Ramūnas Butautas neabejoja, kad Lietuvos rinktinė gali mesti iššūkį visoms Europos čempionate dalyvausiančioms komandoms.

Kalbėdamas Sevilijoje (Ispanija), po pergalės rezultatu 81:75 prieš Slovėnijos rinktinę, treneris trumpai pasidalijo mintimis apie artėjančias Senojo žemyno pirmenybes.

Butautas įsitikinęs, jog Ramūno Šiškausko, Rimanto Kaukėno ir Šarūno Jasikevičiaus netektys yra didelis smūgis komandai, tačiau į Lenkiją vyksta kovoti tik dėl aukščiausių vietų: „Šie žaidėjai yra super žvaigždės visoje Europoje, todėl kiekviena ekipa praradusi juos, žymiai susilpnėtų.

Mes dabar kuriame naują komandą ir aš tikiu savo žaidėjais, tikiu Lietuvos krepšiniu, kuris bus koncentruotas į komandinį žaidimą. Tai gali būti mūsų sėkmės raktas Lenkijoje“.

Nepaisant skaudžių netekčių, Lietuva D grupėje ir visame Europos čempionate bus laikoma tarp favoričių.

„Mes turime dar labai daug darbo. Norime kuo geriau pasiruošti Europos čempionatui, analizuojame visų varžovų žaidimą. Turiu omenyje mūsų grupės komandas, kiekviena jų gali pateikti staigmeną, todėl turime būti pasiruošę viskam.

Mes gerbiame savo varžovus ir neabejojame, kad tos trejos rungtynės bus sunkios“, – kalbėjo Butautas.

Treneris nebuvo patenkintas rungtynėmis prieš Slovėniją: „Rungtynės buvo sunkios, tris kėlinius kontroliavome žaidimą, o ketvirtąjį pradėjome per daug atsipalaidavę, be jokios disciplinos. Padarėme daug klaidų ir žaidėme labai blogai.

„Ateityje mūsų žaidimas tik gerės. Mes dar turime užtektinai laiko pagerinti savo formą ir pasiruošti Europos čempionatui Lenkijoje“, – neabejojo Butautas.

Europos čempionate Lietuva rungtyniaus D grupėje, kurioje mūsiškių laukia šeimininkai lenkai, Turkijos bei Bulgarijos rinktinės.

Šiandien Lietuva Sevilijoje vykstančiame keturių komandų draugiškame susitikime jėgas išbandys su Didžiosios Britanijos krepšininkais. Rungtynių pradžia 19:10 val.

Komentarai:
seeGeriausiai tai pavare "sie zaidejai yra super zvaigzdes visoje europoje" : ]]]


na tai teisybe ir pasake,nes Siskauskas,Jasikevicius,Kaukenas ir yra zvaigzdes visoje Europoje. O kas blogo cia. Jis visiskai teisybe pasake. Ko cia reikia prie jo zodziu prisikabinti...
2009-08-20
+11
Atsakyti
see
Geriausiai tai pavare "sie zaidejai yra super zvaigzdes visoje europoje" : ]]]
2009-08-20
-7
Atsakyti
see
Tas Butautas toks vaizdas lyg teisintusi visada pvz.: "Ateityje mūsų žaidimas tik gerės", "Mes turime dar labai daug darbo". kazkokie beprasmiski zodziai, lyg padlaiziauja sirgaliams. Na daug beprasmisku kalbu pas ji ypatc nesuprantu kai jis viesai aptarineja komandos taktika, kam to reik. Galetu bisk mandresnis paslaptingesnis buti kaip Kurtis pvz. o ne klot viska lyg bijotu ko ; ) Nu bet viskas gerai tiekto jau, krc visiems neitiksi
2009-08-20
-10
Atsakyti
FUTURES: krc tu visaskai kiauras :D
2009-08-20
Atsakyti
manau rinktine tikrai gera turinti talentingu ir auksto lygio zaideju swarbiausia kowot iki galo ir negaileti sawes , tada pergales pacios ateis
2009-08-20
+3
Atsakyti
to FUTURES
ir dar vietoj lavreku net zavacka kisi,nu tu ir kiauras buozgalvis esi:DDD
2009-08-20
-8
Atsakyti
to FUTURE
jau kad nusisneki del broliu,tai net juokas ima,atsirado ekspertas,dar tam tavo motiejunui oi kaip toli iki lavrinovciu,kol kas tie dar neisivaziavo,tai jau paskutiniai metai jiems atseit ir t.t. tokiu universaliu,geru ir patriotu zaideju dar kokius 3-4 metus nematysim...
2009-08-20
-3
Atsakyti
FUTURES
Aš tai manau kad fantomasas Butautas paims i EC abu brolius dvynius, o P.JANKŪNAS atkris kaip 13 žaidėjas, broliai abu važiuos dėl to kad jie abu po sio EC pasitrauks iš LT rinktinės ir užleis vieta kitai lygiavertei pamainai - D.MOTIEJUNAS(NBA) IR P.JANKŪNAS(Chimky) apskritai manau kad LT rinktinėje visda atsiras naujų krepšininkų lyderių, nepakeičiamų nėra, be to manau kad ateities LT rinktinė su D.MOTIEJŪNU priešakį kaip rinktinė pasieks daugiau laimėjimų, nei dabartinė rinktinė su broliais ir R.JAVTOKU, tiesiog toks NBA talentas(spėju 3-8 NBA šaukimą po 2metų) kaip D.MOTIEJŪNAS yra visapusiškai geresnis be konkurencijos už R.JAVTOKA, M.PETRAVIČIŲ, BROLĮ.

Įdomi LT rinktinė nusimato kita vasara 2010-

Pagrindinei kandidatai-

Priekinė linija/

D.MOTIEJŪNAS

R.JAVTOKAS

M.PETRAVIČIUS

P.JANKŪNAS

M.KATELYNAS

D.ZAVACKAS

Mažų linija/

L.KLEIZA

J.MAČIULIS

A.JOMANTAS

S.JASAITIS

M.KUZMINSKAS

M.LUKAUSKIS

M.GECEVIČIUS

T.DELININKAITIS

A.MACIJAUSKAS

R.KAUKĖNAS

R.SEIBUTIS

M.POCIUS

Įžaidėjai/

M.KALNIETIS

A.VISKONTAS

A.MAŽUTIS

A.EITUTAVIČIUS

Š.VASILIAUSKAS

Š.JASIKEVIČIUS...

Įv
2009-08-20
-12
Atsakyti
s
waidai ka tu uz lietuva gera padarei kad sakai auksas musu???
2009-08-20
-4
Atsakyti
waildas, to nebus, Kleiza ne toks. Laimėti, mes žinoma, turime daug šansų, bet reikia žaisti kaip komandai juk, o negražiausia, kad net fanai ( ne visi ) elgiasi kaip šiukšlės aš turiu omeny, kai įžeidinėja žaidėjus ir panašiai, tad jei jau fanai tokie, tai tikimės, kad bent žaidėjai vieningesni. :)
2009-08-20
-18
Atsakyti
!
kleiza nustos gincytis su teisejais, kuomet undine padarys spagata :)
2009-08-20
+1
Atsakyti
waildas
Jai kleiza nustos ginčitis su teisėjais Auksas mūsų.
2009-08-20
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.