Kauno "Žalgirio" sezonas 2004-2005 metų ULEB Eurolygoje baigėsi šeštu pralaimėjimu iš eilės. Trečiadienį LKL čempionas savo aikštėje 82:86 (24:25, 23:19, 13:20, 22:22) nusileido Vitorijos "Tau Ceramica" (Ispanija) ekipai. Iš G grupės į ketvirtfinalį taip pat pateko Atėnų "Panathinaikos" (Graikija), namie 23 taškų skirtumu įveikusi Bolonijos "Climamio" (Italija).

"Žalgiris": Robertas Packas 22 taškai (10/14 dvitaškių, 8 rezultatyvūs perdavimai), Mindaugas Timinskas 16 (7 atkovoti kamuoliai), Dainius Šalenga 15, Tanoka Beardas 11 (11 atk. kam.), Vidas Ginevičius 5 (4 rez. perd.), Paulius Jankūnas 5 (7 atk. kam.), Darjušas Lavrinovičius 4 (7 atk. kam., 4 blokai), Ainaras Bagatskis 4, (Martynas Andriuškevičius).

"Tau Ceramica": Jose Manuelis Calderonas 18 (5 rez. perd.), Arvydas Macijauskas 18 (28 minutės, 5/9 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 8/9 baudos metimų, 4 rez. perd., 3 kld.), Luisas Scola 18 (6 atk. kam.), Travisas Hansenas 11, Kornelis Davidas 8, tiago Splitteris 8 (10 atk. kam.), Sergi Vidalis 5, (Pablo Prigioni, Robertas Conley).

Didelę nepasitenkinimų bangą Kauno "Žalgirio" sirgaliai išreiškė rungtynių pabaigoje. Persilaužimą pasiekti galėję kauniečiai buvo sustabdyti abejotinais teisėjų švilpukais.

Likus kiek mažiau nei dviem minutėms pražanga puolime buvo nubaustas Mindaugas Timinskas. Arbitrai nekreipė dėmesio į tai, kad besiginantis žaidėjas stovėjo už linijos, kurioje bet kokiu kontakto metu pražanga skiriama besiginančiam krepšininkui.

Vėliau Tanoka Beardas, bandydamas perimti kamuolį, buvo nubaustas dar viena abejotina pražanga. Šalia stovėjęs arbitras baudos nefiksavo, tačiau žaidimą ne pagal taisykles įžvelgė tolimesnis arbitras.

Keturis baudos metimus taip sumetę "Tau Ceramica" žaidėjai įtvirtino pranašumą 84:76 ir šventė pergalę.

Visų rungtynių metu mačas vyko apylygiai. Jau pirmąją minutę dvi technines pražangas gavo "Žalgirio" klubas. Pirmiausia už priekaištus arbitrui buvo nubaustas R.Packas, o vėliau už netikslų kamuolio padavimą teisėjui tuo pačiu nubaustas buvo ir T.Beardas.

Besibaigiant antrajam kėliniui "Žalgirio" pranašumas du sykius siekė 12 taškų (43:31, 45:33). Tačiau iki didžiosios pertraukos "Tau Ceramica" priartėjo iki 44:47.

Lemiamą persvarą baskai įgijo besibaigiant trečiajam ketvirčiui. Paskutinę minutę "Žalgiriui" pirmaujant 60:58 S.Vidalis ir T.Hansenas įmetė iš toli - 64:60. Nors kauniečiai priartėjo iki 65:68, 6 taškus be atsako įmetę svečiai padidino atotrūkį iki 74:65 ir išlaikė jį iki mačo pabaigos.

Komentarai:
visi l ryto fanai eikit jus **.........jei susirinkot parodyt kokie jus sustri esat varydami ant zalgirio tai eikit **...........** pades tas zalgiris ir bbl ir lkl jus kaip sudus.......geda bl kad lietuvoj atsiranda tokiu ******* kaip jus........jei pateksit kitais metais i eurolyga tai abejoju ar is viso ten per visa sezona nors vienas rungtynes laimesit..........
2005-03-31
-2
Atsakyti
bet kaimiskas mentalitetas pas ta zalgiri, treneriai zaidejai naxui siuncia vis teisejus ir dar stebesi uz ka technine gauna, pats zalgiris toki teisejavima isprovokavo.
2005-03-31
-3
Atsakyti
Zalgiris zaide neblogai ,nu bet kaip nesiseka tai nesiseka,tada ir teisejai blogi.Prisiminit kiek vakar laisvas is baudos aiksteles pramete Jankunas,kiek kamuoliu prarado Packas ir tt...Aisku ,kad tie du luzeriai ir vienas avigalvis belgas pjove gryba nerealiai ,sugadino visa zaidima ir tikrai buvo verti tu epitetu gale rungtyniu,bet problema cia gilesne ir aktualesne.
Nera gero izaidejo , zmogaus kuris valdytu komanda,o lemiamu momentu pelnytu reikalingus taskus(pvz. Stelmaheris),nera pakaitalo Beardui ,nera treneriu apgalvoto vadovavimo,nera vyrisko nusiteikimo tik pergalei ir daug ko nera,nes komanda issikvepus ir beveide - be taktikos ir savo vietos zinojimo aiksteleje.Kas kaltas?Sireika?Sabonis?Valdyba ? Kiti?Belieka laukti kito eurolygos sezono ir tiketi, kad kazkas kardinaliai pasikeis....
2005-03-31
+5
Atsakyti
tokie "teisejai" LKAL per zemo lygio butu o apie LKL iswis tyliu. o dar eurolygos rungtynems tokius skiria! Sveikinu ZALGIRI nes jie tikrai kowesi ir jei ne tie megejai "teisejai" manau tikrai butume laimeje! Respect ZALGIRIS and ZALGIRIS RULEZ!!!
2005-03-31
Atsakyti
Žinoma, lengviausia dėl savo nemokšiškumo apkaltinti teisėjus. Sutinku, Timinskui baudą skyrė gal ir už nieką. Beardui techninę pradžioje davė irgi be reikalo. Bet tai tik keli momentai. O Žalgiris žaidė blogai - kaip ir visą šį sezoną! Ir nėra čia ko verkauti. Kaip boboms. Kalti visi, tik ne jie!! Tai jau tampa prasta tradicija.
2005-03-31
-10
Atsakyti
As nesuprantu tu kurie sako kad tesejai visai normaliai tesejavo... tai gal rungtyniu nemate, vien timai prazanga kai skyre tame rate po krepsiu... tas is pradziu net nesuprato, galvojo kad varzovui prazanga (o taip ir turejo buti pagal visas taisykles). Tik stebiuosi kaip tima negavo technines kai pribego prie teisejo ir parode kad kontaktas ivyko tame rate, kur besigininatis krepsiniskas visada baudziamas prazanga:)))
2005-03-31
Atsakyti
SIAUBAS
skaudu be galo, kaip cia taip isejo tai nesuprantama, kodel butent mums tai turejo nutikti?
kodel zalgirelis, taip gerai pradejes taip sunkiai klupo, uzuojauta senajam zalgiriui ir geriau jau gerai atgimti kitame sezone
2005-03-31
-1
Atsakyti
Liudna...Zalgiris taip puikiai pradejes sezona ir patekes i TOP 16,nesugebejo iskovoti ne vienos pergales! graudu...bet laukime finalo LKL ir tikekimes kad Zalgiris nukaus Lietuvos Ryta,kuris dabar,pripazinkime, yra ant bangos... wo tep wa...
2005-03-31
+4
Atsakyti
Teisejai laimejo ta maca,o Zalgiris jai nori nugalet teisejus reikia nors normalu izaidejau nusipirkt tas Pekas duzes zmogus tokio asilo senaj nemaciau nebent tas kur buvo C.Beckas. Pekas=Bekas,cia taj du asilaj kaip turi but
2005-03-31
-7
Atsakyti
> Šalia stovėjęs arbitras baudos nefiksavo, tačiau žaidimą ne pagal taisykles įžvelgė
> tolimesnis arbitras.
Va tokie ir panašūs atvejai tik leidžia paliūdėti, kad vis dar esame ir likome kaip prie Tarybų Sąjungos: galime žaisti kaip tik norime gerai (o šį kartą žaidėm žymiai geriau už "tau ceramica"), bet kol neturėsime pakankamai babkių didesniam kyšiui įkišti, taip ir liksime tik Žalgiris. O žaidėjų yra tikrai gerų, bet ir vėl: neturime pakanakamai babkių, kad gerus žaidėjus pas save išlaikyti.
Kartais man taip gėda, kad esu lietuvis...
Esam sąžiningi, todėl ir biedni...
2005-03-31
+6
Atsakyti
Tai vat x.... Zalgirio fanai daugiau klykit "fuck you refferee" - tai teisejai tikrai bus jums geresni :)))
Zaist reikia, o ne nuo pirmu sekundziu varyt ant teiseju ir ieskoti pasiteisinimo kazkur anapus.
Ziopliu kolektyvas tas Zalgiris su savo fanai priesaky :)))
2005-03-31
+3
Atsakyti
kaip top16 zalgiris pradejo su gerais teisejais taip ir pabaige... visa hale skanduodamo "FUCK YOU REFFEREE"!!!
2005-03-30
-1
Atsakyti
ir atsirand tokiu asilu kur varo ant zalgirio...krc ner zodziu...pz....lyg zalgiris butu ne LIETUVOS komanda
2005-03-30
+6
Atsakyti
aisku jeigu susitiksit.... ir dar neaisku kiap ten bus su makedonikos:)
2005-03-30
+2
Atsakyti
o pas pamesa treneris jugas? man atrodo ne
2005-03-30
-7
Atsakyti
krc rytfaniai issitrynkit galvas mausai... zalgiris nuvo, yra ir bus geriausias.. o jus- jobana makulatura.. taip kad paziuresim kai kita sezone eurollygoj maci maci jum 3pts pri**s
2005-03-30
-7
Atsakyti
simikinsai tu simkinsai. Teisejai tai tie patys. Pvz. Pamesoj teisejavo tas pats Jugas ar kroatas kuris TIPO sugadino rungtynes su Pana. Ir zinokit didesniu problemu nekyla. O zinot kodel- nes Rytas losia ir nekreiia demesio i teisejus, o z. su fanais tik isterikuoja. Na ir taisykles zinot reiketu. Tada kai kurie teiseju sprendimai atrodytu visai logiski. Pvz. sios dienos varzybose nemaciau didesniu problemu. Teisejavo visai neblogai....
2005-03-30
-6
Atsakyti
kaip jums gerai kad pas jus toj kaimu geresni teisejai tai ir dziaukites nes jau patekot i ta euorolyga bet kuriuo atveju nes makedonikos neatitinka standartu tai paziuresim kiek pasieksit jus grybai 1 sezone
2005-03-30
-3
Atsakyti
as manau kad teisajavimas nebuvo tox prastas kaip visi zalgiriniai cia saukia. patys nervu nalaiko, patys musa, o tada verkia kaip bobos. kalti visi tik ne mes... grybu komanda! jei zalgirio treneriai laikytu savo nervus ir liezuvi uz dantu galima buvo dar kautis...
2005-03-30
+2
Atsakyti
Laimi zalgiris - mes kieciausi, pralaimi - teisejai kalti. Dar dabar tik sireikai teliko pasakyt, kad vyram truko motyvacijos!!!
2005-03-30
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.