Rusijos krepšininkai pranoksta naujazelandiečius
Rusijos krepšininkai pranoksta naujazelandiečius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Naujosios Zelandijos rinktinei nepavyko iškopti į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Pirmadienį Okeanijos atstovai 56:78 (15:13, 12:18, 13:20, 16:27) nusileido puikią gynybą pademonstravusiai Rusijos rinktinei ir pasirodymą pirmenybėse baigė.

Puikiai D grupės turnyre žaidę Naujosios Zelandijos krepšininkai mače su rusais pirmavo tik pusantro kėlinio. Rungtynes 9:2 pradėję Okeanijos atstovai vėliau susidūrė su aklina rusų gynyba ir patys taškus rinko itin retai. Tuo tarpu 13 taškų be atsako pelnę rusai atitrūko (29:21). 

Po didžiosios pertraukos Rusijos rinktinės žaidėjai privertė ketvirtą kartą prasižengti varžovų lyderį Kirką Penney, o be taškų darymo mašinos likę naujazelandiečiai 2007 metų Europos čempionams neprilygo. 

Dar kartą spurtavę rusai pelnė 10 taškų be atsako ir įgijo solidų pranašumą (49:35), kurį baigiantis mačui tik padidino. 

Įtikinamą pergalę iškovojusi Rusijos rinktinė ketvirtfinalyje ketvirtadienį kovos su JAV krepšininkais.

Rusijos rinktinė: Andrejus Vorontsevičius 18, Timofejus Mozgovas 16, Vitalijus Fridzonas 12. 

Naujosios Zelandijos rinktinė: Kirkas Penney 21, Thomas Abercrombie 13, Phillas Jonesas 7.

Davidas Blattas (Rusijos rinktinės strategas): „Jautėme spaudimą, tačiau mano auklėtiniai sužaidė puikiai. Puikiai gynėmės ir šiuo žaidimo aspektu sužaidėme vienas geriausių rungtynių – leidome varžovams pelnyti vos 56 taškus, nors įprastai jie surinkdavo po 85. Tai nebuvo lengva užduotis, nes žaidėme su pajėgia komanda, kurios gretose yra puolimo lyderis Kirkas Penney.“

Nenadas Vučiničius (Naujosios Zelandijos rinktinės strategas): „Šiandien nelikau patenkintas komandos žaidimu, ypač puolant varžovų krepšį. Labai norėjome kuo geriau pasirodyti, todėl „perdegėme“ dar prieš mačą. Svajojome, kad ši pergalė būtų puikiausia dovana karjerą rinktinėje baigiantiems Pero Cameronui ir Phillui Jonesui. Jie yra Naujosios Zelandijos didvyriai, be kurių nebūtume tiek daug pasiekę.“
Komentarai:
gal galit pasakyt adresa svetaines per kus bus galima stebeti varzybas? aciu
2010-09-07
-10
Atsakyti
linas.gal zinot kiek rezultatyviu dave Ponkrashovas?


7 perdavimus
2010-09-07
-16
Atsakyti
Kilimas
2010-09-07
+3
Atsakyti
SOVIETAI
2010-09-07
-9
Atsakyti
Šnd sirgau už New Seelanda kaip už Lietuvą... bet KOKIE GRYBAI... BAISU... einu geriau ir aš grybauti...
2010-09-07
Atsakyti
pakolkas kajp ir nera staigmenu astuntfinaliuose, VISI TIKEKIMES KAD JU NEBUS IR RYTOJ, MES UZ LIETUVA!
2010-09-06
+1
Atsakyti
LT :-D
Amerikiečiai nėra pasipūtę, tik mums taip atrodo kad jie tokie, nes mums atrodo keista, kai jie nežino kas ta Eurolyga, kas per komanda yra CSKA ir t.t. Jie gyvena savo gyvenimą, jiems įdomu tai, kas jų žemyne, o pvz azijiečiams ar afrikiečiams europa atrodo pasipūtusių, arogantiškų, išpuikūsių žmonių kraštas, nes jie blogiau už mus gyvena. Nepamirškim Australijos. Australija turbūt dar mažiau žino apie Europą negu Amerikiečiai, nes ji labai toli.
2010-09-06
Atsakyti
eXpErTo
KNICKS VADYBA APSINIUXINUSI AR KA?KA TAS GRYBU GRYBAS MOZGOVAS NBA VEIKS?SUOLA TRINS IR DAR TRIS LIMONUS GAUS,TAI JAU GERIAU KOKI JANKUNA PAIMTU.nba where stupid things happends

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-09-06
-3
Atsakyti
pažvelkim tiesai į akis...
Grybų karas. Man vienintelis dalykas įdomu. Kiek Techasas arba Sūduva tokias beviltiškas komandas triuškintų.

Rusams pasisekė, kad teisėjai lygioj vietoj pražangų Penney prifantazavo. Būtų Penney galėjęs normaliai žaist, zelandai panašiu skirtumu būtų laimėję.
2010-09-06
+3
Atsakyti
fanasAivaAš tai norėčiau kad Rusai laimėtų Tada JAV ketvirfinalį bus įdomiau žiūrėti...ka tu galvoji kad bus idomus zaidimas??? bus i vienus vartus kaip ir snd,sirgsiu uz jav kai zais su rusais.


tai nevykelis busi
2010-09-06
+5
Atsakyti
Tikrai nepasakyciau kad sutriuskino, ejo normaliai ~9-11 tasku iki pat ketvirto kelinio vidurio, kada kiviai paluzo.

Gaila kiviu, nejo Penniui del to ir prakiso.
2010-09-06
-1
Atsakyti
to Vytaxaso pvz, o tu manai kad USA ar dar kur nors isliko ta demokratija? Visur pazistami ir pinigai - cia tu vadini demokratija? ir zinok pasakysiu viena dalyka kuri turi prisiminti visa gyvenima :) geriau ziurek i ateiti negu atsigrezk i praeiti...
as visad ziuriu i ateiti, bet tokiu praeities dalyku nieks neistrins, ir jie liks attminti visam gyvenimui :)
2010-09-06
-3
Atsakyti
Valius
Jo tik rusu ginyba buvo gera.Apskritai macas buvo svelniai tariant KAKU.
2010-09-06
+6
Atsakyti
to Vytaxas
o pvz, o tu manai kad USA ar dar kur nors isliko ta demokratija? Visur pazistami ir pinigai - cia tu vadini demokratija? ir zinok pasakysiu viena dalyka kuri turi prisiminti visa gyvenima :) geriau ziurek i ateiti negu atsigrezk i praeiti...
2010-09-06
Atsakyti
eXpErTo
to linas. 7rez

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-09-06
-21
Atsakyti
linas.
gal zinot kiek rezultatyviu dave Ponkrashovas?
2010-09-06
-10
Atsakyti
Na rusai nenaudojo plano mini ir ganetinai paprastai nugalejo zelandus.
2010-09-06
-11
Atsakyti
eXpErTo
pries tupus varzovus ir su tupu zaidimu galima laimet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-09-06
Atsakyti
Nelabai įdomios rungtynės, pirmi pusfinaliai įdomūs buvo, o kuo toliau tuo labiau neįdomu žiūrėt.
2010-09-06
-5
Atsakyti
to vytaxasis kur tokia nepikanta? seniaiu mes buvome priklausomi nuo Rusu, dabar nuo amerikieciu tik tuo nesuvokeme dar :)
Rusam neapykanta jauciu del istoriniu dalyku... Amerikonams apykantos nejauciu, as ju siaip nemegstu... nes daugelis amerikonu galvoja kad jie pasaulio bamba, jie labai arogantiski, paispute, islepe ir t.t. o rusija... nebus valstybe kol ten bus diktaturinis valdymas (zinoma daug kas gali sakyti, jog ten demokratija) bet manau tas zmogus tikrai butu labai naivus
2010-09-06
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.