29-erių debiutuodamas NBA, Šarūnas Jasikevičius teigia jau įpratęs prie nuolat jį lydinčių pokštų.

„Mane pašiepia dėl visko – ir dėl to, kad esu senis, ir dėl to, kad esu naujokas. Man tenka geriausia, kas priklauso šiems pasauliams“, – šypsosi Indianos „Pacers“ marškinėlius apsivilkęs lietuvis.

Po septynerių metų Europoje, šiemet jis pagaliau debiutuos stipriausioje krepšinio lygoje ir išpildys savo svajonę. Š.Jasikevičius teigia esąs pasirengęs užimti kitokį vaidmenį, nei Europoje.

„Be abejo, norėčiau šioje ekipoje vaidinti tam tikrą rolę, tačiau man svarbiausia, kad „Pacers“ laimėtų. Nesupraskite manęs klaidingai. Aš noriu žaisti ir noriu žaisti daug. Tačiau iki sezono pradžios liko mėnuo ir dabar turime kur kas svarbesnių reikalų, nei rūpintis asmeniniu vaidmeniu komandoje. Manau, kad jei atvyksti geros formos, pasirūpinęs savo kūnu, tada kiti reikalai išsispręs savaime“, – teigia triskart Eurolygos čempionas.

Š.Jasikevičius oficialiose „Pacers“ treniruotėse dalyvauja jau beveik savaitę – nuo spalio 4-osios. Prieš tai dvi savaites jis, Jermaine'o O'Nealo kvietimu, dalyvavo ir neoficialiose treniruotėse.

Nors 192 cm ūgio krepšininko gynyba kelia rūpesčių „Pacers“ treneriams, sugebėjimai puolime atsveria visus trūkumus.

„Jis patyręs, turi taiklią ranką ir labai tinka prie to žaidimo modelio, kurį planuojame demonstruoti, – sako „Pacers“ treneris Rickas Carlisle'as. – Esame įsitikinę, kad jam neprireiks daug laiko prisitaikyti. Jis jau yra žaidęs prieš NBA žaidėjus olimpiadose, rungtyniavęs Merilendo universitete. Todėl pirmieji metai NBA jam neturėtų būti ypatingai sunkūs“.

„Pacers“ vadovai nesitiki, kad Š.Jasikevičiaus statistiką puoš įspūdingi skaičiai. Trys Eurolygos čempiono titulai įrodo, kad Šaro žaidimo vien skaičiais vertinti neįmanoma.

„Aš ne tas, kuris mes daug metimų, – supranta Š.Jasikevičius. – Kai kuriose rungtynėse gal ir teks tai daryti, tačiau aš ne tas, kuris daug mėtytų į krepšį. Man žymiai labiau patinka įtraukti komandos draugus į žaidimą ir užtikrinti, kad komandos mechanizmas veiktų be priekaištų“.

Europoje buvęs žvaigžde, JAV jis turi taikytis prie naujo vaidmens – tiek treniruotėse, tiek rungtynėse įrodinėti treneriams bei komandos draugams, ko yra vertas. Šaras supranta, kas jo laukia.

„Žinau, kad manęs laukia kitoks vaidmuo ir esu pasirengęs jį priimti, – tikina Š.Jasikevičius. – Kaip aš su susitvarkysiu? Pamatysime, tačiau galiu patvirtinti, kad stengsiuos, kiek tik galėsiu“.

Iki oficialaus NBA sezono pradžios liekant trims savaitėms, Šaras vilkėdamas trečiuoju numeriu pažymėtus „Pacers“ marškinėlius į aikštę išbėgs jau šį trečiadienį Lietuvos laiku. Ikisezononinėse rungtynėse Pacers grumsis su Niudžersio „Nets“, su Jasonu Kiddu priešakyje.

Komentarai:
Jasius
2005-10-11
-1
Atsakyti
nu rimtaj, as ir dar nemaciau tokiu zaideju kurie nba gintusi :), visa ginyba taj moket yra moket 1 an 1 apsigint, i fsio
2005-10-11
-6
Atsakyti
prajuokino mane tas :DDD
2005-10-10
-2
Atsakyti
cia gameas
2005-10-10
+2
Atsakyti
to ribokas:
tu ar tik apsimeti ar tik siaip tu apsimeti? :D zurnale tu! :DDD
2005-10-10
-1
Atsakyti
To studzentas
Zmogus tures uzsiemima atlikdamas paieska :)))
2005-10-10
+4
Atsakyti
To Audrius
Ziauriai tu cia ;)))
2005-10-10
-3
Atsakyti
To Audrius:
Dėkoju už informaciją, reiks paieškoti.
2005-10-10
-6
Atsakyti
To Ribokas
Jo cia zurnalas ir bus vienas visiems metams :)))
2005-10-10
+2
Atsakyti
O kas čia per NBA 06? Žurnalas? Tai gal kas mėnesį bus, ar 1 visiems metams?
2005-10-10
-1
Atsakyti
nba 06 yra saras,bet jis kaip free agentas, yra macas-jis atsarginis hornets, yra kleiza-jis atsarginis denveri. andriuxos ner. fotkes yra tik kleizos pas mane
2005-10-10
-4
Atsakyti
Saras Jega, pagarsins Lietuveles varda eilini karta, sekmes jam
2005-10-10
-2
Atsakyti
Tai ten gi NBA niekas nesigina iki atkrintamuju, tai sarui bus viskas tvarkoj.. ;)
2005-10-10
-1
Atsakyti
To phantom
reiks siandien idemiau perziuret. Matomai maca praziopsojau kazkur :)))
2005-10-10
+6
Atsakyti
pas mane tai foto yra tik kleizos ir ilgo, o lietuviai visi isskyrus andriuskeviciu yra...
2005-10-10
-2
Atsakyti
To mecius
Kur pirkai? Nes pas mane nera. Gal kokius add-on parsisiuntiai?
2005-10-10
-1
Atsakyti
to audrius nu pa smane yra ir saro foto ir macas yra ...:)
2005-10-10
-4
Atsakyti
gal kas zinot ar rodys kokia tv si maca?
2005-10-10
+3
Atsakyti
Oh yeah.. Saras vs Jason Kidd :)
2005-10-10
-5
Atsakyti
Ksati, nusipirkau NBA 06. Tai Saras ir Kleiza yra (tiesa Saro foto nera), bet vat Maco neradau, Andriuskeviciaus nera :))
2005-10-10
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.