Ainaras Bagatskis mėgins nuvesti Latvijos krepšininkus iki 2011 metų Europos čempionato Lietuvoje
Ainaras Bagatskis mėgins nuvesti Latvijos krepšininkus iki 2011 metų Europos čempionato Lietuvoje
Buvęs Kauno „Žalgirio“ snaiperis ir vyriausias treneris Ainaras Bagatskis tapo naujuoju Latvijos rinktinės vyriausiuoju treneriu.

Šiuo metu Rusijos Superlygoje Krasnojarsko „Enisey“ treniruojantis 43 metų Bagatskis Latvijos rinktinėje pakeis nesėkmingai 2009 metų Europos čempionate pasirodžiusį lietuvį Kęstutį Kemzūrą.

Latvis su šalies krepšinio federacija sudarė dviejų metų sutartį.

„Ainaro kandidatūra buvo tikrai nebloga. Jis yra ambicingas treneris, protingas ir inteligentiškas žmogus. Mes tikime juo“, – kalbėjo Latvijos krepšinio federacijos vadovas Guntis Šenhofas.

Tikimasi, kad Bagatskiui šalies nacionalinėje komandoje talkins kitas ilgametis rinktinės žaidėjas Robertas Štelmaheris. Rinktinės vadovai labai pagarbiai atsiliepia apie buvusį Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėją, kuris šiuo metu vadovauja Vilniaus „Perlo“ krepšininkams bei tikisi, jog šis sutiks tapti asistentu ir padėti Bagatskiui.

Pakabinęs sportinius batelius ant vinies Bagatskis trenerio karjerą pradėjo 2005 metais, kuomet stojo prie Rygos „Barons vairo. Pusę 2006-2007 metų sezono buvęs krepšininkas vadovavo Kauno „Žalgiriui“, o vėliau palikęs Kauno ekipą dvejus metus treniravo Valmieros „Valmiera“ komandą. 2009 metais latvis persikėlė dirbti į Rusiją, kur dirba iki šiol.

Pirmasis Bagatskio iššūkis laukia atrankos turnyro į 2011 metų Europos čempionatą Lietuvoje varžybose, kuriose Latvijos rinktinė rungtyniaus A grupėje kartu su Suomija, Italija, Juodkalnija ir Izraeliu.
Komentarai:
Kas is to, pries iskant gero trenerio, reikia daugiau pradeti rupintis jaunimu, kad atrastu nauju talentu
2010-02-04
Atsakyti
Bagackis gal ir geras trenenris tik kad zalgiris jo kalbos nesuprato:)
2010-02-04
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.