Kalnietis: „Man reikalingas „Žalgiris“

2009-10-13 16:04
Arijus Žakas, žurnalas „Sporto žmonės“
Kadaise 23-ejų Mantas Kalnietis buvo geidžiamiausias jaunikis, „oro karalius“, perspektyviausias krepšininkas ir dar visoks koks supermenas, tačiau aikštelėje vaikinas nieko gero nerodė. Dabar krepšininką žiniasklaida paliko ramybėje, o jis savo ruožtu – tiesiog Kauno „Žalgirio“ lyderis.

Esate vienas iš tų žmonių, kurie galėtų geriausiai papasakoti apie žiniasklaidos galią. Kai Antanas Sireika pakvietė į „Žalgirį“, nuvykote į pasaulio čempionatą, buvote bene kiekviename laikraštyje ir žurnale.
– Tiesa. Kai atsidūriau „Žalgiryje“, niekas manęs nežinojo, o aš rungtyniavau drąsiai ir man tiesiog pasisekė sužaisti geras rungtynes. Tačiau spauda iš manęs padarė tokį antžmogį, kad turėjau tapti Eurolygos lyderiu. Nebuvau tam pasirengęs. Iš manęs reikalavo gerų rezultatų, o to negalėjau patempti fiziškai. Ir pats pasąmonėje mąsčiau, kad turiu žaisti geriau. O išbėgu į aikštelę, padarau keletą klaidų ir sėdu ant suolo. Tada į komandą atvyko DeJuanas Collinsas ir Marko Popovičius. Gavau tarsi su kirviu per galvą. Buvo žiauriai sunku.

Naujausias žurnalo „Sporto žmonės“ viršelis
Naujausias žurnalo „Sporto žmonės“ viršelis
Nekalbėkime apie žmogiškąsias savybes, tačiau kaip krepšininkas pasikėlėte. Ar pats įtikinote save, kad buvote geresnis nei iš tikrųjų?
– Manau, kad kaip žmogus išlikau toks pats. Tačiau krepšinio aikštelėje tikrai nesuvokiau realybės. Mąsčiau, kad jeigu kelis kartus neblogai sužaidžiau, man pasisekė rinktinėje, tai dabar jau būsiu geresnis. Išeidavęs į aikštelę norėdavau nustebinti sirgalius ir įrodyti, kad esu geresnis, nei buvau. Man tiesiog reikėjo žaisti ramiai. Bet kai aikštelėje su trimis keitimais praleisdavau 9 minutes, norėdavau kažką įrodyti. Tačiau nesu LeBron Jamesas, kažko įspūdingo nepridarysiu. Išeidavo priešingai, nei norėdavau, – klaida arba nesąmoningas metimas ir vėl sėdžiu ant suolo.

Įdomiausia jūsų istorijoje yra tai, kad kai tik žiniasklaida paliko ramybėje ir nebereikalavo rezultatų, tapote vienu iš „Žalgirio“ lyderių. Praėjusio sezono pabaigoje rezultatai buvo stabiliai geri. Nemanote, kad tarp spaudos nuomonės ir realybės yra nemažas skirtumas?
– Turbūt taip. Man sunkiausia buvo suprasti, kad nereikia nieko įrodinėti, tiesiog ramiai žaisti ir vadovauti komandai. Tada pasižiūriu, kad ir taškų įmečiau, ir rezultatyvių perdavimų padariau.

Kas padėjo perlipti psichologinį barjerą?
– Gintaras Krapikas, jis su manimi kalbėdavo ir man patardavo. Pirmos mano geros rungtynės buvo Vilniuje prieš „Lietuvos rytą“. Visi įžaidėjai buvo traumuoti ar susirgę ir tariau sau, kad šį kartą žaisiu ramiai, sustatysiu krepšininkus, vadovausiu žaidimui ir viskas bus gerai. Taip ir nutiko. Svarbiausia, komanda laimėjo, o aš susirinkau ir taškų, ir perdavimų. Nors po rungtynių atrodė, kad nieko gero nenuveikiu. Dar ir dabar būna, kad paskubu, priimu nelogiškų sprendimų, tačiau jeigu komanda laimi, vadinasi, įžaidėjas nėra pats blogiausias.

Džiaugiatės, kad likote „Žalgiryje“?
– Džiaugiuosi. Dar kai prasidėjo visi skandalai, jaučiau, kad nesu pasirengęs išvykti į užsienį, kaip Joncė ar Paulius. Eurolygoje žaidžiau tik metus, o jie po tris, keturis. Bijojau, kad iš „Benetton“ nereikėtų važiuoti į Lenkijos ar Ukrainos paskutines ekipas. Lietuvoje jauniems žaidėjams yra visos galimybės. Savi treneriai pažįsta krepšininkus, padeda, o svetur būsiu legionierius, vieną kartą nesužaisiu ir sakys: „Ačiū, sėsk“.

VISĄ INTERVIU SKAITYKITE NAUJAUSIAME ŽURNALO „SPORTO ŽMONĖS“ NUMERYJE.

Komentarai:
nesuprantu kodel Ebolos nebanina .. gi visi puikiai matom kaip jis amzinai nusisneka .. uztenka neskaityt jo komentaro i paziuret i jo ratio ..
2009-10-17
-4
Atsakyti
Kaunas
Jeigu kas nors susiduriate tiesiogiai su krepsinio zaidimu, prasau uzpildykite anketa:

http://www.apklausa.lt/f/apklausa-del-kr...
2009-10-14
-9
Atsakyti
Be abejo Kalnietis pasielge protingai,Eurolygos komandos pagrindinis izaidejas,kaip sakoma visos salygos tobuleti,toliau tik darbas,darbas ir darbas,o galva vaikinukas turi
2009-10-14
+6
Atsakyti
EbolaLTNet neskaiciau paziurejas pavadinima, vistiek jauciu nusisnekejo


Blogai jauti ir nusišneki pats.
2009-10-14
-8
Atsakyti
Net neskaiciau paziurejas pavadinima, vistiek jauciu nusisnekejo
2009-10-14
-9
Atsakyti
Saunuolis Mantas! ;) matosi jog vaikinas labai stengiasi ir sparciai tobuledamas pasieks labai daug :) sekmes jam bei Zalgiriui ! ;)
2009-10-13
-1
Atsakyti
Saunuolis, pakalbejo pakankamai protingai.

deja ,bet daugumai sportininku sunkiai sekasi isreikti savo mintis
2009-10-13
-2
Atsakyti
JT
Nu tikrai idomu skaityt ;) protingas mantukas sekmes jam !
2009-10-13
+5
Atsakyti
Ar zinote kodel Ryto ultros "sirgaliai" pliki?

Asakymas nes visi ryzi kaip Donata ta kur aceit dainininke :D
2009-10-13
+9
Atsakyti
nenoriu reklamuot.. bet patarciau nusipirk sporto zmones.. tik 3 litai berots :) bus ishsamensis intrviu : ) ir dar daug ivairiuosiu naujienu ;)
2009-10-13
+6
Atsakyti
rytas ultras
gaidys
2009-10-13
-15
Atsakyti
Tikekimes uz metu mantas bus pagrindinis lt rinktines izaidejas, sekmes sporte ir gyvenime...
2009-10-13
+12
Atsakyti
Nu nzn, gal jis jam ir reikalingas, bet siaip iki tikro pg jam dar truksta... O siaip labai tobulejantis zaidejas...
2009-10-13
+5
Atsakyti
Didziausios sekmes Kalnieciui ;)
2009-10-13
+18
Atsakyti
Duomenis sis zaidejas turi neeilinius. Jau dabar zaidzia labai gerai, bet manau tai dar tik maza dalis kaip jis zais ateity. Sekmes irodinejant savo verte.
2009-10-13
+8
Atsakyti
O man jis visada patiko ;DD ir dar pasikartosiu kad Mantas tikras šaunuolis ;))
2009-10-13
-10
Atsakyti
ghg
Po visu cirku kurie buvo,nesvarbu,jis kaltas ar kiti,faktas tas kad kaip zaidejo pirma ir paskutine jo stotele,Zalgiris.O taip tai sekmes jam Zalgirije.P.S jeigu valdzia Z pasikeis ir jis nerodys rezultatu,tai kaip pats minejo,gales zaisti kokioi Ukrainos komandoje.
2009-10-13
-35
Atsakyti
šaunuolis.
2009-10-13
-5
Atsakyti
Puikus Manto interviu saunuolis , sekmes tau parodik ko esi vertas.
2009-10-13
+1
Atsakyti
Jovaisa
gal zinot per kur bus rodoma eurolyga niekaip neisiaiskinu???
2009-10-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.