Marcusas Brownas ketvirtajame kėlinyje buvo tiesiog nesulaikomas
Marcusas Brownas ketvirtajame kėlinyje buvo tiesiog nesulaikomas
Nuotr. BasketNews.lt
Marcusas Brownas ketvirtajame kėlinyje surengė tikrą šou ir atvedė Kauno „Žalgirį“ į trečiąją pergalę VTB Vieningosios lygos turnyre. Amerikiečio vedamas „Žalgiris“ savo aikštelėje 67:63 ant menčių paguldė Maskvos CSKA komandą.
  • Rungtynių nuotraukų galeriją galite rasti paspaudę čia.
Nuo pat rungtynių pradžios aikštelėje užvirė atkakli kova taškas į tašką. Nei vienai, nei kitai komandai nebuvo pavykę įgyti didesnio nei 5 taškų pranašumo. Kauniečiai susitikimą pradėjo 5:0, tačiau greitai svečiai iš Rusijos rezultatą išlygino ir persvėrė.

34-ąją mačo minutę fantastiškai žaidęs Zoranas Planiničius buvo padidinęs CSKA atotrūkį iki 4 taškų (56:52), bet tada savo solinį šou pasirodymą pradėjo Brownas. Amerikietis pataikė tris tritaškius iš eilės ir išvedė į priekį „Žalgirį“ (61:58).

Nors Johnas Robertas Holdenas po Evgenijaus Pašutino paprašytos minutės pertraukėlės pataikė itin sudėtingą tritaškį ir rezultatą išlygino (61:61), tačiau Brownas ir toliau žaidė nesulaikomai. Snaiperis pelnė 6 taškus ir likus žaisti 49 sekundes padidino Kauno ekipos atotrūkį iki 4 taškų (67:63). Kaip paaiškėjo vėliau, tai ir buvo paskutiniai taškai šiame susitikime.

35 metų amerikietis vien per ketvirtąjį kelinį pelnė 15 taškų, o iš viso jų surinko 26 (2/3 dvitaškių, 6/10 tritaškių, 4/4 baudų). Krepšininkas taip pat atkovojo 7 kamuolius.

„Žalgiris“: Marcusas Brownas 26, Martynas Pocius 10, Mantas Kalnietis 7, Dainius Šalenga 5 (2/9 metimų), Tadas Klimavičius 5.

CSKA: Zoranas Planiničius 26 (10/14 metimų), Viktoras Chriapa 10, Ramūnas Šiškauskas 9, Trajanas Langdonas 7, Johnas Robertas Holdenas 5. 

Šiam mačui Gintaras Krapikas nusprendė neregistruoti Povilo Čukino, kuris yra patyręs kelio traumą. Taip pat nežaidė ir Šarūnas Vasiliauskas.

Rungtynes Kaune stebėjo ir kone visa Rusijos krepšinio gretinėlė. Į Laikinąją Lietuvos sostinę yra atvykę CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas, pirmasis Rusijos vicepremjeras Sergejus Ivanovas bei Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Sergejus Černovas.

Pirmąjį šių komandų susitikimą Maskvoje, kuris vyko spalio viduryje, 90:74 laimėjo CSKA krepšininkai.

Rungtynių vaizdo reportažas, Browno ir Šiškausko komentarai:



Gintaras Krapikas
(„Žalgirio“ vyr. treneris):
„Šios dienos pergalė labai svarbi siekiant įvykdyti klubo vadovų uždavinį patekti į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą. Kita vertus, toks laikas buvo, kad ši pergalė buvo labai svarbi ir vyrams, ir man. Laimėjimą pasiekėme komandiniu žaidimu.

Komandai reikalingas toks žaidėjas, kaip Brownas, kuris jei gerai jaučiasi, ir jaučia metimą, imasi iniciatyvos. Smagu, kad ir komandos vyrai supranta, kad jam einasi gerai žaidimas. Ir aukšti žmonės sudaro progas savo užtvaromis, ir gynėjai jį randa. Marcusas sužaidė labai gerai.

Tokia pergalė suteikia daug šviežio oro normaliai ruoštis ateinančioms kovoms. Prieš ketvirtadienio rungtynes šis laimėjimas suteiks tik teigiamų emocijų. Tikrai nesame tokie blogi, kaip rodė paskutiniai rezultatai“.

Išsamesnis Krapiko komentaras:



Jevgenijus Pašutinas
(CSKA vyr. treneris):
„Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Jie visada namie žaidžia sėkmingai ir mes tikėjomės tokio žaidimo, nes buvome tai matę iš rungtynių su „Barcelona“. Mūsų užduotis buvo susitvarkyti su Brownu ir Šalenga. Pirmus tris kėlinius tai padarėme, tačiau nesulaikėme per ketvirtą kėlinį, kai Brownas pataikė 3 tritaškius iš eilės.

Pagrindinė pralaimėjimo priežastis yra prasta gynyba. Savo taškus sumetėme, tačiau varžovams leidome įmesti daugiau“.

Išsamesnis Pašutino komentaras:


Komentarai:
o
ciukinas ir bobai nepataikys.
2009-12-07
-4
Atsakyti
chalispro
Nežadu milijonu ar net keliolika tukstanciu litu iškart,nes tai nerealu.

Tik kantriems ir realiai mastantiems žmonems, kurie iesko papildomo uždarbio internete..

www.chalispro.com
2009-12-07
Atsakyti
Na si pergale pries CSKA nuteikia optimistiskai, bet speju po ketvirtadienio tas optimizmas isnkys. Nesimate vistiek zaidimo pas Zaliuosius. Gerai, kad Brownui pakrito. Aisku geriau suzaide ir musu suolas, Janavicius savas minutes tikrai puikiai isnaudojo, Vene irgi gerai pakovojo dar ir tasku pelne. Puolimas kaip visada buvo, padarysim viska po viena, o gal Brownas istemps ar kas nors kitas. O gynyba.. Nieko gero nebuvo, po pick and roll keitesi ginamaisiais, si karta pasiteisino, taciau pries MDP (norint pergales) tas kazin ar pasikartos. Nes Zisis, McIntire turetu apeit musu didelius. O nuo to prasideda pagalbos ir skyles dar kitur ir gynybos nebelieka. Krapikas sake kad jis gynybos ir puolimo vienas pats vienu metu negali paruost, taciau matosi kad jis nei to nei to neparuosia. Manau pralaimejimas MDP ir pralaimejimas si savaitgali Siemens arenoje turetu buti paskutiniai Gintarui.
2009-12-07
-7
Atsakyti
Cx65
Fuxas. Brown uzdengtas bus
2009-12-07
-4
Atsakyti
klp
va dar venas pavydys ka reiskia treneris turi cackos ir babkiu ir zaideju o trneris pasutinas -va ir rezultatai siais metais.....
2009-12-07
-3
Atsakyti
maikis
creativai bet tu ir asilas daunu daunas zek kad vel neieskotum pasiteisinumi sestadieni:D
2009-12-07
Atsakyti
atsikrate nesekmes garanto ciukino ir laimejo... :) su pergale zalfaniai... dabar jau pora pralosimu turesit... ketvirtadieni ir sestadieni, o dabar dziaukites visi
2009-12-07
-3
Atsakyti
beleka
jauciu braunas nebuwo sienoj wakar tdl nrml sulose :DD
2009-12-07
+6
Atsakyti
SNd cska rytai mtp...
2009-12-07
-4
Atsakyti
EvD
Ko dabar tas treneris kaltas,jei žaidėjai neimeta???Pamastyki

P.S graži pergalė,bei ilgai laukta,VISA ŠIRDIM UŽ ŽALGIRĮ!!! ;)
2009-12-07
Atsakyti
zemaitis
krapikas ta pati per ta pati. uzsikirtes durnelis.
2009-12-07
Atsakyti
scirocco
cybersex :DDD
2009-12-07
-2
Atsakyti
Sake brown'as pasimilejo su zmona internetu ir atsigavo siandien (y)

geletu ciukinas pries eurolyga paimylet su kokia moterim, nu arba vyru.. ir gal tada is po kases prades pataikyt :D
2009-12-06
+14
Atsakyti
Anonimas
bet sita komanda neatrodo perspektyvi. gera zaidima rodo tik trisdesimtmeciai, legionieriai (ir tai ne visi), pocius ir kalnietis. janavicius, vasiliauskas vargiai tobuleja gaudami tiek zaisti. as tikejausi, kad sis sezonas bus is dalies paaukotas del ateinanciu.
2009-12-06
+10
Atsakyti
na, nežinau, šiuo momentu, Krapikas prastas treneris, bet jei jam pavyks praeiti šitą peklą, kurioje jis yra galų gale, ir patekti į top16 bei laimėti viską vietiniuose frontuose, tai, manau, kitą sezoną jis jau bus kitas užgrūdintas treneris.

Tačiau pakol kas, jis dar nevertas šitos kėdės, reikėjo jam pirmiau patreniruoti kokius Šiaulius, vokiečių klubą ar kažką panašaus. Dabar jis toks grynai prastuminėjamas treneriūga yra. Jei prastums šį sezoną, kitą jau duos rezultatų.

Jau belekažkurį kartą kartojuosi, kad šįmet pereinamasis, eksperimentinis sezonas. Jei šįmet neprastums Krapiko, tai kitą sezoną, jau pasitiksime su rimtesniu strategu. :)
2009-12-06
+3
Atsakyti
aEidson macabi po 12-15 tsk meta o brownas praita sezona ir tiek nemete


http://www.basketnews.lt/player-523-marc... pirma paziurek vidurki paskiu snekek.. jai su matematika bloga,tai vidurkis 12,25pts
2009-12-06
+10
Atsakyti
Šaunuoliai, labai džiaugiuos, nes negalvojau, kad įveiks CSKA. Tai įvyko, sveikinu Žalgiri ir fanus :p
2009-12-06
-9
Atsakyti
to profas7
Yra dejimas delfio video.
2009-12-06
-2
Atsakyti
a
Be to sios rungtynes cska nieko neleme jiems tiesiog nereikejo pralaimet daugiau nei 16 tsk ir viskas
2009-12-06
+6
Atsakyti
a
Eidson macabi po 12-15 tsk meta o brownas praita sezona ir tiek nemete
2009-12-06
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.