17 taškų pelnęs Pocius buvo rezultatyviausias komandoje
17 taškų pelnęs Pocius buvo rezultatyviausias komandoje
Nuotr. BasketNews.lt
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) liko vieninteliai, kurie dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Žalgiriečiai namuose 67:64 (17:16, 19:13, 19:13, 12:22) nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą ir iškovojo aštuntąją pergalę.

Nuotraukas iš rungtynių galite matyti paspaudę čia.

„Žalgiris“ į priekį pabėgo antrojo kėlinio pradžioje, kuomet po taiklių tritaškių pelnė 9 taškus be atsako – 25:16. Vilniečiai taškus antrajame ketvirtyje pelnė tik sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes.

Artėjant ilgajai pertraukai iš toli pataikė Marcusas Brownas, tritaškį pridėjo Martynas Pocius ir kauniečių pranašumas buvo išaugęs iki 13 taškų – 36:23. Tačiau svečiai laimėjo atkarpą 6:0 ir sumažino deficitą (36:29).

Po ilgosios pertraukos „Lietuvos rytas“ buvo priartėjęs iki penkių taškų, visgi kovingiau žaidę žalgiriečiai saugų pranašumą netrukus susigrąžino – 44:34.

Ketvirtojo kėlinio metu skirtumas buvo išaugęs net iki 16 taškų (62:46).

Iki rungtynių pabaigos likus dvejoms minutėms kauniečiai pirmavo dviženkliu skirtumu, tačiau tuomet Tadas Klimavičius prametė du baudos metimus, o Donatas Zavackas sumetė tris baudas. Kitoje atakoje Pocius realizavo tik vieną baudą, o tolimą metimą pataikęs Artūras Jomantas atkūrė intrigą – 67:62.

Tačiau vilniečiai kamuolio perimti nesugebėjo, o kauniečiai sėkmingai jį išlaikę savo rankose iškovojo ir pergalę.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 17, Marcusas Brownas 15, Dainius Šalenga 14, Artūras Milaknis 7, Trawisas Watsonas (6 atk.kam.) ir Tadas Klimavičius (7 atk.kam.) – po 4.

„Lietuvos rytas“: Donatas Zavackas 18 (6 atk.kam.), Martynas Gecevičius (7 rez.perd., 5 atk.kam.) ir Artūras Jomantas (6 atk.kam.) – po 11, Bojanas Popovičius 10, Milko Bjelica 5.

Šiose rungtynėse šeimininkai vertėsi be Povilo Butkevičiaus ir Šarūno Vasiliausko, kurie sirguliuoja.Gintaro Krapiko sprendimu aikštėje nepasirodė Povilas Čukinas ir Adas Juškevičius. Vilniečių gretose rungtyniauti negalėjo Vidas Ginevičius, kuris gydosi delnikaulio lūžį. Rimas Kurtinaitis nuo suolo nepakėlė Simo Buterlevičiaus ir Luko Brazdauskio, o Evaldas Dainys ant parketo neišbuvo nė minutės.

Rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ vaizdo reportažas, Martyno Pociaus, Marcuso Browno ir Martyno Gecevičiaus komentarai:


Gintaras Krapikas (Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris): „Džiaugiuosi pergale, visi žaidėjai svariai prisidėjo prie pergalės, kas kovingumu, kas taškais, ar darbu gynyboje.

Mūsų gynėjai aštriais prasiveržimais draskė jų gynybą, o aukštaūgiai atliko juodą darbą gynyboje, galbūt jie pelnė mažiau taškų, tačiau įdėjo labai didelį indėlį į pergalę.

Nėra svarbu, koks taškų skirtumas, šiuo metu tarp šių komandų dar niekas nesisprendžia ir net įgijus namų aikštės pranašumą nereiškia, kad tampama stipresniais“.

Išsamus Krapiko komentaras:


Tadas Klimavičius (Kauno „Žalgirio“ žaidėjas): „Džiaugiuosi, kad laimėjome, tačiau gaila, kad iššvaistėme persvarą. Savo žaidimu esu nusivylęs, nes padariau klaidų gynyboje, pramečiau baudų metimus. Džiaugiuosi pergale, bet ne savo pasirodymu“.

Rimas Kurtinaitis (Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Sveikinu „Žalgirį“, jie žaidė geriau negu mes ir pelnytai laimėjo. Rezultatu esu patenkintas ir tragedijos iš pralaimėjimo tikrai nedarau, kadangi laukia dar vienos rungtynės.

Pralaimėjome tik 3 taškais, todėl Vilniuje atsakomosiose rungtynėse turime visus šansus atsigriebti ir iškovoti namų aikštės pranašumą finalo serijoje. 

Aronas Baynesas šiuo metu nėra aukštos klasės žaidėjas, manau jis pasidavė žiūrovų spaudimui ir negalėjo gerai sužaisti. Teisėjų darbą vertinu gerai, tačiau techninė pražanga Zavackui buvo neteisinga“.

Išsamesnis Kurtinaičio komentaras:


Martynas Gecevičius (Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas): „Rungtynės buvo sunkios, gynybinio pobūdžio. Antrajame kėlinyje leidome įmesti jiems tritaškių, o patys neįmetėme, todėl visas rungtynes vijomės ir nesugebėjome iškovoti pergalės. Galbūt ir pačiam šiek tiek pritrūko pasitikėjimo, gaila, bet pataikyti nepavyko“.

LKL turnyrinė lentelė:

Pos Komanda GM W L HW HL Diff
1 Kauno Žalgiris 8 8 0 4 0 156
2 Vilniaus Lietuvos rytas 8 7 1 4 0 201
3 Šiaulių Šiauliai 8 7 1 4 0 169
4 Panevėžio Techasas 7 5 2 2 2 21
5 Utenos Juventus 7 4 3 3 1 14
6 Klaipėdos Neptūnas 8 4 4 2 3 -83
7 Marijampolės Sūduva 7 3 4 2 1 -65
8 Alytaus Alytus 8 3 5 1 2 -69
9 Prienų Rūdupis 7 2 5 2 1 -21
10 Vilniaus Sakalai 8 2 6 1 3 -35
11 Kėdainių Nevėžis 5 1 4 1 2 -63
12 Vilniaus Perlas 7 1 6 1 2 -106
13 Kauno Aisčiai 8 1 7 1 3 -119
Komentarai:
sportasgyvai.lt
Tiesioginės sporto transliacijos : http://www.sportasgyvai.lt
2009-11-23
-2
Atsakyti
marnikaskaip cia reitinga keltis? :)
reikia lyst i sikna visiems;) pvz. nuvarai i naujiena apie ryta ir giedi,koks rytas super duper pasaulio sampinjonas... po to nuvarai i naujiena apie zalgiri ir aiskini koks zal zbs klubas... augs reitingas kai ant mieliu.. sakau as tau.. (kol neispirks visi kad, tu medis esi ir del sukrusto reitingo cia kiausius visiem laizai)...
2009-11-23
-9
Atsakyti
geras
o kiek Begic pelne tasku tai taip ir neraso
2009-11-23
+6
Atsakyti
zalgiris zaidzia gan neblogai . taskas i taska beveik. Cia eurolygoj. O i pabaiga pradeda gryba pjaut. Todel ir pralaimi eurolygoj . Dar 2min . Ir butu gave ir nuo RYTO
2009-11-23
+6
Atsakyti
Ant kalno Zalgiris stovi kaip muras stovi stovi Zalgerieciai zaidzia zaidzia krepsinuka :D
2009-11-23
+9
Atsakyti
ZAL
kaip cia reitinga keltis? :)
2009-11-23
-11
Atsakyti
Gaila negalėjau matyti rungtynių, sveikinu žalgiriečius su pergale(tiesą sakant maniau kad labiau gaus), trys taškai nėra daug, Vilniuje atsirevanšuosim.
2009-11-23
-20
Atsakyti
pajaroltsakau. yra ir normaliu ryto fanu, tokiu kaip tyron pvz. su kuriais gali nrml draugiskai padiskutuot... bet tu daunu trijules (madmax-ebola-test) tai jauc nei patys normalus rytfaniai nevirskina... stumokliai prarudyje kazkokie.. ir tipo ziauriai ahujieni jaucias etvare cia ir ant zalgirio pastume...


Buna ir man kartais protrukis durnumo... Bet sios trijules nieks neperspjaus. Nors...
2009-11-23
+14
Atsakyti
dohhh gaila nemaciau rungtyniu bet sveikinu zalgiri ir fanus su pergale, nu ka kaip visados turejo but idomios rungtynes tarp Lietuvos grandu, gal pasiseks rytui kita karta o gal ir ne ziuresim laimes stipresnis kaip sakoma, p.s. neblogas kepuriukas pas browna buvo per interviu :DDD
2009-11-22
+8
Atsakyti
nu gerai nuimkit naujiena sita nuo pradinio jus, uzkniso, jau suzaista ir ka. geresniu naujienu yra
2009-11-22
-11
Atsakyti
pergalė mūsų :]]
2009-11-22
-3
Atsakyti
Nelaikau savo nuomonės apie Krapiką tavo komandos įžeidimu, kadangi bent pusė žalfanių sako tą patį, ypač po eilinių EL varžybų. Net kalbant apie vakarykštį grajų, "tavo gaujos" nariai reiškia nepasitenkinimą tuo, kad trenerio funkcijas iš esmės vykdo Marcusas Brownas. Dėl trijų taškų, siūlau dar kartą perskaityti mano pirmąjį postą šioje temoje. Aš teigiu, jog gerai bent tai, kad demonstruodami tokį tragišką žaidimą gavom tik tokiu skirtumu.
2009-11-22
+4
Atsakyti
JK
>>>> jonceblemba

Nu tu ji jau suvartei daugiau nei reiketu, plius jis pats kiekviena komentara parases prasimeta issivarto ir vartosi paskui is pykscio ant saltu barako grindu. Ji cia varto daugybe vartotoji, bet jis serga, arba rimtai galvokad cia atejes pajacelis prlinksmina tau, tai nzn. Atkreiptu i minusus demesi, gal suprastu kokia cia nuomone kitu apie jo dishovus komentarus. Duodu 99% kad vel atrasys kokia paleva, prisijuoks tipo, prizades pergaliu vilno saleje, dar ziurek parasysk sms'u testui ir ebolalt, gak ir jie savo palatose naudojasi internetu slapciai.

Prisimenant vasara, kai artejo lkl, bbl ir t.t. kobu metas, tai sitie 3 botai jauten vos ne stafkes dare, ant kiek kaune sues zalgiri, anr kiek vilniui zalgiris bus sudauzytas. Jie nesimoko is savo bezdelu kurie eina jiem pro burnas. Arba jie didziuojasi, kad yra triochalos. Tipo ju sukis koks nors "apsitriochint pries rungtynes kuo ziauriau, kad paskui isdidziai pakele skiauteres galetumem ateit i interneta ir pasirodyk, kad ne tik minedas gali liaudziai kelt pasibjaurejima.
2009-11-22
-17
Atsakyti
Siemens_lankytojasKlausyk, Jonce. Jei pereini prie asmeniškumų, tai pilimas ant mūsų klubo nėra tam pats geriausias dalykas. Aš irgi galiu daug ką apie Žalgirį pasakyti, kad tave įžeisčiau, tačiau taip padaręs, matyt, įžeisiu visą jūsų sirgalių bendruomenę, tarp kurių yra adekvačių žmonių...


O ka tu ir tavo gauja chia daro? lygiai ta pati, butu su kuo rimtai diskutuot taip ir elgchiaus bet dabar kai ish rytfaniu puses nieko neina tik "krapikas taktinis impotentas" ir "laimejot tik ant 3" ka jau ir pridiskutuosi...
2009-11-22
-30
Atsakyti
Klausyk, Jonce. Jei pereini prie asmeniškumų, tai pilimas ant mūsų klubo nėra tam pats geriausias dalykas. Aš irgi galiu daug ką apie Žalgirį pasakyti, kad tave įžeisčiau, tačiau taip padaręs, matyt, įžeisiu visą jūsų sirgalių bendruomenę, tarp kurių yra adekvačių žmonių...
2009-11-22
-11
Atsakyti
madmax009Vingiu Jonce, ar daug sykiu nuleidai po sios "ispudingos" pergales? Nes matau, kad vis nerimsti ir oragzmus patiri, na bent jau nesidalintum savo asmeniniu gyvenimu viesoj erdvej...taigi savo angare zaidet oluche, kur jus visada losiat virs savo galimybiu ribos - tik isvykstat kur i civilizacija, ir jusu kinkos pasidaro per skystos...gali neatrasinet ir nesikeikt, patausok savo nervus obuoliuk


:)) uoj maxiukas nervuojas jau, taip, daug kartu nuleidau, kokius 7 ir visus ant tavo mamytes veiduko ;). uj turbut supykai dabar.

va va, aishku Hale kalta, o gal vistik Zalgiris kaltas? Nors ne, hale ir teisejai ane?

Beje, pamirshtant praeitus metus kai jum nusishypsojo sekme ir teko laimeti priesh bankrutuojanchia komanda, prisimeni uzhpraeitus metus? Dulkinom mes jusu makulatura kaip shilta vilna :D...

maxiuk, kas laimejo? ZALGIRIS? ar makulatura? o kas praeita karta laimejo, prieshsezoninese rungtynese? ZALGIRIS ar makulatura?

bet nesinervuok, priesh ZALGIRI, legendine lietuvos komanda, praloshete tik ant 3 tashku... didziuotis turetum savo makulaturnykais su dviem ryzhikais prieshaki :DDD.

eik dabar savo mamukui veida valyti nes shita parashes vel nuleidau :D
2009-11-22
-14
Atsakyti
AZH
buvo idomios rungtynes.. gaila pralaimejom! namie bus daugiau sancu zinant kaip Zalgiris losia isvykose. taciau reik pasveikint zalgirio fanus. ;)))
2009-11-22
+17
Atsakyti
Na ka visada buvau ir liksiu uz Ryta si karta zali nugalejo,bet RYTAS tikrai parode kad yra galingas, ju priesininkas...Laukiam Siemens:)
2009-11-22
-11
Atsakyti
[quote]jonceblembaTikrai labai malonu skaityti rytfaniu laimingus komentarus, sveikinu visus, praloshet priesh Zalgiri ir tik ant 7 tashku. Galima sulyginti su rungtynemis Zalgiris - Barca kai mes praloshem ant 7 tashku ir dziaugemes kad rimtai spardemes priesh viena eurpos grandu. Taip pat ir rytfaniai dabar euforijoje kad Zalgiris nesutriushkino jus :) nors taip arti buvo.Dar tiek kurie neskaite, pamastykit apie tai: -Po 3 keliniu mes turejom 16 tashku persvara -Mirza zhaide tik po ligos -Mirza zhaide tik 10 min -Watsonas (geriausias EL kovotojas del kamuoliu) zhaide tik 18 minuchiu -Musu antras centras visishkai nezhaide (jam tikriausiai bus imama stipresne pamaina) -Kalnui nekrito o ka jis gali jau parode (pvz priesh Barca)iki kito susitikimo kai jau zhais ir Mirza ir Watsonas ir Kalnas atsistatys o gal dar ir pastiprinima turesim :) jegos bus vienodos speju, jus Ginevichiu pasveikusi turesit.[/qu

Vingiu Jonce, ar daug sykiu nuleidai po sios "ispudingos" pergales? Nes matau, kad vis nerimsti ir oragzmus patiri, na bent jau nesidalintum savo asmeniniu gyvenimu viesoj erdvej...taigi savo angare zaidet oluche, kur jus visada losiat virs savo galimybiu ribos - tik isvykstat kur i civilizacija, ir jusu kinkos pasidaro per skystos...gali neatrasinet ir nesikeikt, patausok savo nervus obuoliuk
2009-11-22
-5
Atsakyti
sakau. yra ir normaliu ryto fanu, tokiu kaip tyron pvz. su kuriais gali nrml draugiskai padiskutuot... bet tu daunu trijules (madmax-ebola-test) tai jauc nei patys normalus rytfaniai nevirskina... stumokliai prarudyje kazkokie.. ir tipo ziauriai ahujieni jaucias etvare cia ir ant zalgirio pastume...
2009-11-22
+18
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.