Ramūnas Butautas vietos aikštelėje stengsis rasti ir jauniesiems krepšininkams
Ramūnas Butautas vietos aikštelėje stengsis rasti ir jauniesiems krepšininkams
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pradės kovas Eurolygos „Top 16“ varžybose. Pirmąsias antrojo Eurolygos etapo rungtynes žalgiriečiai žais Lenkijoje prieš Tomo Pačėso treniruojamą Gdynės „Asseco Prokom“ komandą.

Gdynėje „Žalgiriui“ tikrai padėti negalės traumuotas Travisas Watsonas. Taip pat didelis klaustukas lieka ties Tado Klimavičiaus ir Povilo Butkevičiaus galimybės išbėgti į aikštę Lenkijoje.

„Sunku išreikšti procentais, kiek šansų yra, jog Klimavičius su Butkevičiumi galės žaisti, bet prognozės mums nėra palankios“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Kalbėdamas apie būsimus varžovus, Butautas išskyrė „Asseco Prokom“ gynėjus ir pridūrė, kad siekiant pergalės kauniečiai turės remtis komandiniu žaidimu tiek puolime, tiek gynyboje.

„Gdynės komanda turi gerus antrosios linijos žaidėjus, turiu omenyje Ewingą, Loganą, Woodsą. Esame išsinagrinėję Lenkijos komandos žaidimą, stengiamės rasti priešnuodžių, kai ką reikės pakoreguoti, nes netekome kai kurių žaidėjų. Kovosime, stengsimės parodyti gražų žaidimą“, – kalbėjo Butautas.

„Žalgirio“ gynėjas Martynas Pocius taip pat išskyrė individualiai stiprius „Asseco Prokom“ amerikiečius. „Negalime įsivelti į jų mėgstamą greitą žaidimą, – kalbėjo Pocius. – Dirbame ta linkme, analizuojame varžovų derinius ir ruošiamės prieš juos žaisti“, – pridūrė krepšininkas.

Pocius pripažino, kad patekus į „Top 16“ etapą komandoje atslūgo įtampa. Gynėjas teigė, jog jau VTB finaliniame ketverte „Žalgirio“ krepšininkai aikštėje jautėsi kiek lengviau.

Butautas pripažino, kad jaunai „Žalgirio“ komandai patekimas į „Top 16“ yra didžiulis pasiekimas, tačiau patikino, jog jo treniruojami žalgiriečiai pusiaukelėje sustoti neketina.

Paklaustas, ar klubo vadovai patekus į „Top 16“ neiškėlė naujų tikslų Butautas teigė, jog ekipos vadovai didelį dėmesį skiria komandos jaunimui.

„Labai svarbu ugdyti jaunus krepšininkus, leisti jiems kuo daugiau laiko aikštelėje. Mes tai ir stengiamės daryti. BBL, LKL varžybose mes atsisakome savo lyderių paslaugų, vien tam, kad daugiau laiko pasireikšti galėtų jaunieji žaidėjai“, – tikino treneris.

Treniruotės vaizdo reportažas, Butauto ir Pociaus komentarai:


     
Komentarai:
MISTERGREEN
idomu kas per pasiaukele ? :DDD , siaip bus nelengva , tik per team play galima laimeti , nes individualiai jie (amerikonai lenku) yra tikrai geri , bet pas juos team play nelabai daznai buna , tad sekmes Zalgiriukui ! GREEN AND WHITE !
2010-01-27
-2
Atsakyti
x-zibit
Davidas Loganas yra stiprus kovoj vienas pries viena jis geresnis izaidejas negu Kalnietis,Capinas,Vasiliauskas atsilaikyt pries tokius zaidejus kaip Ratko Varda,Jan Hendrix-Jagla.Ronny Burellas,Quyntellas Woodsas bus sunku
2010-01-27
+9
Atsakyti
Zergasale ziuriu nemazai cia zmogeliu su roziniais akiniais kurie mato tik tai ka nori matyt,o ne tai kaip is tikruju yra.daug cia netusciazodziausiu,po varzybu Lenkijoj galesim pakalbet.


Mes tikrai neužsidėje jokių rožinių akinių ir tikrai mes matome realybę, o ne tai ką norime matyti. Aš suprantu, kad "Žalgiriui" bus labai sunku laimėt ir šių rungtynių favoritai yra "Asseco Prokom". Esmė yra tame, kad mes tikime savo komanda, ją mylime ir palaikome. Aš susidarau nuomonę, kad tu visada manai, kad laimės "Žalgirio" priešininkai, o gal net palaikai juos. Tikrai nuoširdžiai noriu ir tikiu, kad ši susidariusi mano nuomonė apie tave yra neteisinga ir klaidinga.
2010-01-27
Atsakyti
Nu kokia jus Zalgirio fanai jei sakot , kad pralaimes pralaimes gi buna stebukla gal laimes , gal prakis gal visko buti. As manau kad laimes ir einu uz Zalgiri !
2010-01-27
Atsakyti
Logis
Nu gal yra koks centras priklausantis zalgiriui? Silinskis ar pan. Nes tikrai rjk po kasiu pagalbos
2010-01-27
-13
Atsakyti
ale ziuriu nemazai cia zmogeliu su roziniais akiniais kurie mato tik tai ka nori matyt,o ne tai kaip is tikruju yra.daug cia netusciazodziausiu,po varzybu Lenkijoj galesim pakalbet.
2010-01-27
-5
Atsakyti
Bus sunku be klimaviciaus bet jei gerai i zaidima isijunks delas ir jei begic greit nepavarks manau turim sansu nugalet
2010-01-27
+11
Atsakyti
Na zaist bus sunku .. Tik rejk but nesutriuskintiem , kad kaune paskuj atsilost lengwiau butu Sekmes !
2010-01-27
+2
Atsakyti
sis varzovas zalgiriui naudingas . nes nera toks stiprus kaip olipiakos / montepaschi /ar panatinaikos . tad zalgiriui ji reikia iveikt si ketvirtadieni.
2010-01-27
+4
Atsakyti
izze
nu apie 15 gaus manau
2010-01-27
-10
Atsakyti
omg
zaidziam lenkijoje !!! karta butautas neivertino shios shalies komandos ir tada akivaizdziai nebuvo pasiruoshta priesh lenkus... nrs cia klubine komanda.. bet zaidejai kai kurie yra tie pats.. + sirgaliai.. tai paziuresim ar bus uzlipta ant gerblio ar ne.. 50/50
2010-01-27
-2
Atsakyti
pajaroltpilkarisZergasbe watson ir klimaviciaus nera jokiu sansu.juk visi matem kas vyko po musu krepsiais kaip nebuvo tik watson,o dabar nuimkit dar ir gera forma demonstruojanti klima ir ka turim?juodaja skyle po krepsiu kurios jokie delasai ar venes neuzkis.svarbu lenkijoj nebut sutriuskintiems,nes apie pergale galim tik pasvajotAš nesuprantu, kodėl tu toks pasimistas. Aišku tu atsakysi, kad tu galvoji realistiškai, bet koks tu "Žalgirio" fanas jeigu netiki, kad komanda laimės!? Ir ką aš pastebėjau per tą laiką, kol dabar esu basketnews.lt ,tai ,kad visada sakai, kad komanda praloš, kad treneris yra deb**** ir t.t. Puikiai atsimenu, kai tu sakei, kad Butautas ir nieko vertas ir taip toliau. Sakei, kad "Žalgiris" neturi jokių šansų patekti į TOP16. Gerai aš dar su ta mintimi susitaikau, bet kaip jaustis "Žalgirio" žaidėjams, treneriams ir klubo vadovams!? Tu galvoji jie labai džiaugiasi, kad jais netiki net savos komandos fanai!? Jeigu ne mes, tai kas jais gali tikėt!?tai cia gan nemazai ju tokiu yra a la "fanu".. kas bebutu,kaip bebutu,viskas jiems negerai.. tam paciam Butautui buvo pasiryze vos ne spranda apsikt pries ateinant,o dabar vos ne ant ranku jau nesa.. kai pries ateinant jam i komanda sakiau,kad rezultatai zenkliai keisis i gera puse,vos neisvadino daunu,debilu,asilu ir t.t. kazin kur db tie gudrociai su savo sudu kibirais?? kazko labai jau priduso paskutiniu metu..


maladec
2010-01-27
-2
Atsakyti
ramyras
Žalgiris laimės ir lenkus į vietą padės:)Malačius tas Butautas,svarbu Mažučio nėra,tai ne viskas dar prarasta.:)
2010-01-27
+5
Atsakyti
pilkarisZergasbe watson ir klimaviciaus nera jokiu sansu.juk visi matem kas vyko po musu krepsiais kaip nebuvo tik watson,o dabar nuimkit dar ir gera forma demonstruojanti klima ir ka turim?juodaja skyle po krepsiu kurios jokie delasai ar venes neuzkis.svarbu lenkijoj nebut sutriuskintiems,nes apie pergale galim tik pasvajotAš nesuprantu, kodėl tu toks pasimistas. Aišku tu atsakysi, kad tu galvoji realistiškai, bet koks tu "Žalgirio" fanas jeigu netiki, kad komanda laimės!? Ir ką aš pastebėjau per tą laiką, kol dabar esu basketnews.lt ,tai ,kad visada sakai, kad komanda praloš, kad treneris yra deb**** ir t.t. Puikiai atsimenu, kai tu sakei, kad Butautas ir nieko vertas ir taip toliau. Sakei, kad "Žalgiris" neturi jokių šansų patekti į TOP16. Gerai aš dar su ta mintimi susitaikau, bet kaip jaustis "Žalgirio" žaidėjams, treneriams ir klubo vadovams!? Tu galvoji jie labai džiaugiasi, kad jais netiki net savos komandos fanai!? Jeigu ne mes, tai kas jais gali tikėt!?
tai cia gan nemazai ju tokiu yra a la "fanu".. kas bebutu,kaip bebutu,viskas jiems negerai.. tam paciam Butautui buvo pasiryze vos ne spranda apsikt pries ateinant,o dabar vos ne ant ranku jau nesa.. kai pries ateinant jam i komanda sakiau,kad rezultatai zenkliai keisis i gera puse,vos neisvadino daunu,debilu,asilu ir t.t. kazin kur db tie gudrociai su savo sudu kibirais?? kazko labai jau priduso paskutiniu metu..
2010-01-27
-9
Atsakyti
to pilkaris

Žiauriai teisingi žodžiai. Pritariu tau visu 100%! Nesvarbu su kokio lygio komanda žaistume, Žalgirį visada reikia palaikyt ir tikėtis pergalės ir gražaus žaidimo!
2010-01-27
+7
Atsakyti
To Anonimas--> tai kaip Sport1 neims interviu kiekvieną dieną. Jie, kaip ir Legenda, yra ŪBIG nuosavybė.
2010-01-27
-12
Atsakyti
Zergasbe watson ir klimaviciaus nera jokiu sansu.juk visi matem kas vyko po musu krepsiais kaip nebuvo tik watson,o dabar nuimkit dar ir gera forma demonstruojanti klima ir ka turim?juodaja skyle po krepsiu kurios jokie delasai ar venes neuzkis.svarbu lenkijoj nebut sutriuskintiems,nes apie pergale galim tik pasvajot


Aš nesuprantu, kodėl tu toks pasimistas. Aišku tu atsakysi, kad tu galvoji realistiškai, bet koks tu "Žalgirio" fanas jeigu netiki, kad komanda laimės!? Ir ką aš pastebėjau per tą laiką, kol dabar esu basketnews.lt ,tai ,kad visada sakai, kad komanda praloš, kad treneris yra deb**** ir t.t. Puikiai atsimenu, kai tu sakei, kad Butautas ir nieko vertas ir taip toliau. Sakei, kad "Žalgiris" neturi jokių šansų patekti į TOP16. Gerai aš dar su ta mintimi susitaikau, bet kaip jaustis "Žalgirio" žaidėjams, treneriams ir klubo vadovams!? Tu galvoji jie labai džiaugiasi, kad jais netiki net savos komandos fanai!? Jeigu ne mes, tai kas jais gali tikėt!?
2010-01-27
-1
Atsakyti
puiku, kad patys supranta, jog lengva nebus. vienas svarbiausių dalykų tai kad pasveiktų ir galėtų žaisti Klimavičius. taip pat labai daug kas priklauso nuo Browno žaidimo, matėme pusfinalį - kai jam visiškai nesisekė, todėl skendo ir komanda. tai tiek:)
2010-01-27
Atsakyti
be watson ir klimaviciaus nera jokiu sansu.juk visi matem kas vyko po musu krepsiais kaip nebuvo tik watson,o dabar nuimkit dar ir gera forma demonstruojanti klima ir ka turim?juodaja skyle po krepsiu kurios jokie delasai ar venes neuzkis.svarbu lenkijoj nebut sutriuskintiems,nes apie pergale galim tik pasvajot
2010-01-27
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.