Eurolygos klubų reitingas (IV)

2005-12-03 14:12
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Po penktojo turo rungtynių Eurolygoje neliko nei nepralaimėjusių, nei pergalių neiškovojusių ekipų. Trys komandos, užimančios pirmąsias vietas „BasketNews.lt“ sudaromame reitinge, – Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Efes Pilsen“ ir Madrido „Real“ – suklupo, tačiau tai nesutrukdė joms išsaugoti savo pozicijų.

Tuo tarpu pirmąsias pergales šventusios Liublianos ir Belgrado ekipos kiek pagerino savo pozicijas.

Per savaitę labiausiai savo vietas pagerino Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Malagos „Unicaja“ klubai, sustabdę „Efes Pilsen“ ir „Panathinaikos“ pergalingus žygius.

Vieta Komanda Rezul. Komentaras
1. (1) Atėnų „Panathinaikos“

4-1

Be trijų krepšininkų (Patricko Femerlingo, Dimitrio Papanikolaou ir Dejano Tomaševičiaus) išvykoje rungtyniavę graikai tik paskutinėmis sekundėmis nusileido Malagos klubui ir pirmąkart šį sezoną pralaimėjo oficialias rungtynes (po 10 pergalių iš eilės).
2. (2) Stambulo „Efes Pilsen“

4-1

Kaya Pekeris turėjo vos 5 minutes, kad įrodytų, kodėl buvo išrinktas naudingiausiu lapkričio mėnesio žaidėju. Susižeidęs šlaunį, jis nuo atsarginių žaidėjų suolo stebėjo, kaip jo „Efes Pilsen“ pirmąkart po dvejų metų pertraukos pralaimėjo namuose.
3. (3) Madrido „Real“

4-1

Madrido komandos kelyje Eurolygoje pasitaikė pirmas rimtas varžovas ir „Real“ pradėjo buksuoti. 52 pelnyti taškai yra klubo antirekordas per ULEB Eurolygos istoriją. 
4. (4) Kauno „Žalgiris“

4-1

„Žalgirio“ priekinė linija – stipriausia Eurolygoje. Po pirmų penkerių rungtynių pagal atkovotus kamuolius (vid. 35,4) kauniečiai su Strasbūro klubu dalijasi 1-2 vietas, o pagal blokus (vid. 3,8) nusileidžia tik „Real“. Visa tai pasiekta be didesnio Tanokos Beardo indėlio.
5. (8) Maskvos CSKA

3-2

Netekę Matjažo Smodišo (nikstelėjo koją, praleis kelias Rusijos lygos rungtynes), rusai susikaupė ir namuose surakino „Real“ puolimą. Iškovoję trečią pergalę iš eilės, Ettore Messinos auklėtiniai įsibėgėja.
6. (7)  Vitorijos „Tau Ceramica“

4-1

Pedro Martinezas, nepaisant gero starto Eurolygoje, antrasis iš elitinės lygos klubų trenerių neteko darbo. Naujasis treneris Velimiras Perasovičius startavo sėkmingai: jo komanda po pratęsimo išvykoje palaužė „Benetton“.
7. (11) Vilniaus „Lietuvos rytas“

3-2

Per trejas laimėtas rungtynes „Lietuvos rytas“ tritaškius meta beveik dvigubai taikliau (41,6 proc.) nei per pirmuosius du pralaimėtus mačus (21,8 proc.).
8. (6) Tel Avivo „Maccabi“

3-2

Willie Solomono tritaškis priešpaskutinę antrojo pratęsimo sekundę nuskandino Milano ekipą ir padėjo Tel Avivo ekipai iškovoti trečiąją pergalę. Pernai be W.Solomono „Maccabi“ namuose grupės autsaiderius įveikdavo be pratęsimų. 
9. (13) Malagos „Unicaja“

3-2

Namuose „Unicaja“ gali parklupdyti bet ką. Praėjusią savaitę įveikę „Montepaschi“, šįkart ispanai nugalėjo ir „Panathinaikos“. Malagoje Eurolygos rungtynes „Unicaja“ laimėjo trečią kartą iš eilės šiemet bei septintą skaičiuojant nuo praėjusio sezono.
10. (12) Barselonos „Winterthur“

3-2

Į rikiuotę sugrįžęs Milošas Vujaničius padėjo „Barsai“ sutriuškinti „Ciboną“. Kaip įprasta, namuose katalonai pelnė beveik šimtą taškų (namų rungtynių pelnytų taškų vidurkis – 91,3 tšk., išvykose – vid. 64 tšk.).
11. (9) Sienos „Montepaschi“

3-2

Nepaisant atsipalaidavimo rungtynėse su „Elan Bearnais“, MdP iškovojo trečią pergalę ir nutraukė dvejų nesėkmių iš eilės seriją. Teigiamas faktas – 11 klaidų šiose rungtynėse. Tai geriausias Sienos ekipos rezultatas šį sezoną.
12. (10) Bolonijos „Climamio“

3-2

Italijos čempionai pažeidė tradiciją ir laimėjo išvykoje. Pergalė Strasbūre buvo pirmasis „Climamio“ laimėjimas šį sezoną svetimoje arenoje.
13. (5) Trevizo „Benetton“

3-2

Du iš eilės pralaimėjimai grupės lyderiams Trevizo klubą išstūmė iš A grupės viršūnės. Kitą savaitę Davido Blatto auklėtiniai turės progą reabilituotis Atėnuose, žaisdami su AEK.
14. (14) Sopoto „Prokom Trefl“

2-3

Nepaisant 21 klaidos, Sopoto klubas turėjo progą išvykoje įveikti „Olympiakos“. Koją antrose rungtynes iš eilės pakišo nesugebėjimas sėkmingai žaisti paskutinių dvejų minučių.
15. (17) Pirėjo „Olympiakos“

2-3

Du pralaimėjimai iš eilės neatbaidė „Olympiakos“ fanų ir į rungtynes su „Prokom Trefl“ atėjo beveik 6000 žiūrovų – kur kas daugiau, nei tikėtasi. Pirėjo krepšininkai jiems padovanojo pergalę.
16. (15) Atėnų AEK

2-3

AEK buvo tinkamiausias varžovas, galintis padėti susigrąžinti „Olimpijai“ pasitikėjimą savimi. Leidę slovėnams iškovoti pirmą pergalę šį sezoną, AEK krepšininkai nepasinaudojo galimybe sutvirtinti savo pozicijas kovoje dėl patekimo į „Top-16“.
17. (19) Milano „Armani Jeans“ 

1-4

Dažniausiai Eurolygoje klystanti komanda šią savaitę reitinge pagerino savo poziciją nepaisant pralaimėjimo. Du pratęsimai Tel Avive ir pralaimėjimas tik po stebuklingo W.Solomono metimo suteikia viltį, kad Italijos vicečempionai įsibėgės.
18. (16) Zagrebo „Cibona“

2-3

Kai jau atrodė, kad banguojantis Zagrebo klubas pradeda įsižaisti, triuškinanti 44 taškų nesėkmė Barselonoje nustūmė juos į B grupės turnyrinės lentelės apačią.
19. (18) Bambergo GHP

2-3

Iš visų Eurolygos naujokų GHP klysta rečiausiai (vid. 13 kartų). Tačiau racionalus krepšinis ir vos 9 klaidos neapsaugojo nuo pirmo pralaimėjimo namuose „Žalgiriui“.
20. (21) Strasbūro IG

1-4

Pagal komandinį naudingumo koeficientą ši komanda Eurolygoje užima 7 (!) vietą ir lenkia „Žalgirį“, „Real“, „Efes Pilsen“ ir CSKA. Tačiau nesugebėjimas sėkmingai pabaigti rungtynių laiko juos A grupės dugne.
21. (23) Belgrado „Partizan“

1-4

Dejanas Milojevičius pademonstravo, koks jis svarbus Belgrado komandai. Sužaidęs geriausias rungtynes šį sezoną, vidurio puolėjas savo ekipą atvedė į pirmąją pergalę.
22. (24) Liublianos „Union Olimpija“

1-4

Dugną pasiekusi Liublianos ekipa tikisi atsispirti ir šauti į viršų. Į ekipos strategų vietas sugrįžus Smago Zagadinui ir Sašo Filipovskiui, patekimas tarp 16 geriausių Eurolygos komandų vėl yra pagrindinis „Olimpijos“ tikslas.
23. (20) Stambulo „Ulker“

1-4

Drebanti trenerio Ergino Atamano kėdė yra tik aisbergo viršūnė. Kalbama, kad nesėkmingai rungtyniaujantį Stambulo klubą po šio sezono gali palikti pagrindinis rėmėjas – koncernas „Ulker“.
24. (22) Po Ortezo „Elan Bearnais“

1-4

72 taškai į „Montepaschi“ krepšį buvo šio sezono Po Ortezo komandos rezultatyvumo rekordas, tačiau jis nepadėjo išvengti ketvirtos nesėkmės iš eilės.
Komentarai:
Na manyčiau reitingas turėtų būti sudarinėjamas taip: Pergalių skaičius, je vienodai -aškų balansas.
Bet čia kažkaip lempiškai :) Kažkas pagal save sudaro.
2005-12-04
-2
Atsakyti
tai ir nukrito makabis ar nepastebejai nes lb sunkiai laimejo o kaip tu kiteip tai gali paaiskint? aij krc man saka kad nusisneku pats cia kazka pez...
2005-12-03
Atsakyti
to pushas krc tu nusisneki.tai as pasakysiu rytas turejo nukrist ane?nes per mazai laimejo?arab macabi ir turejo nukrist kad per mazai laimejo?
2005-12-03
Atsakyti
ka bl nejuokink klaune
2005-12-03
-3
Atsakyti
pushas nejuokink voverių
2005-12-03
+2
Atsakyti
as visai ne ta norejau pasakyt as norejau pasakyt kad bushman cia biski nusisnekejo sakydamas tipo kad zalgiris turejo pakilt da kokiom 2 vietom nixuja tureja nukrist as manau nes vokiecius tureja sutraiskyt bet tokie puikus zaidejai kaip jankunas ir maciulis istrauke zalgiri
2005-12-03
+1
Atsakyti
Malonu ziuret kaip LIETUVOS klubai kuriu yra tik 2patenka tarp 7geriausiu KOMANDU europoje-taij yra COOL.... Lietuva Valdooooooooo
2005-12-03
-1
Atsakyti
to Pushas_ > Nuo kada komandu reitingai sudarinejami ne pagal iskovotas pergales o pagal tai kokio grozio rungynes buna? Nors tavo atveju tai reitingai butu sudarinejami pagal simpatijas ir antipatijas
2005-12-03
+3
Atsakyti
Pushas_
benetonas tikrai nera autsaideriai
2005-12-03
-3
Atsakyti
idomu butu suzinot pagal kokius kriterijus komandos renkamos i turnyra
2005-12-03
Atsakyti
TO bushman nebeskiesk antra vieta zalgiris pat lose su grupes autsaideriais ir vos vos islose as pas ta bamberga nieka isvis gera nematau... turja juos tept koki 20 tasku ir manau kad zalgiris turejo nukrist viena vieta zemiau nes zaide taij tikrai lievai
2005-12-03
+4
Atsakyti
o siaip man zalgirs atrodo turetu uzimti 2 vieta nes pvz Realas zaide su grupes autsaideriais,o kai tik sutiko stipresne komanda iskart pralaimejo.po sito dar seks ne vienas realo pralaimejimas
2005-12-03
+2
Atsakyti
rytas lenkia tokias komandas kaip maccabi ir climamio.Tai rytui kaip eurolygos debiutantams neralus pasiekimas.tikekimes jie nesustos
2005-12-03
-1
Atsakyti
Butu idomu suzinoti kokia sistema yra sudarinejamas komandu reitingavimas?
2005-12-03
-1
Atsakyti
nu nepasakyciau kad armani yra ausaideriai tikrai lb nebloga komanda cibona tai tikrai aplenks
2005-12-03
-5
Atsakyti
manau kad netikslinga jog tau ceramica pakilo viena vieta auksciau. juk jie isbarste 20tsk pranasuma ir jiems tik pasiseke... o tuo tarpu maccabi laimejo bet nukrito, nes tipo pries autsaiderius turi ir be pratesimo laimeti...
2005-12-03
-1
Atsakyti
"Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Efes Pilsen“ ir Madrido „Real“ – suklupo išvykose, tačiau tai nesutrukdė joms išsaugoti savo pozicijų."
Tik vat kad Stambulas nuo LR gavo namie...
2005-12-03
+2
Atsakyti
ispudinga, kai lietuvos klubai taip rungtyniauja... belieka tiketis, kad iseis abu bent jau i ketvirtfinali, o jei patektu i final 4, tai bartomeu butu uzmetytas meshlu, renkantis ne pajegiausias europos komandas i prestizini turnyra...
2005-12-03
-4
Atsakyti
na ka, kylam i virsu, grazu ziuret :)
2005-12-03
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.