Popovičius: „Jei reikės, įveiksime ir „Lakers“

2009-12-09 11:14
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ koresp.
Bojanas Popovičius pasirengęs nugalėti bet kurią komandą
Bojanas Popovičius pasirengęs nugalėti bet kurią komandą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Ryžto kupinos akys bei pasitikėjimu dvelkiantis susikaupimas išduoda, jog 26 metų Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Bojanas Popovičius yra pasirengęs nutraukti sostinės klubo dviejų pralaimėjimų seriją Eurolygos varžybose.

Vienas komandos lyderių šventai įsitikinęs, jog vilniečiai yra aiškūs artėjančių rungtynių su Orleano „Entente“ favoritai ir tikisi, jog ketvirtoji pergalė „Siemens“ arenoje taps tramplinu į viršų, po kurio „Lietuvos ryto“ žaidimo kreivė kils tik aukštyn.

Krepšininkas teigia nekreipiantis dėmesio į Eurolygos B grupėje susiklosčiusią sudėtingą situaciją ir mano, kad tai neturėtų pakišti kojos siekiant kelialapio į kitą etapą.

„Situacija sudėtinga, bet kol kas nieko nesame praradę, – tvirtino Popovičius. – Komandos šansai išlieka tikrai neblogi“.

– Bojanai, „Lietuvos ryto“ gerbėjai neįsivaizduoja komandos paliekančios aikštelę nuleistomis galvomis po mačo su „Entente“. Neįsivaizduojate ir jūs?
– „BasketNews.lt“ pasiteiravo Popovičiaus.
– Kovosime prieš Orleano ekipą, tačiau jei reikės įveiksime ir Los Andželo „Lakers“ (juokiasi). Kalbant rimtai, galvoju tik apie pergalę, nes esame tikrai pajėgesnė komanda nei „Entente“. Nenuvertinu prancūzų, bet pasikartosiu, esame žymiai geresni ir tą turėsime įrodyti aikštelėje. Pergalė pagerintų mūsų situaciją.

 – Esate pagrindinis komandos atakų organizatorius. Apie įžaidėjo ir vidurio puolėjo bei kitų aukštaūgių ryšį aikštėje jums pasakoti nereikia, tačiau pastaruoju metu tiek  Aaronas Baynesas, tiek Milko Bjelica ar Dejanas Borovnjakas nedemonstruoja solidaus žaidimo. Jums tai nesukelia papildomų sunkumų vadovaujant aikštelėje?
– Be jokių abejonių, man būtų tikrai paprasčiau jei jie pradėtų rungtyniauti geriau. Kiekvienai komandai svarbu, jog visos krepšininkų grandys žaistų kuo stabiliau ir geriau, tačiau kartais tai neįmanoma, nes sezonas yra labai ilgas ir kai kurie žaidėjai patiria pakilimus, o vėliau ir nuosmukius. Aš labai tikiuosi, jog jūsų išvardyti žaidėjai artimiausiu metu pradės rungtyniauti kur kas geriau.

– Ar rungtynės su grupės autsaideriais palaikant savų sirgalių miniai gali padėti pajusti žaidimą iš naujo ir padėti susigrąžinti prarastą sportinę formą?
– Manau, kad rungtynės su prancūzais yra puikus šansas pakilti į naują lygį ne tik ką tik aptartiems žaidėjams, bet ir visai komandai. Savaime suprantama, kad pralaimėję dvejas rungtynes iš eilės norime sugrįžti į pergalių kelią. Tai suteiktų daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Negalime praleisti šios galimybės, nes šansai nugalėti tikrai labai dideli. Neužmirštame, jog mus spaudžia kebli situacija B grupėje, negalime atsipalaiduoti.

Be to, vyriausiasis komandos treneris Rimas Kurtinaitis kiekvienoje treniruotėje pabrėžia, kad neturime teisės pralaimėti „Entente“ ekipai. Tačiau jam to sakyti ir nereikia – mes ir patys suvokiame, ką privalome padaryti trečiadienio vakarą.

– Paminėjote sudėtingą situaciją B grupėje, kurią turbūt sunkiausia nuspėti visoje Eurolygoje. Ar šis pergalių ir pralaimėjimų sūkurys tarp komandų jums prideda daugiau motyvacijos kovoti ir neatsipalaiduoti?
– Man nesvarbu. Net jei ir būtume pirmoje lentelės vietoje su pralaimėjimų grafoje įrašytu apskritu nuliu, aš ir, manau, mano komandos draugai taip pat, turėtume tokią pačią motyvaciją bei norą pasiekti pergalę kiekvienose rungtynėse. „Lietuvos ryto“ tikslai nesikeičia, visi žinote, kad pirmiausiai koncentruojamės ties „Top 16“ etapu ir nors nepajutome pergalės skonio jau dvi savaites, mūsų šansai išlieka tikrai neblogi. Situacija sudėtinga, bet kol kas nesame nieko praradę. Smagu, jog net tris rungtynes žaisime namuose.

– Patyrus du pralaimėjimus neatsirado problemų, kurios jus ir komandos draugus neramintų prieš šį Eurolygos turą?
– Ne, viskas gerai. Kiekvieną dieną daug treniruojamės, tobuliname puolimą ir gynybą bei stengiamės tapti geresne komanda prieš ateities kovas. Praėjusios Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynės su Utenos „Juventus“ buvo puiki repeticija. Komanda atrodė gana neblogai ir tai suteikė visiems daugiau pasitikėjimo. Einame tinkama linkme.
Komentarai:
To anonimas: kur tu matai čia užslėptą palyginimą? :D Ir kaip galima lygint taip?
2009-12-09
Atsakyti
Justas
abejoju ar pries NEW JERSEY NETS laimetu,ot,pagyrunas,nors aisku,pajuokavo nevykusiai zmogelis:))
2009-12-09
+5
Atsakyti
NA tai suprantama , kad metafora . galima vadint ir palyginimu tarp LR ir LAKERS . : D BET esmė , jog su tokia sudėtim žaidimas tikrai juokingas . jie pateks y kitą etapą . bet ar jie daugiau verti , tai klausimas .
2009-12-09
-5
Atsakyti
;DDDD Cia tai pareiskimas... Bojanas nepabegtu paskui Lakers zaidejus ;D Letokas jis..
2009-12-09
-2
Atsakyti
aha , o as wienas isdauzysiu wisa aro buri
2009-12-09
+6
Atsakyti
Aye
Sėkmės Rytui, manau, šios varžybos bus pergalingos. :] Susitiksime arenoje
2009-12-09
-12
Atsakyti
AnonimasNenoriu nieko izeisti, bet zmones, jus zinot ka reiskia metafora? Jis pasakes, kad galetu iveikti Lakers, turejo omeny tai, kad yra pasiruoshe ir tikisi iveikti varzhova. Niekas nesitiki kovot su Lakers dieve mano.... Dar po jo zodziu parashyta skliausteliuose debilams : (juokiasi)


Geriausias komentaras is visu
2009-12-09
+12
Atsakyti
sekmes jam ir rytui tagu laimi
2009-12-09
+20
Atsakyti
Anonimas
Nenoriu nieko izeisti, bet zmones, jus zinot ka reiskia metafora? Jis pasakes, kad galetu iveikti Lakers, turejo omeny tai, kad yra pasiruoshe ir tikisi iveikti varzhova. Niekas nesitiki kovot su Lakers dieve mano.... Dar po jo zodziu parashyta skliausteliuose debilams : (juokiasi)
2009-12-09
+9
Atsakyti
Lol
sako pries Lakers :DD

jis gal cia apsiuosetes snekejo? ;O
2009-12-09
Atsakyti
hm . tik kalba apie tą patekimą . bet ką ten veix patekę y top 16 .laimės vienas rungtynes ? na , gerai , gal jie ir išties išmoko būt šaltakraujiškais ir pan , bet ką su tokia sudėtim jie gali veikt ... kaip aš nesuprantu žaidėjas turėdamas tiek trenyruočių net ir kamuolio nemoka varytsis . tokių komandoj net gi ne vienas .o pvz tie mažiau lošiantys , tai aplamai kai kurie y mėgėjus panašūs . ir aplamai KOL KAS rytas nei vienos komandos negalėtų NBA yveikt . ypač LL . : DD
2009-12-09
-2
Atsakyti
rggrg
kausai lrytas
2009-12-09
+21
Atsakyti
"Nes vien tik Rytas, Rytas Lietuva". Sekmės jum :))

Ar laimėsim ar ne, mes mylėsim tave, Lietuvos čempionais Rytas bus visada (inlove)
2009-12-09
+2
Atsakyti
LT
biski nesuvokia ka sneka apie ta pergale pries lakers
2009-12-09
-11
Atsakyti
Haha
daugiau nei pusę komentavusių stobaliai straipsnio neskaitė :DDDD
2009-12-09
+15
Atsakyti
Vaidotas
Juokų Ūkio fanai kažkaip nesuvokia. O štai kai jų didžiai gerbiamas n*egras Morkus Rudys pasakė, kad masturbuojasi su internetu, tai čia jiems "zjbc"?
2009-12-09
-9
Atsakyti
bokser5000
kaip pasake zimus filosofas zalgirys gaidys CH.Ortega i gaseras
2009-12-09
Atsakyti
slimas666666Cia tai jau jis per garsiai nusipezejo , net juokas neima.


Nebandei visą straipsnį, o ne tik antraštę perskaityt?
2009-12-09
-2
Atsakyti
Entente tikrai ne to lygio komanda kaip Lrytas, pralost prancuzams butu geda, juolab namie zaisim. Sekmes Rytui
2009-12-09
+2
Atsakyti
Na Laikers gal ir neiveiksim,bet Orel turim Sansu.:) Siekmes o cia rasanciu idiotu nesamoniu kad tik izejst Ryto zaideja.Ziurekit nax i savus ir bus viskas ciki.nereik pavidet Rytuj tu daugiau pergaliu.Laimejot pres CSKA ir Super dziaukities o ant kitu stumt tik moka debilas prie pc!
2009-12-09
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.