir išmokyti meilės - meilės, kurios sklidina Tavo širdis.

Marija, Tu išmokei mylėti Tavo Sūnų ir džiaugtis Šventojoje Dvasioje, visiškai pasitikėti Tėvu ir pažinti gyvenimą taip, kaip jį pažįsta Tavoji širdis.

Motinėle, būk su mumis, nors ir klystame, ir atsitraukiame, ir nebemylime. Leisk mums būti greta, kad išmoktume eiti į priekį, įsikibę Tavo mylinčios rankos.

Sveika, Marija…

Atsimink, maloningoji mergele Marija…
2009-08-12
+7
Atsakyti
Hefaistas--> gal galėtum pavardyti tuos esamus-būsimus Legendos žaidėjus, dėl kurių man turi pavydas bambą graužt, nes kol kas jokio graužimo bamboje nejaučiu. Ypač norėčiau būsimų žaidėjų pavardes perskaityt.
2009-08-12
-8
Atsakyti
del Jankuno ;D kad ir jis prates sutarti su zalgiriu, prie sawo komandos draugu jis prisijungs labai negreit ;D tikriausiai tik rugsejo pabaigoje, spalio pradzioje kadangi manau jis garantuotai pateks i LT rinktines dvilyktuka dalyvausianti Eurocempe ;) bet del to manau ne kiek neblogiau Zalgiriui, juk Jankunas panasius pratimus ir treniruotes atlieka ir rinktines stovykloje ;) taigi forma jis bus igawes ;)
2009-08-12
+3
Atsakyti
rankininkas
Ginevičius šiaip sau treniruojasi. Juk geriau treniruotis būryje, kai gali iki maksimumo varyti, o kai vienas - tai sakai: "ai šiandienai užteks 5 km".
2009-08-12
+6
Atsakyti
To Ribokas-nesnekek nesamoniu.Gerai?Braunui,kai lose Zalgiry uzteko 2 eurolygos rungtyniu,kad po to taptu tikru komandos lyderiu.Geriau sakyk,kad pavydas bamba grauzia del Zalgirio esamu-busimu zaideju ir finansiniu galimybiu.Taip butu teisingiau.
2009-08-12
-7
Atsakyti
tomas
kazi ka ginevicius cia veike su zalgirieciais ???
2009-08-12
-4
Atsakyti
Tai, kad ir galutinė komanda panašiai atrodys, tik dar pensininkas Brownas atšlubuos (jeigu nepersigalvos). Panašu, kad anas vėl atvažiuos visiškai nepasiruošęs, pusę sezono grybaus, o kažkiek lošt pradės tuomet, kai viskas visur jau bus aišku.
2009-08-12
-13
Atsakyti
na zalgeris dar tik jaunima treniruoja:) matysim kaip atrodys galutine komanda ;)
2009-08-12
+9
Atsakyti
As beveik nesekiau Zalgirio ikisezonines veiklos, tai tiesiog paklausiu: prie ko cia Ginevicius? Nejaugi Zalgiris ji pirko?
2009-08-12
+6
Atsakyti
LJ
straipsnio pavadinimas parašytas taip, kad nori nenori norisi pratęsti: gerai kad ne kraujas
2009-08-12
-3
Atsakyti
Laukiam Watsono.
2009-08-11
-1
Atsakyti
pliusMilaknis apskritai man atrodo lb perspektyvus jei tik isizais. turi charakteri sis zaidejas


pagal zaidimo stiliu man jis labai panasus i P. Stojakoviciu ;) ten zveris budavo savo metuose ;)
2009-08-11
-6
Atsakyti
Aras
o ka vidas ginevicius pamete? gal prasosi i komanda? :)
2009-08-11
-5
Atsakyti
saunuoliai rusiasi naujam sezonui. jei ir toliau taip treniruosis galima ir titulu tiketis
2009-08-11
+2
Atsakyti
deivizadas geletu aiti i zalgiri jis ten manau geresnis butu nei vasiliauskas ar janavicius :) bet kur los pamatysim ateityja


Adui manau reiktų sezona dar palošt kitoij Kauno komandoij, o po to sezono ateit į Žalgirį, nes db jis jaučiu suoliuka trintų, nesinorėtų, kad ant suoliuko prarastų tą gerą sportinę formą kurią demonstravo U20 čempionate ;)
2009-08-11
+2
Atsakyti
bumNa siemet turbut ydomiau bus stebeti zalgirio ir ryto kowas : ) abi komandos ganetinai panasiom sudetim. Tiesa rytas siektiek solidziau atrodo zwelgiant y zaideju pawardes manau


Prajuokinai
2009-08-11
+11
Atsakyti
plius
panasiai kaip matciulis ar Jomantas
2009-08-11
-5
Atsakyti
plius
Milaknis apskritai man atrodo lb perspektyvus jei tik isizais. turi charakteri sis zaidejas
2009-08-11
+6
Atsakyti
plius
reikia laukt Milaknio galingo zaidimo, pociaus, kalnietcio. jei sie wirukai zais jau siemet wadinas zalgiriuj bus gerai.
2009-08-11
-2
Atsakyti
bum
Na siemet turbut ydomiau bus stebeti zalgirio ir ryto kowas : ) abi komandos ganetinai panasiom sudetim. Tiesa rytas siektiek solidziau atrodo zwelgiant y zaideju pawardes manau
2009-08-11
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.