DeJuanas Collinsas bando įveikti Zorano Planiničiaus gynybą
DeJuanas Collinsas bando įveikti Zorano Planiničiaus gynybą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Pergalingai Vieningosios lygos (VTB) pirmenybes pradėjo Kauno „Žalgirio“ (1-0) krepšininkai. Aco Petrovičiaus auklėtiniai Kauno sporto halėje po atkaklios ir dramatiškos kovos 75:69 (16:17, 21:18, 14:16, 24:18) palaužė Maskvos srities „Chimki“ (0-1) krepšininkus.
Šioms rungtynėms „Žalgiris“ neregistravo Omaro Samhano bei susirgusio Marcuso Browno.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje po galingo Benjamino Eze dėjimo „Chimki“ persvara šoktelėjo iki 3 taškų (63:60), tačiau Martynas Pocius ir Tomas Delininkaitis pelnė penkis taškus iš eilės ir sugrąžino persvarą „Žalgiriui“ – 65:63.

Iniciatyvos svarbiomis minutėmis ėmėsi Tadas Klimavičius. Aukštaūgis pelnė šešis taškus iš eilės, užbaigė Kauno komandos spurtą 11:0 (71:63) bei įtvirtino mūsiškių pergalę.

„Žalgiris“: Martynas Pocius 18, Tomas Delininkaitis 11, DeJuanas Collinsas 9 (6 rez. perd.), Mirza Begičius 9 (7 atk. kam.), Tadas Klimavičius 8, Paulius Jankūnas 7, Dainius Šalenga 6, Travisas Watsonas 4 (7 atk. kam.), Artūras Milaknis 3 (Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas).

„Chimki“: Vitalijus Fridzonas 19 (4/6 tritaškių), Keithas Langfordas 17 (1/6 baudų), Benjaminas Eze 9 (5 kld.), Zoranas Planiničius 9 (5 rez. perd.).


Rungtynių vaizdo reportažas, Kalniečio, Jankūno ir Pociaus komentarai:



Sergio Scariolo
(Maskvos srities „Chimki“ vyr. treneris):
„Žalgiris“ žaidė iki paskutinės sekundės, o mes sustojome kovoti likus žaisti 2 minutes. Padarėme daug klaidų – tai mums nepaliko vilčių siekti pergalės. Manau, kad abi komandos yra toli nuo savo geriausios formos, kalbant apie komandinį žaidimą. Bet krepšininkai žaidė stengdamiesi ir kaip sezono pradžiai, tai buvo neblogos rungtynės. Nenoriu teisintis, kad nežaidė Thomasas Kelati. Jis puikus krepšininkas, bet nesukursime laimėtojų mentaliteto, jeigu kalbėsime apie krepšininką, kuris nerungtyniauja.
Kadangi su „Žalgiriu“ žaisime ir Eurolygos grupėje, krepšininkai geriau pažins savo varžovus ir bus įdomu pažiūrėti, kaip šios ketverios rungtynės, kurias sužaisime iki Kalėdų, keisis ir kokios bus taktinės gudrybės.“

Išsamesnis Scariolo komentaras:



Aco Petrovičius
(Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris):
„Norėčiau padėkoti komandos sirgaliams, kurie atėjo ir mus palaikė. Pirmą kartą pamačiau tokią atmosferą, tikiuosi, kad tokia bus ir ateityje. Su šia komanda dar kovosime Eurolygoje ir VTB lygoje. „Chimki“ yra geresnės sportinės formos nei mes, nes pradėjo sezoną anksčiau, žaidė šešerias rungtynes Eurolygos atrankos varžybose, taip pat Rusijos čempionate. Mes nepataikėme iš gerų padėčių, tačiau ateityje šios problemos turėtų nelikti. Žaidėjai atidavė daug jėgų ir tai buvo gera repeticija prieš mačą su „Partizan“.

Marcusą Browną rengėme Eurolygos rungtynėms, bet jį užpuolė virusas. Šiuo metu Marcusas pasiruošęs žaisti 10-12 minučių per rungtynes. Komandoje turime 14 žaidėjų, Marcusas yra tarp jų, todėl kai bus pasiruošęs, rungtyniaus.“

Išsamesnis Petrovičiaus komentaras:


Komentarai:
LeQueenKleizos show siandien:


Oj kox show neivieno highlight'o, tik kur pasą alley padarė tas...
2010-10-19
+8
Atsakyti
saunuoliai :) taip ir toliau :)
2010-10-18
-10
Atsakyti
STRAIPSNIUKAS VERTAS DĖMESIO

Cia kazkas vel kisa tuos basketzones,basketworldus ar kaip jie ten....Vaiku portaliukscius :D Kad butu bent jau ju naujiena,o ten kisa nukopinta naujiena ir cia mums rodo :D
2010-10-18
-10
Atsakyti
kauno diena ir k.repsinis. net raso. kaip snoras zalgiri skandino...
2010-10-18
+14
Atsakyti
KiLLVtas gale amerikietis atjungta ta sirgeli vien smugiu :DD kuris rode ten luzeris


jis is Nigerijos
2010-10-18
+3
Atsakyti
tas gale amerikietis atjungta ta sirgeli vien smugiu :DD kuris rode ten luzeris
2010-10-18
-1
Atsakyti
grazi pergale
2010-10-18
-6
Atsakyti
Cia kazkas vel kisa tuos basketzones,basketworldus ar kaip jie ten....Vaiku portaliukscius :D Kad butu bent jau ju naujiena,o ten kisa nukopinta naujiena ir cia mums rodo :D
2010-10-18
-6
Atsakyti
Martynas jie dar liks kitą sezoną Žalgiryje tikrai taps komandos lyderiu, jam trūksta stabilumo. Patiko Delininkaitis, Mirza. Šaunuoliai vyrai, nors žinoma buvo labai daug progų pataikyti laisviems bet, visko būna. ;)
2010-10-18
-3
Atsakyti
http://www.basketzone.lt/index.php?optio...

Esamasis2010-10-18 00:53:15
2010-10-18
-4
Atsakyti
Na,kad ir esu Ryto fanas,sveikinu Zalgiri su pergale pries ruselius,kuriu labai nemegstu...Nors eurolygoje su jais bus daug sunkiau manau...O dabar laukiam Ryto starto eurolygoje :)
2010-10-18
+4
Atsakyti
Usain Bolt
Na kagi,laukiam treciadieny brolio pergales pries ryta ir ketvirtadieny Partizano sutraiskymo halej!!!

ZALGIRIS ir FBK GERIAUSI!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-10-18
+1
Atsakyti
Sveikinu su pergale ir sekmes ketvirtadieni su Partizan. Bukim tikri lietuviai, sirkim tiek uz Zalgiri, tiek uz Lryta bent jau Eurolygoje.
2010-10-17
+6
Atsakyti
miegat,oi miegat, Kleiza pries valanda baige rungtynes dar jokios naujienos. O kleiza pasiautejo , 23 pts, 8 reb 4 as.
2010-10-17
+6
Atsakyti
WolandazskirmantasdNorejau paklaust ar man vienam sende pasivaideno ar ce istikro colinsas sende kazkaip savanaudiskai lose nu ten varosi link kases nors 2-3 deng ji o kiti laisvi nefasuoja? ar man ce tik pasirode? :DTaip ir buvo.


"Taip ir buvo" tai turiu omeny, jog iš tiesų jis nepaisant 6 perdavimų žaidė savanaudišką` krepšinį. Minimum 8 galėjo perdavimus atlikt, jei būtų žaidęs komandiškiau.
2010-10-17
Atsakyti
skirmantasdNorejau paklaust ar man vienam sende pasivaideno ar ce istikro colinsas sende kazkaip savanaudiskai lose nu ten varosi link kases nors 2-3 deng ji o kiti laisvi nefasuoja? ar man ce tik pasirode? :D


Taip ir buvo.
2010-10-17
-10
Atsakyti
Norejau paklaust ar man vienam sende pasivaideno ar ce istikro colinsas sende kazkaip savanaudiskai lose nu ten varosi link kases nors 2-3 deng ji o kiti laisvi nefasuoja? ar man ce tik pasirode? :D
2010-10-17
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.