LKL ir teisėsauga skirtingai mato konfliktą tarp sirgalių

2010-01-06 14:51
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes nutraukę sirgaliai gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn už viešosios tvarkos pažeidimą. Bauda gresia ir Kauno „Žalgirio“ komandai – ją paauklėti ketina LKL vadovai.

Baus tik „Žalgirį“

Lygiai prieš savaitę, gruodžio 30 d., per „Žalgirio“ ir Vilniaus „Sakalų“ rungtynes Kaune kilo dar neregėtas kuriozas. Vilniaus ekipos gerbėjai nutraukė mačą vos jam prasidėjus, kai vykstant rungtynėms leido sau peržygiuoti tiesiai per aikštę.

Skersai perėję per visą „Žalgirio“ treniruočių centro aikštę, vilniečiai puolė kumščiais aiškintis santykius su vietiniais žiūrovais.

LKL vadovų nuomone, už tokį „Sakalų“ gerbėjų elgesį turi atsakyti Kauno klubas.

„Sprendimas dar nepriimtas, bet „Žalgirio“ klubas turės būti nubaustas. Jei žiūrovai laksto po aikštę, akivaizdu, kad trūko apsaugos, o to būti negali“, – trečiadienį tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Su teisėsaugininkais nesikonsultavo

Nors LKL vadovui viskas akivaizdu, bet per savaitę lyga taip ir nesugebėjo išsiaiškinti konflikto detalių. Nebuvo apklausti nei „Žalgirio“ klubo vadovai, nei policijos ar apsaugos įmonės atstovai.

„Yra komisaro ataskaita, matėme vaizdo įrašą, – įrodymus, kuriais vadovaujasi, dėstė Gilys. – Oficialiai su komandomis nekalbėjome, tačiau buvo neoficialūs pokalbiai. Situacija nesudėtinga ir viskas čia aišku“.

Visiškai kitaip situaciją vertina policija. Ji ketina bausti būtent „Sakalų“ gerbėjus.

Visi Vilniaus komandos fanai dėl nutrauktų rungtynių dar antrajame kėlinyje buvo išprašyti iš arenos.

31 asmuo buvo nuvežtas į Panemunės policijos komisariatą ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Iki šiol apsaugininkų pakakdavo

„Vyksta tyrimas, todėl negaliu komentuoti detalių, – kalbėjo Panemunės policijos komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis. – Tačiau akivaizdus faktas, kad buvo nutrauktos rungtynės, išbėgta į aikštę, sukeltas kitų žiūrovų nepasitenkinimas. Buvo sutrikdyta viešoji tvarka. Mes viską vertiname įstatymiškai“.

Tvarką rungtynėse prižiūrėję apsaugininkai taip pat patyrė „Sakalų“ sirgalių smurtą. Konfliktą bandęs gesinti „G4S“ apsaugininkas buvo pargriautas ant parketo. Vos keturiems rungtynėse budėjusiems apsaugininkams nesisekė sutramdyti kelis kartus didesnės sirgalių minios.

Rungtynes „Žalgirio“ treniruočių centre visada prižiūri 4 privačios bendrovės apsaugininkai ir 2 klubo darbuotojai. Dėl to niekada anksčiau nebuvo kilę problemų.

Bandoma iškreipti įvykius?

„G4S Lietuva“ Kauno regiono fizinės apsaugos skyriaus vadovo Gintaro Jankausko nuomone, keisčiausia tai, kad viešojoje erdvėje bandoma nupiešti visai kitokį konflikto scenarijų.

„Kai kurie straipsniai iškreipia to įvykio faktus, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Jankauskas. – Fanų veiksmai kai kur buvo pavaizduoti iš gražiosios pusės, bet manau, kad ikiteisminis tyrimas sudėlios visus taškus“.

Tai jau ne pirmas kartas šį sezoną, kai sirgaliams svarbiau už rungtynes tampa santykių aiškinimasis. Vilniuje po „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ rungtynių akmenimis buvo apmėtytas uteniškių sirgalių autobusas, Panevėžyje per „Techaso“ ir „Lietuvos ryto“ mačą liejosi kraujas tribūnose, kai kumščiais ėmėsi švaistytis šių ekipų gerbėjai.

Klubai prieš fanus bejėgiai?

Pasak LKL direktoriaus Gilio, toks fanų elgesys garbės nedaro, bet lyga mažai ką gali pakeisti.

„Šnekamės su klubais, kad jie valdytų sirgalius. Bet to, kas vyksta po rungtynių, negali suvaldyti net klubai. Tai nėra gerai, mes tokių dalykų netoleruojame ir negalima to praleisti pro akis“, – kalbėjo Gilys.

Bet už išsišokimais garsėjančius „Sakalų“ sirgalius turės atsakyti „Žalgirio“ klubas. Prieš keletą metų dėl sostinės klubo sirgalių uždegtų fakelų buvo nutrauktos LKL mažojo finalo rungtynės tarp „Sakalų“ ir „Šiaulių“. Tuomet vilniečiams buvo skirta bauda, o komanda kelias rungtynes žaidė be sirgalių.

Nuobaudą dėl konflikto LKL žada paskelbti ketvirtadienį arba penktadienį.

Komentarai:
nx
atvaziavo ,granda banda is vieno zinomo taboro,,kuri nezinojo,kad negalima lakstyti po krepsinio aikste,rungtyniu metu,apsidumije,vienam makulturos rezisieriui suselpuisiam ant dumu,apsvaigo plikos smegeneles nuo salcio,dar kazkokia spilbergo anuke su kamera,praradusi nuovoka,kaip kokia ziurke po sales kampus smirinejo..kaip kiauledu sventeje gavosi,vilno- kulturos ubagu sostines spektakljyje.lkl pinigelius surinko is sales suteikusios renginiui seimininku....
2010-01-09
-8
Atsakyti
r
Parduodu ORIGINALIUS futbolo, NBA, NCAA, ledo ritulio, amerikietiškojo futbolo marškinėlius. Taip pat parduodu NBA džemperius, šortus, futbolo šalikus ir panašią atributiką. Kainos labai įvairios, jei susidomėjote, rašykite - martynasmb@yahoo.com
2010-01-08
-8
Atsakyti
to komsomolka
na jei tu esi mazametis bailys, arba neturi draugu uz kuriuos galetum/bijotum pastoveti- tj jo galima tada laikyt juos pasisikusiais, taciau, kai uzaugsi, arba rasi geru draugu- suprasi, ka reiskia pastoveti uz drauga, bet kokia kaina, konflikto nesukele sakalu fanai, kauno nusmurgeliams dar nedaeina kaip reikia elgtis su moterimis....
2010-01-07
Atsakyti
to tt
ne tvarte lose, o didziosios kąuno krepsinio mokyklos aikstelej (sabonkej)
2010-01-07
-6
Atsakyti
Chamakh
Matosi kokie nenormalus tie zalfaniai ir siaip daro geda lietuvai betkur.
2010-01-07
+4
Atsakyti
o ir vel ultriniai gejukai pasisiukslino. Juk is "kulturos sostines" :)))
2010-01-07
+2
Atsakyti
tiesos tabloidas
lkl jau seniai isigime ir gina,tik lryta irju klonus -sakalu ultras.cia lkl vadovai kalti,kad nereaguoja i situacija,kas kaltas,baudzia nekaltus,isteisina kal;tuosius,kai atsitiks kas nors blogiau,jie vel apsimes slangomis,Zalgiriui reikia uzdrausti,kad i rungtynes nepatektu tie beprociai is sakalu ir lryto ur....
2010-01-07
+6
Atsakyti
tt
visam tvarte tik 4 apsauginiai :D juokina :D
2010-01-07
-8
Atsakyti
Duos kelis litus baudos ir visi pamirs tu debiliuku ultriniu issisokima. Zalgiris manau neivertino situ nevisprociu. Jau buta siu silpnaprociu issisokimu, tad galejo pasimokyt ir normaliai apsaugos atvaryt, Aplamai as ultrinius i sale neileisciau ir uz grotu kur kampe uzdares laikyciau. Butu visiems geriau
2010-01-07
+6
Atsakyti
maru
o tai cia kas galejo zinot kad fanaberijos uzeis" kulturos sostines" nuokrusoms? n metu problemu nekildavo nes Kauno zmones kulturingi. Skaitau jei LKl skirs bauda Zalgiriui reiktu bet kurio Vilniaus klubo fanus paskelbt nepageidaujamais Kauno arenose. Ir problemu kaip nebuta
2010-01-06
+24
Atsakyti
JK
DangisBauda Zalgiriui, kad neuztikrino saleje tvarkos, o neuztikrino, nes pasikviete tik 3 apsauginius ir nelauke jokiu konfliktu...O is kitos puses - mergina del kurios kilo konfliktas stovejo tikrai ne per viduri ir jei trugde, tai 2-3 ziurovams (taip atrodo filmuotoje medziagoje), todel matau tolerancijos trukuma is Zalgirio fanu puses... Be to kas per debilai, kad puola must ar stumdyt merginu? ir tokie asiliukai, kurie gali pakelt ranka pries mergina dar save vadina vyrais ir reiksia kazkokias pretenzijas??? - juos uzdaryt menesiui i KPZ reiketu ir gaidziukais padaryt, kad suprastu kaip reik elgtis :)


Kaip tikras rytfanis, esi linkes visgi melaginga komentara rasyti ir tiesa iskraipyti. Straipsni skaitei? Jei skaitei, nx rasai 3 apsauginiai? Perskaityk dar karta. Bet manau cia toks jau rytfaniu bruozas, pakraipyti faktus sau naudinga linkme. Nors ir smulkmena, bet is tokiu smulkmenu paskui gaunasi, kad koks gaidelis donatas urbonas k.nete bloga paraso su visiskai iskraipytais ir melagingais faktais.
2010-01-06
-5
Atsakyti
O kiek ultriuku suguzejo ar jau proftechnines pamokos baiges? Tu palaikyk komanda,suksniai, dainom, himnais, bet ne kumsciu ar akmenim kaip Rylfaniai megsta. Isvis tas musu ultravimas tampa vis labiau iskreiptas, tupa smegenine, girti snukiai, skusta galva - skinheadas nieko pries jos neturiu. O jei dar megstu mustis, vajei, cia jau kaip mesijas... Ir nuo tokiu fanu ekipos zaidejai, normalius ziurovus gina. Cia didziausia GEDA ir ne kitaip....
2010-01-06
+9
Atsakyti
kaunovarnaskarta haleje apsaugininkui parodzius kaip is zalgirio fanu gretu metomos siuksles ant zemiau sedinciiu rytfaniu,apsaugininkas netares nei zodzio pasitrauke toliau kad nieko nematytu ,o po to verkia kad negali sutramdyti isisiautejusiu fanu .bet ju pareiga ir yra neleisti jiems isisiauteti ,o ne kilus drakai svaistytis bananais


supranti,ka tu vienas vargsas ten padarysi,gausi i snuki ir pasius ant 3 raidziu .. aisku,tada reik daug zmoniu,bet kur tau per krize cia samdys daug apsauginiu,visi taupo,taigi,kaip bebutu,tikekimes,daugiau taip nebenutiks niekad niekur
2010-01-06
-7
Atsakyti
Bauda Zalgiriui, kad neuztikrino saleje tvarkos, o neuztikrino, nes pasikviete tik 3 apsauginius ir nelauke jokiu konfliktu...

O is kitos puses - mergina del kurios kilo konfliktas stovejo tikrai ne per viduri ir jei trugde, tai 2-3 ziurovams (taip atrodo filmuotoje medziagoje), todel matau tolerancijos trukuma is Zalgirio fanu puses... Be to kas per debilai, kad puola must ar stumdyt merginu? ir tokie asiliukai, kurie gali pakelt ranka pries mergina dar save vadina vyrais ir reiksia kazkokias pretenzijas??? - juos uzdaryt menesiui i KPZ reiketu ir gaidziukais padaryt, kad suprastu kaip reik elgtis :)
2010-01-06
+7
Atsakyti
nu panafik kaskoks asilas isbego i aikste sakalietis o bauda zalgiriu nu i nafik ta valdzia ka jioe nemato kas sukele tas riauses
2010-01-06
Atsakyti
,,,,
bandau isivaizduot. apsauginiai kas metra sustoja aplink aikstute kaip per protesto akcijas, kad neisbektu i aikstute bent vienas asilas, tuo paciu pamalonint lkl vadovus, kad reguojama i ju baudas. o jai kaikur kitur riauses tai ta sienute is apsuginiu net nepajuda is vietos, kad neibektu asilas. o is tribunu nusileidzia spec burys malsint riausiu. ant galo kalti lieka apsauginiai kad malsino riauses nes zalgirio fanas sakalu fana na... pasiunte ir jie visi gine savo garbe o zal gauna vel bauda, kad isprovokavo mustines
2010-01-06
-3
Atsakyti
weezy
o galwojau kad kaune marozai didesni...
2010-01-06
+13
Atsakyti
karta haleje apsaugininkui parodzius kaip is zalgirio fanu gretu metomos siuksles ant zemiau sedinciiu rytfaniu,apsaugininkas netares nei zodzio pasitrauke toliau kad nieko nematytu ,o po to verkia kad negali sutramdyti isisiautejusiu fanu .bet ju pareiga ir yra neleisti jiems isisiauteti ,o ne kilus drakai svaistytis bananais
2010-01-06
-3
Atsakyti
NELAIME12nu logiskai pagalvojus,gi gali but kad ir 100 apsauginiu,vistiek kazkoks asilas sugebes ibegt i aikste,kol kiti gaudys,tada ir dar gali... nesamone cia uz tokia nesamone baust,galu gale,sakalus reiktu irgi baust,kadangi sirgaliai nevyke..kaip bebutu,belieka taip,jog 1 asmeniui po 1 apsaugini,tada gal ir butu saugu ir niekas nebegios kur nereik :)))


Apsauginiu toks darbas, kad debilai nebegiotu i aikste. Jeigu isbego - blogai dirbi. Nereikia iki absurdo lygio tai subanalint.
2010-01-06
-7
Atsakyti
nu logiskai pagalvojus,gi gali but kad ir 100 apsauginiu,vistiek kazkoks asilas sugebes ibegt i aikste,kol kiti gaudys,tada ir dar gali... nesamone cia uz tokia nesamone baust,galu gale,sakalus reiktu irgi baust,kadangi sirgaliai nevyke..kaip bebutu,belieka taip,jog 1 asmeniui po 1 apsaugini,tada gal ir butu saugu ir niekas nebegios kur nereik :)))
2010-01-06
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.