Milka Bjelica ir jos komandos draugės strigo varžovių gynyboje
Milka Bjelica ir jos komandos draugės strigo varžovių gynyboje
Nuotr. BasketNews.lt
Vilniaus TEO krepšininkės patyrė antrą skaudų pralaimėjimą moterų Eurolygos vartžybose. Lietuvos čempionės trečiadienį namie 48:78 (11:18, 10:26, 9:19, 18:15) nusileido Valensijos „Ros Casares“ ekipai.
„Ros Casares“ rungtynes pradėjo agresyviu žaidimu ir šovė į priekį 14:4. Po vyriausiojo trenerio Rūtenio Paulausko minutės pertraukėlės vilnietės rezultatą sušvelnino – 9:16, tačiau beveik visą antrąjį kėlinį negalėdamos atsakyti į Ispanijos čempionių atakas, TEO krepšininkės prarado rungtynių kontrolę ir įgijo23 taškų deficitą (17:40).

Po didžiosios pertraukos lietuvės įkrito į dar didesnę duobę (28:61) ir, nesurasdamos savyje jėgų, leido Ispanijos čempionėms rezultatą padidinti iki rekordinio 39 taškų skirtumo (30:69). Rungtynėms einant į pabaigą TEO sugebėjo spurtuoti 16:3 ir sušvelninti rezultatą iki 26 taškų (46:72).

TEO: Quanitra Hollingsworth 12 (10 atk. kam.), Renee Montgomery 10, Giedrė Paugaitė 9.

„Ros Casares“: DeLisha Milton 23, Erika DeSouza 14, Anna Montanana 10.

Pirmajame Eurolygos mače išvykoje TEO 56:85 turėjo pripažinti Jekaterinburgo UMMC pranašumą.

Rūtenis Paulauskas
: (Vilniaus TEO vyr. treneris):
„Šiandien atrodėme labai blogai, tačiau rungtynes baigėme su viltimi, nenorėjome būti visiškai sumindyti. Seniai turėjau tokias rungtynes, tačiau galbūt reikia ir tai praeiti. Kol kas komanda nėra darnus kolektyvas. Kaip treneris galiu pažadėti, jog sunkiai dirbsime treniruotėse ir ateityje mėginsime pasiekti gerą rezultatą.

Jaučiuosi patekęs kaip į mėsmalę, tai viena iš sudėtingiausių situacijų klube per mano karjerą, kadangi komanda praktiškai be Eurolygos varžybų patirties, pasiruošimas sezonui buvo sudėtingas ir šiuo metu komanda nėra pasiruošusi.

Gaila, jog mūsų komandos legionierės šiandien žaidė labai prastai, jos iškrito iš žaidimo ir atrodydamos pasyviai darė vaikiškas klaidas“.

Isma Canto (Valensijos „Ros Casares“ vyr. treneris): „Pradėjome rungtynes klaidomis, tačiau gerai sužaidėme puolime ir gynyboje. Antroje rungtynių pusėje viskas buvo aišku, tačiau stengėmės palaikyti rungtynių tempą ir neprarasti kontrolės.

Eurolyga sudėtingas turnyras, bet pasikartosiu, mūsų klubas visada stengiasi rungtyniauti visa jėga, stengiamės nežiūrėti į rungtynių rezultatą.

Gerai rungtyniaujame gynyboje, todėl mūsų varžovai kartais atrodo kaip ne itin aukšto lygio komandos. Turime tikslą patekti mažų mažiausiai į Eurolygos finalo ketvertą ir kiekvienose rungtynėse ketiname demonstruoti solidų žaidimą, kaip kad tą padarėme šiandien“.
Komentarai:
TEO
turejo but dar rinkeviciute streimikyte ir marciauskaite. 2 del traumu nevaziavo viena del nestumo. o del to kad nebande tai biudzetas sumazejo seis metais o bimbaite buvo viena is brangesniu lietuviu po jurgos :) ji rusijoj gauna turbut minimum 2 kart daugiau negu gaudavo lietuvoj. nesistege nes tiesiog nebuvo pinigu :) tai ka tu jai pasiulisi 4 tks lt i men ir ji sutiks? :D
2009-11-05
Atsakyti
as to TEO
butu susirinkusios vios kas turejo atvaziuot butu kitokie ir rezultatai.

Man tai labai idomu, kas tos visos ir kurios dar turejo atvaziuot? Ka Rutenis pasirinko, tos visos ir atvaziavo, o ko nekviete, tos ir nevaziavo. O del tos pacios Bimbaites, tai niekas net ir nesistenge jos issaugoti, taip pat ir kitu, jei butu labai noreje, tai gal butu surinke daugiau lietuvaiciu. Kaip pats Tamasauskas sake pradzioj sezono, kainos krepsinio rinkoje labai krite ir galejo paieskoti geresniu zaideju. Bet netgi, jei ir butu geresniu zaideju, tai su tokiu treneriu geresniu rezultatu tikrai nesulauktume. Galetu ir pats susiprasti, kad jau laikas atsistatydint.
2009-11-05
-3
Atsakyti
TEO
to lunizz:

o tau ziuriu patinka ankstesnio zalgiriuo politika :D islaikit lietuvius nesvarbu kad ner tam pinigu :D supranti kad ner pinigu kad islaikit tokias lietuves kaip bimbaite ir t.t. o ka latvijoj? pralaimeta viskas labai mazais skirtumais visur truputeli pritruko. butu susirinkusios vios kas turejo atvaziuot butu kitokie ir rezultatai. tuo labiau finansavimas pradzei tegul buna normalus o paskui tegul reikalauja rezultatu. paliginus kiek skiriama vyram o kiek moterim tai ten kaip ryto ir oly biudzetu skirtumas procentais :D
2009-11-05
+3
Atsakyti
Pagrindinės TEO problemos yra dvi:

Pirma. Rutenis Paulauskas ir daug komentarų nereikia. Pakanka prisiminti EČ Latvijoje šią vasarą...

Antra. Nenoras pasukti galvą ir išlaikyti lietuves...
2009-11-04
+2
Atsakyti
NEPROFESIONALASkazkaip nesmagu buvo ziureti per tv. Pagrindine teo problema ta kad jos neturi lygeverciu varzoviu lietuvoje ir baltijos lygoje.


o per kazkur rode sias varzybas?
2009-11-04
+5
Atsakyti
TEO
ir ka is to vieno cesio? 1 rungtynes per 2 men? :) o zaidimas tai ziaurus... gintis nieks nemoka is legioneriu apsoliucej. apsoliucej pasimetusios visos. apsoliucej nezino ka daryt aikstelej. kaip pirma kart pamate aikstele ir kamuoli. net pereit vidurio nesugebedavo....
2009-11-04
-2
Atsakyti
Lietuvoje turi Cesis lyg ir lygiavertes sprendziant is ju pirmu tarpusavio rungtyniu
2009-11-04
Atsakyti
kazkaip nesmagu buvo ziureti per tv. Pagrindine teo problema ta kad jos neturi lygeverciu varzoviu lietuvoje ir baltijos lygoje.
2009-11-04
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.