Vyriausiuoju treneriu tapęs Štelmaheris su žaidėjais kalba krepšinio kalba

2009-12-05 09:46
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Įvykus pasikeitimui trenerių štabe Robertas Štelmaheris tikisi su Vilniaus „Perlu“ iškovoti daugiau pergalių Lietuvos čempionate
Įvykus pasikeitimui trenerių štabe Robertas Štelmaheris tikisi su Vilniaus „Perlu“ iškovoti daugiau pergalių Lietuvos čempionate
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ketverius metus širdį ir visas jėgas atidavęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai Robertas Štelmaheris stojo už dublerinės sostinės klubo ekipos „Perlo“ vairo.

„Nežinau kiek laiko būsiu vyriausiasis treneris, tai priklauso nuo klubo vadovybės“, – dėl ateities nėra tikras 35 metų trenerio karjerą pradedantis latvis, kuris neapibrėžtam laikotarpiui vyriausiojo trenerio pareigose pavaduos darbui su „Lietuvos ryto“ jaunimo komanda besikoncentruojantį Marių Linartą.

Praėjusį sezoną sportinius batelius ant vinies pakabinęs Štelmaheris atskleidė, jog pasiūlymas užimti vyriausiojo trenerio pareigas nukrito tarsi iš giedro dangaus: „Buvau tikrai nustebintas, tačiau negalėjau atsisakyti, nes tokia galimybė pasitaiko ne kiekvieną dieną“.

Štelmaheris pripažįsta, jog sprendimas pradėti trenerio karjerą kilo iš nenoro palikti krepšinio pasaulį.

„Iki 50 metų troškau būti krepšininkas ir įžaidinėdamas kamuolį vadovauti aikštėje, tačiau visi supranta, kad tai neįmanoma. Pradedu trenerio karjerą ir šiandien vadovauju jauniems žaidėjams, kol kas man šis darbas tikrai patinka“, – tvirtino naujasis „Perlo“ strategas

Paklaustas apie tai, kaip sekasi tvarkytis su naujomis pareigomis, latvis atsakė, jog savęs, kaip trenerio vis dar negali apibūdinti.

„Man dar reikia laiko, nes nežinau kaip gerai suprantu krepšinį trenerio akimis. Noriu pažinti save ir suprasti, koks geras treneris galiu būti.

Tik dvejose rungtynėse stovėjau už komandos vairo, todėl pasakyti, ar aš geras, ar blogas šioje srityje, dar per anksti. Praeis šiek tiek daugiau laiko ir pamatysime kaip Štelmaheris tobulės būdamas vyriausiasis treneris“, – kalbėjo buvęs krepšininkas.

Nepaisant kai kurių sunkumų, trenerio karjerą pradedantis latvis teigią esąs laimingas, jog klubo vadovai suteikė tokią galimybę: „Man patinka vadovauti šiai komandai. Pradedu naują karjerą ir man pasitaikė puiki galimybė, kurią pasistengsiu išnaudoti ir nenuvilti manimi patikėjusių žmonių“.

Sezoną trenerio asistento pareigose pradėjęs Štelmaheris pripažįsta, jog nėra lengva pasikeisti pareigomis su laikinai iš vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukusiu Linartu.

„Sunku pasikeisti vietomis su Mariumi, – neslėpė Štelmaheris. – Anksčiau aš jo daugiau klausinėdavau tam tikrų dalykų, o dabar situacija pasikeitė, tačiau apsiprasime“.

Buvęs gynėjas pabrėžė, jog šansą „Perlo“ ekipos vadovai suteikė ne tik jam, bet ir visiems ekipos žaidėjams.

„Jauniems vaikinams rungtyniauti tokiame lygyje yra išskirtinė galimybė. Jie gali parodyti save, turi progą įgyti rimtos patirties“, – apie vienus talentingiausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų kalbėjo latvis.

„Dabar jiems svarbus etapas, kadangi iš vaikų krepšinio jie privalo persiorientuoti į vyrų žaidimą, tai nėra lengva. Norėdami kažką pasiekti, jie privalo daug ir sunkiai dirbti“, – pabrėžė Štelmaheris, kuris nebuvo linkęs įvardinti žaidėjų, galinčių ateityje pasiekti krepšinio aukštumas.

„Vaikinai išties talentingi, tačiau pasakyti, kuris ateityje bus aukšto lygio krepšininkas manau, kad vis dar ankstoka. Jiems tik 19–20 metų“, – tvirtino naujasis strategas.

„Žingsnis po žingsnio ir galbūt būdamas vyriausiuoju ekipos treneriu kažką pakeisiu mūsų žaidime, tačiau kardinalių pasikeitimų tikrai nebus, nes jauniems vaikinams būtų ganėtinai sunku taip staigiai persiorientuoti.

Nuo sezono pradžios dirbome kartu su Mariumi. Sprendimus dažnai taip pat priimdavome kartu, todėl neverta ieškoti naujo žaidimo braižo“, – tvirtino antrąją „Perlo“ pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) padėjęs pasiekti Štelmaheris.  

Paklaustas, ar su „Perlo“ jaunimu nekyla problemų dėl kalbos barjero, iš Latvijos kilęs treneris nukirto ir patikino, jog komandoje visi susikalba bendra – krepšinio kalba: „Viskas yra gerai, jei tu supranti krepšinį, tuomet nėra svarbu, kokia kalba tu kalbi, tai gali būti ir ispanų, ir portugalų kalbos, jokio skirtumo“.
Komentarai:
NESAMONE. ka Lietuvoj jau treneriu nebera kad latvi samdo. cia tik vilnius taip ir sugeba:(
2009-12-06
-6
Atsakyti
Mano nuomone yra tokia, kad nebus iš jo trenerio gero.. Gal galės treniruoti kokią nkl komandą ar kaip dabar..
2009-12-05
+4
Atsakyti
RBdeadmau5sudinoj komandoj sudinas trenerisTylek tu izgama!!!


ciuju laizai subine Joneliui laisvalaikiu
2009-12-05
-5
Atsakyti
RB5
Keista ji matyt trenerio poste ;) bet sekmes tau stelma geri prisiminimai apie tave kada 3taskai ir veliau gestas kumsiu per kakta tada taip uzvedinejo komanda :) sekmes tau trenerio darbe tykiosi bus geras treneris ir pasieks dauk.
2009-12-05
+5
Atsakyti
deadmau5sudinoj komandoj sudinas treneris


Debilas tu blet nei vienam komentare negali susilaikyt ir nenusišnekėt.Iš trenerių kurie yra žaidė krepšini patys įmanoma daugiau tikėtis ,nes jie žino viska kas kaip yra aikštelėje taigi sėkmės Štolmacheri.
2009-12-05
-1
Atsakyti
KukarachiaKertverius metus prasedejas ant suolo ir gydesi traumas jau geriau taip butu apibudine Traumaheri.


Kaip tu tuomet pavadintum Ilgauską ?
2009-12-05
-2
Atsakyti
Kertverius metus prasedejas ant suolo ir gydesi traumas jau geriau taip butu apibudine Traumaheri.
2009-12-05
Atsakyti
RBdeadmau5sudinoj komandoj sudinas trenerisTylek tu izgama!!!


Baik, čia jis ne apie Štelmaherį...šūdinų komandų būna, būna ir šūdinų trenerių...bet kad būtų šūdina komanda su šūdinu treneriu yra tik vienas varijantas. Na jūs ir patys suprantat apie ką aš čia....
2009-12-05
-1
Atsakyti
RB
deadmau5sudinoj komandoj sudinas treneris


Tylek tu izgama!!!
2009-12-05
-11
Atsakyti
sudinoj komandoj sudinas treneris
2009-12-05
-1
Atsakyti
*centro
2009-12-05
-2
Atsakyti
Tikrai neblogas buvo zaidejas...na o treneriu negymstama o tampama...pobiski,pobiski ziurek ir su laiku zinomu taps...:) Sekmes!Stelma
2009-12-05
-5
Atsakyti
mantuxaskaip nekeista bet geriausi treneriai dazniausiai krepsinyje buna izaidejai :)


Na taip, kas tai neteko matyt treneriu kuriu ugis butu kaip cento :D
2009-12-05
-1
Atsakyti
mantuxas
kaip nekeista bet geriausi treneriai dazniausiai krepsinyje buna izaidejai :)
2009-12-05
-6
Atsakyti
expertas
Malacius Stelma )
2009-12-05
-1
Atsakyti
antikristas
lopas
2009-12-05
-7
Atsakyti
RB
Pagarba Štelmaheriui!!! Sekmes naujoje pareigoje.
2009-12-05
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.