Linas Kleiza kinams tapo neįmenama mįsle
Linas Kleiza kinams tapo neįmenama mįsle
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Linas Kleiza pelnė 30 taškų, o jo vedama Lietuvos rinktinė iškovojo kelialapį į pasaulio čempionato ketvirtfinalį. Kęstučio Kemzūros auklėtiniai 78:67 (17:22, 26:18, 21:11, 14:16) nugalėjo Kinijos rinktinę bei pratęsė pergalingą žygį turnyre.
Lietuvos rinktinė susitikimą pradėjo vangiai ir nuolat klysdama. Savo ruožtu kinai pirmą kartą suklydo tik 16-ąją minutę. Tai leido varžovams įgyti 11 taškų persvarą – 16:5.

Nepaisant mažo klaidų skaičiaus Bobo Donewaldo auklėtiniams persvaros išlaikyti nepavyko. 13 taškų per pirmąją rungtynių pusę pelniusio Lino Kleizos vedini lietuviai sugebėjo ne tik panaikinti, bet ir persverti rezultatą savo naudai – 36:31.

Kemzūros auklėtiniai nutolo trečiajame kėlinyje, kuomet Martyno Gecevičiaus tolimų metimų dėka laimėjo atkarpą 16:3 – 64:51.

Kai atrodė, kad Lietuvos komandos persvara gana saugi, kinai atsibudo. Azijos atstovai surengė spurtą 11:1, po kurio mūsiškių pranašumas ištirpo iki 5 taškų (67:62). 

Tačiau tuomet savo žodį vėl tarė Kleiza. Lietuvos rinktinės puolėjas pelnė 10 taškų iš eilės bei įtvirtino lietuvių pergalę.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato ketvirtfinalyje kovos ketvirtadienį. Ten jų laukia Brazilijos - Argentinos poros laimėtoja. Šių rinktinių dvikova – 21 valandą.

Lietuva: Linas Kleiza 30 (14/20 dvitaškių, 9 atk. kam.), Martynas Gecevičius 14, Mantas Kalnietis 11 (5 rez. perd.), Martynas Pocius 7, Paulius Jankūnas 5 (7 atk. kam.).

Kinija: Liu Wei 21, Yi Jianlianis 11 (12 atk. kam.), Zhi Zhi Wangas 11, Wangas Shipengas 10.


Komentarai:

Bobas Donewaldas (Kinijos rinktinės vyr. treneris): „Sveikinu lietuvius ir linkiu jiems geriausio. Tai labai stipri, kol kas nenugalėta komanda. Lietuviai mus pranoko po krepšiais. Mano vaikinai žaidė iš visų jėgų, bet mums jų neužteko. Rungtynių pabaigoje nebejautėme kojų, bet tai mums labai gera pamoka. Negaliu didžiuotis jais dar labiau nei didžiuojuosi dabar.“

Kęstutis Kemzūra (Lietuvos rinktinės vyr. treneris): „Šiame čempionato etape nebėra lengvų rungtynių. Nesvarbu, kokiu skirtumu pirmauji, rungtynės yra gyvybės arba mirties klausimas. Mačą pradėjome lėtai ir savęs klausiu, kodėl taip yra. Tai tampa bloga tradicija. Gera tradicija tik ta, kad galiausiai laimime. 

Turime pagirti varžovus. Kinai atėjo kovoti ir jie kovėsi iš visų jėgų. Manau, kad kai kurie mūsų žaidėjai pajuto spaudimą ir pradėjo skubėti, nes tai jiems buvo pirmas tokio lygio turnyras. Bet vėliau dirbome ir sugebėjo sutvarkyti savo žaidimą. Šiandien mums labai daug padėjo atsarginiai žaidėjai, o Linas žaidė tiesiog nuostabiai.“

Išsamesnis Kemzūros komentaras:



Lino Kleizos, Manto Kalniečio, Martyno Gecevičiaus ir Martyno Pociaus komentarai po pergalės prieš Kinijos rinktinę:

Komentarai:
jovaidaraviciusLaurius31984Matosi vaiku darzelis komentuoja ir nesigaudo realybeje, nenustebsiu jei iskris nelaimeje medaliu stumsit ant rinktynes........... :DAtsirado nevaikas, lebrona su heat maike kaip paveiksleli savo uzsidejes :DDo pats ka uzsimetes? kamuoli su air jordan


savo krepsinio kamuoli isidejau, ir ka? :DD
2010-09-08
-4
Atsakyti
Na cia jau biskji paveluotai bet matet kaip kinas bande Kalniecio stioliumi kamuoli issimesti i maciulio nugara berots bet nepavyko:-)
2010-09-08
+8
Atsakyti
Laurius31984Matosi vaiku darzelis komentuoja ir nesigaudo realybeje, nenustebsiu jei iskris nelaimeje medaliu stumsit ant rinktynes........... :DAtsirado nevaikas, lebrona su heat maike kaip paveiksleli savo uzsidejes :DD


o pats ka uzsimetes? kamuoli su air jordan
2010-09-08
-12
Atsakyti
1984Matosi vaiku darzelis komentuoja ir nesigaudo realybeje, nenustebsiu jei iskris nelaimeje medaliu stumsit ant rinktynes........... :D


Atsirado nevaikas, lebrona su heat maike kaip paveiksleli savo uzsidejes :DD
2010-09-08
-2
Atsakyti
Laukia Argentina :D
2010-09-08
-12
Atsakyti
:DDDD nejuokinkit, zmones! ko jus uzsipuolet 1984??? 75% pries pasaulio cempionata nuraset lt, tipo px, cia treniruote kitiem metam, o kas dabar? apetitas auga bevalgant! butu iskrite is grupes, butu viskas gerai, nu nera zvaigzdziu, jauna rinktine, o dabar kai laimejimai pasipyle, tai jau ir medalius vyram kabina, gaus nuo argentinos ir visi prades kaltint, nx ta klimaviciu laike, javtokas obuolys, gecevicius asilas, maciulis grybas ir t.t. kol galiausiai kemzura virs durnium, nes ne ta ileido 35min ir ne ta derini dare... taip, kad gal reikia ciauptis jums 'nuostabus fanai', pernai mate visi jusu lygi, kai su purvais visus sumaiset, siemet tas istartas 'aciu' bus su tokiu karteliu, as kalubu, jei ryt pralaimetume, ir su tokiais kaltinimais to ano ir kito, tad pritariu 1984 100%, ne jis cia debilu atrodo, o jus... matet vakar argentina??? scola i musu krepsi virs 40 tasku imes, net neabejoju... taip, kad jei toks zaidimas, kaip ir visa si cempionata pas mus bus, tai mums nera jokiu sansu, argentina ne duobej, kaip ispanai buvo ir jie varzovu nenuvertina...
2010-09-08
-9
Atsakyti
atleiskit, bet nesupratau kemzuros, gecas pataikyt pradejo, imeta du metimus, trecia prameta ir keitimas, o pocius suda male juoda, bet ilgiau aikstej isbuvo, nors treciam kelini gecas ir pradejo ta spurta, kleiza damuse viska...
2010-09-08
-6
Atsakyti
nightman398 ...Tikekimes, kad ketvirtfinalio prakeiksmas pasaulio cempionatuose bus panaikintas. Idomu, kad ir 1998, ir 2006 pasaulio krepsinio cempionatu ketvirtfinaliuose mus eliminavo Ispanija. Si karta jos nebus- gal ir i pusfinali iskopsim :)
Negalima paleist argentiniečių ir tiek, jie karšti vyrai ir užsivedę gali kalnus nuverst. Tai labai būdinga pietiečių komandoms, o žaist jie moka. Peržiūrėjus komentarus matosi, kiek žmonių atsainiai vertina dabartinę rinktinę. Žaidžia tie, kurie labai nori ir yra geriausi šiuo metu! Nieko nebe pakeisi ir netikėt tais vyrais manau būtų nesąžininga. JIE NORI LAIMĖT IR KOVOJA IKI GALO, manau tai ir yra svarbiausia, ir už tai turime JAIS DIDŽIUOTIS IR GERBTI! UŽ LIETUVĄ!!!
2010-09-08
+1
Atsakyti
na ką, sveikinimai Lietuvai :) Po vakarykštės pergalės prieš Kiniją, futbolo vyrai pratesė sporto vakarą suspardydami čekus :))

o labiau į temą, tai neramina visos rinktinės toks išsiblaškymas po laisvų dienų.. Kleiza tai toliau įrodinėja, kad vienas geresnių krepšininkų ne tik Lietuvoj yra, tikiuos, kad turės puikų sezoną NBA :)

dar viena prošvaistė, kad pagaliau gecevičius iššovė.

Tikėkimės, kad bus ginklas surastas prieš scola.. Arba agresyvesnio puolimo norėtųsi, kad kuo greičiau jis pražangų surinktų :)) Svarstykim nesvarstę, bet reikia sutikt, kad Kemzūra žino ką daro, gerokai ramiau prieš varžybas, nei buvo su plikiu ir jos super duper schemomis.

Už Lietuvą! mes geri
2010-09-08
Atsakyti
VQM
Na ka 1/4 Lietuva- Argentina, manyciau, turi sansu Lietuva, tik tuo atveju jai pristabdys Scola ir Delfino!!! Linkiu sekmes Lietuvos rinktinei ketvirtfinalyje!!!
2010-09-07
-12
Atsakyti
Dviguba šventė šiandien!
2010-09-07
-2
Atsakyti
Malaciai vyrai!
2010-09-07
-2
Atsakyti
su PERGALE:}}}}
2010-09-07
+7
Atsakyti
Stengesi ir pasieke savo tiksla malaciai :)
2010-09-07
-2
Atsakyti
Liux pergale, matesi kad zaide komandiskai o ne pavieniais veiksmais bande istrauk komanda kaj atsilikinejom, ne taip kaip ispanai :)
2010-09-07
+8
Atsakyti
Nu ne visai kleiza negalima taip jau viska ant jo nu bet dauguma seip mldc komanda ir gecas jau biski isisaude tikekimes pavyks dar laimeti ne viena maca :)
2010-09-07
+4
Atsakyti
valio! :)
2010-09-07
-17
Atsakyti
1984 patinka erzint ,nes realiai gyvenime tave erzina,tyciojas ,tai nori pasireikšt žmogau .
2010-09-07
+18
Atsakyti
Mane ,besina toks jusu pesimizmas ,kas jum gerai išvis yra ? Nepatenkinti rinktine tokie ,kaip JD ar tas 1984 ,geriau nekomentuokit išvis tokiu fanų nereik .Gyvenimu nusivyle ,tik viska matot iš blogos puses.Nėra ta Brazilija ar Argentina nenugalimos .Nu ir kas ,kad jie 2 pralaimejo Jav ,bet penkeis no Slovenu gavo .Argentina ,be Scolos nulis faktas bus ir ne jo diena.Atsipeikėkit žaižiama kamuoliu ,nesam nevykėlei.Įtakos turėjo ir ilga petrauka.Daugiau pozityvo.
2010-09-07
+10
Atsakyti
na ka sveikinimai didziusi lietuvai !!! jega !!!
2010-09-07
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.