Be Solopovos likusi rinktinė užėmė šeštą vietą (video, komentaras)

2010-07-25 17:48
Karolis Jankus, „BasketNews.lt“ spec. korespondentas Liepojoje (Latvija)

Lina Pikčiutė buvo rezultatyviausia paskutinėse rungtynėse
Lina Pikčiutė buvo rezultatyviausia paskutinėse rungtynėse
Nuotr. fibaeurope.com
Nesėkmingai Europos jaunimo merginų (iki 20 metų) čempionatą baigė Lietuvos rinktinė. Mače dėl penktosios vietos Ramunės Kumpienės auklėtinės 64:82 neprilygo Ukrainos bendraamžėms ir galutinėje įskaitoje liko šeštos.

Šioje dvikovoje lietuvaitės vertėsi be savo lyderės Marinos Solopovos, kuriai leista prisijungti prie pagrindinės moterų rinktinės stovyklos.

„Labai trūko Marinos, nes visas žaidimas prieš čempionatą buvo statytas ant jos, – po dvikovos tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė rinktinės trenerė Kumpienė. – Aišku, jau ir nuovargis jaučiasi. Vienos merginos išėjimas labai jaučiasi. Komanda šiek tiek nusivylusi, kad negalėjome pabaigti čempionato kartu.“

Pusę mačo be Solopovos besilaikiusios merginos subyrėjo po ilgosios pertraukos.

Besibaigiant antram kėliniui mūsiškės dar pirmavo 38:31, bet tada varžovės kėlinį baigė šešiais taškais be atsako, iškart po ilgosios pertraukos pataikė dvitaškį ir išsiveržė į priekį 39:38.

Netrukus ukrainietės ėmė tolti. Jos spurtavo 12:0 ir susikrovė solidžią persvarą –  61:48. Paskutiniame ketvirtyje skirtumas perkopė 20 taškų ribą ir mačo baigtis tapo aiški.

„Visą čempionatą pagrindinės krepšininkės tempė didžiulį krūvį, gal kiek pritrūko atsarginių žaidėjų. Bandėme šiandien išleisti tas merginas, kurios žaidė mažiau, bet ne visos sugebėjo įsijungti į žaidimą ir atlikti užduotis, kurių prašome“, – kalbėjo Kumpienė.

Trenerei tai buvo paskutinės varžybos su 1990 metais gimusių merginų karta. Prieš dvejus metus su šiomis krepšininkėmis buvo laimėtas Europos jaunių čempionatas.

„Ir vakar žaidėjoms dėkojau, ir šiandien padėkosiu, kad atidavė visas jėgas ir visose rungtynėse kovėsi geriausiai kaip mokėjo“, – apie atsisveikinimų su merginomis kalbėjo Kumpienė.

Lietuvos jaunimo merginų rinktinė: Lina Pikčiutė ir Gintarė Mažionytė po 14, Eglė Šikšniūtė 10, Giedrė Paugaitė 7, Viktorija Rumšaitė ir Inesa Visgaudaitė po 5, Kristina Alminaitė 4, Diana Zintikaitė 3, Gabrielė Narvičiūtė 2.

Ukrainos jaunimo merginų rinktinė: Alina Iagupova 24, Olesia Malashenko 21, Olga Maznichenko 14.

Rungtynių vaizdo reportažas:


Komentarai:
polka
Be abejones merginos yra saunuoles
2010-07-26
-4
Atsakyti
Auga gera karta ;) rinkeviciute, petronyte, paugaite, solopova, siksniute, kvedaraviciute. Manau ateity jos daug ko pasieks ;)
2010-07-25
+2
Atsakyti
Aisku gaila, kad ne penktą užėmė bet ką jau padarysi, per daug ši rinktinė nuo Solopovos priklausė
2010-07-25
-6
Atsakyti
oba
Ar ne lietuviai besam, kur prakeiksmai uz neiskovotus medalius
2010-07-25
+2
Atsakyti
lllllllllllllllllll
Aciu uz visa laika jaunimo rinktinese. Ypatingai Marinai, Giedrei,Eglei, Gabrielei,Linai,Inesai.

ACIU! ACIU! ACIU!
2010-07-25
+1
Atsakyti
hgjhjj
sekmes.Saunuoles.
2010-07-25
Atsakyti
sekantis
Pikciutei mazai buvo duota zaisti,tik epizodiskai,o kai dave daug zaisti tai ir suzaide gerai.
2010-07-25
Atsakyti
mes
Saunuoles.Didelis aciu jums padarete ka galejote.Iki jusu tiek niekas nepasieke.Sekmes tolimesnese kovose.
2010-07-25
Atsakyti
senis
Grazios Jums merginos ateities moteru krepsinyje, manau ne viena ten pakliusit ansciau ar veliau. Ir labai tikiuosi, kad po kazkiek metu sugebesit ji prikelt is letargo miego.Didziulis Jums aciu uz U-16 bronza, Ypac uz U-18 auksa,uz 8 vieta pasaulio cempionate ir zinom us si cempionata. Lenkiu savo zila galva pries Jus.
2010-07-25
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.