Graikai „ištraukė“ pralaimėtas pusfinalio rungtynes

2005-09-24 21:58
Šarūnas Mazalas, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas, Belgradas (Serbija ir Juodkalnija)

Prancūzų ašaros ir graikų pergalės šokis. Taip baigėsi pirmoji Europos vyrų krepšinio čempionato pusfinalio dvikova. Dimitrijaus Diamantidžio tritaškis iki mačo pabaigos likus 3 sekundėms persvėrė rezultatą 67:66 (16:14, 13:16, 15:15, 23:21) ir palaidojo prancūzų viltis pirmą kartą nuo 1949 metų iškopti į Senojo žemyno pirmenybių finalą.

Rungtynių pabaiga – neįtikėtina

[image=5047 left A.Rigaudeau rungtynių pabaigoje prametė du svarbius baudų metimus]Pas paskutinę susitikimo minutę aikštelėje vaizdas apsivertė „aukštyn kojomis“. Iki mačo pabaigos likus žaisti 57 sekundes po Boriso Diaw dėjimo iš viršaus prancūzai pirmavo 7 taškų skirtumu (62:55) ir atrodė, kad iki finalo juos skiria tik sekundės, tačiau graikai nepasidavė.

Ėmę stabdyti prancūzus pražangomis graikai sumažino skirtumą, o Prancūzijos krepšininkai susitikimo pabaigą sužaidė labai netiksliai. Iš pradžių baudos metimo nepataikė T.Parkeris, o vėliau jo siųsto kamuolio komandos draugas nesugavo.

Galutinai prancūzams situaciją sukomplikavo rinktinės kapitonas Antoine'as Rigaudeau. Mačo pabaigoje jis pataikė dvi baudas ir keturių mestų, ir likus 11 sekundžių graikai turėjo galimybę tolimu metimu persverti rezultatą. Tritaškį pelnęs D.Diamantidis pakėlė ant kojų daugiau negu 3 tūkstančius Graikijos rinktinės gerbėjų, o aikštelėje ėmė lietis emocijos.

Graikijai: Lazaros Papadoupolos 15, Dimos Dikoudis 14 (11 atk. kam.), Nikos Zisis 11, Theodoros Papaloukas 10.

Prancūzijai: Tony Parkeris 20, Borisas Diaw 14.

Papuoštų bet kokias varžybas

[image=5048 right Po rungtynių graikai ilgai šventė pergalę]Vienas kitą glėbesčiuoti ėmė graikų žurnalistai, o reprezentacinės rinktinės žaidėjai bei treneriai aikštelės viduryje šoko džiaugsmo šokį.

Ant stalo užsilipusios korespondentės iš Graikijos džiaugsmą kiek apmalšino ją stumtelėjęs prancūzas žurnalistas, tačiau muštynių išvengti pavyko.

Po rungtynių Graikijos rinktinės strategas Panagiotis Giannakis teigė, jog tokios rungtynės papuoštų bet kokias varžybas: „Tai gražu, tačiau būtų gražiau, jei laimėti galėtų abi komandos. Tikiuosi sutikti prancūzus kitame turnyre, tačiau jau nebe pusfinalyje, o finale“.

Nikos Chatzivrettas pažymėjo, susitikimo pabaiga buvo neįtikėtina: „Mums pasisekė susitvarkyti su psichologija. Tai buvo neįtikėtinas mačas“.

Prancūzijos reprezentacinės komandos treneris Claude'as Bergeaud neatrodė pernelyg nusiminęs: „Sveikinu varžovų komandą. Aišku, susitikimo pabaiga mus labai nuvylė, tačiau tai suteikia krepšiniui daug grožio“.

Graikai dėkojo gerbėjams

Paklaustas, ar nekaltina ekipos lyderio T.Parkerio už mačo pabaigoje prarastą kamuolį, C.Bergeaud pareiškė daugiau dėmesio kreipiantis į komandinį žaidimą, o ne į individualų žaidėjų pasirodymą bei statistikos protokolą.

Borisas Diaw tvirtino, kad pergalės buvo vertos abi komandos, tačiau pabaigoje graikams nusišypsojo fortūna. „Tai buvo lygios rungtynės ir mes padarėme viską, ką galėjome. Niekada nežinai, kas gali atsitikti per minutę, tačiau šiandien įsitikinome, kad gali nutikti įvairiausių dalykų“, – kalbėjo B.Diaw.

Legendinis Graikijos rinktinės krepšininkas Panagiotis Giannakis džiaugėsi aistringai ekipą palaikančiais gerbėjais: „Prieš 10 metų mūsų gerbėjai buvo geriausi Europoje. Vėliau jie šiek tiek pritilo, tačiau dabar mes žinome, kad jie vėl aistringai mus palaiko. Praėjusiais metais laimėjome Europos futbolo čempionatą, dėl to sirgaliai ėmė krypti link šios sporto šakos, tačiau dabar mes siekiame juos susigrąžinti“.

Komentarai:
sioje dvikovoje man nepatiko niex ir buvau tik uz grazu krepsini.. pradzioje to neisvydau, taciau tas paskutinis metimas tai buvo tiesiog fantastiskas..
2005-09-25
+3
Atsakyti
Laimi tik stipriausi:)
2005-09-25
Atsakyti
bet lietuva patvarke
2005-09-25
-1
Atsakyti
gera pamoka pasiputeliui parkeriui...................vi s tiek prancuzai sudo verti
2005-09-25
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.